Rim – šta možemo da naučimo?

Rim – šta možemo da naučimo?

Drugi u serijalu članaka o javnom prevozu u svetu nas dovodi u večni grad, ujedno i glavni u Italiji, Rim. Grad od četiri miliona stanovnika posvećen je jednom gradskom prevozniku, koji zastupa skoro sve vidove javnog prevoza.

Rim je jedan od retkih evropskih prestonica gde još uvek postoje trolejbusi u zvaničnoj upotrebi. Osim većine prestonica istočne i jugoistočne Evrope, listi se pridružuju i Bern i Bratislava. Takođe, ovaj grad se oslanja na samo tri linije metroa tako da su gužve vrlo česte, bez obzira na mali interval i velike vozove.

Termini je polazna stanica i za autobuse koji vode do aerodroma. © Slobodan Kostić

Termini je polazna stanica i za autobuse koji vode do aerodroma. © Slobodan Kostić

Čvor javnog prevoza se nalazi na glavnoj železničkoj stanici, Termini, i to je jedino mesto gde se seku prve dve linije metroa. Uz to, na ovoj stanici se, osim daljinskih vozova, vidi i mnoštvo autobuskih i tramvajskih linija, a na istom mestu se okreće i jedina trolejbuska linija u gradu. Stanica poseduje automate za kupovinu karata, kako za gradski, tako i za međugradski železnički prevoz. Za razliku od Berlina, mreža autobuskih linija se ne koristi isključivo da “hrani” metro linije, već često služe potpuno zasebno.

Zglobni autobusi retkost u Rimu. © Slobodan Kostić

Irisbus Citelis 18M, jedini zglobni autobusi u Rimu. © Slobodan Kostić

Solo autobusi čine većinu voznog parka u Rimu. Zglobni autobusi su retkost u Rimu, iako im infrastruktura ne ograničava prisustvo. Ipak, Rimljani su se odlučili za kraće autobuse, ali i kraće intervale. Stoga su na nekim linijama intervali kraći od 5 minuta, pa je vreme čekanja na stanicama minimalno. Metro linije takođe imaju mali interval, nekad čak i tri minuta. Uz to, postoje i ekspresne autobuske linije koje popunjavaju praznine zbog nepostojanja metroa.

Nakon dužeg prekida, 2005. godine je uspostavljena trolejbuska linija. © André Knoerr, Flickr

Nakon dužeg prekida, 2005. godine je uspostavljena trolejbuska linija. © André Knoerr, Flickr

Trolejbuska mreža u večnom gradu je otvorena 1937. godine i trajala je do 1972. odnosno samo 35 godina. Tek 2005. godine se ponovo uvodi mreža, ali samo sa jednom linijom. Ovu liniju opslužuju poljski Solaris Trollino duobusevi sa Ganz pogonom. Unutar centra, autobusi idu isključivo na baterije, tako da trolejbuske žice ne ometaju pogled na predivnu arhitekturu Rima. Tek kad izađu iz centra grada, Solarisi prelaze na napajanje sa žica iznad vozila, čime se dodatno pune baterije. Pre pet godina, Rim je nabavio Bredamenarinibus trolejbuse, ali ih još uvek nije pustio u rad, jer su isti parkirani u garaži koja nije povezana na mrežu.

Oznake na podu na stanici Termini upućuju i na određene destinacije. © Slobodan Kostić

Oznake na podu na stanici Termini upućuju i na određene destinacije. © Slobodan Kostić

Jasno obeležavanje linija je od izuzetnog značaja za svaki sistem javnog prevoza. U Rimu se po numeraciji ne razlikuju tramvajske i autobuske linije, jer im se obema dodeljuju dvocifreni brojevi. Dvocifrene linije čija je druga cifra nula su ekspresne, ali nema zabune jer se na displejima, uz destinaciju, ispisuje “express”. Metro linije su obeležene slovima i bojama. Osim oznake linije, i enterijeri metro vagona su u istoj boji kao i linije. Najava stanica u metrou se vrši na engleskom i italijanskom, dok je u autobusima samo na lokalnom jeziku.

Leonardo Express, nazvan po najvećem aerodromu u Rimu. © 4rail

Leonardo Express, nazvan po najvećem aerodromu u Rimu. © 4rail

Brza veza sa aerodromom Leonardo da Vinci (nekada Fiumicino) je ostvarena uz pomoć vozova i autobusa. Kao i širom Evrope, autobusi su jeftinija, ali i sporija alternativa vozovima. Postoji više prevoznika koji putnike vode do glavne železničke stanice ili do raznih mesta širom grada. Ovi prevoznici uglavnom putnicima, osim udobnosti turističkih autobusa, nude besplatan WiFi, a klima je neizbežna. Prevoznici se reklamiraju širom aerodroma, unutar kog postoji i železnička stanica.

Vozila na liniji 40. © Muoversi a Roma

Vozila na liniji 40. © Muoversi a Roma

Interaktivna mapa koja se automatski osvežava je dostupna svim korisnicima prevoza. Na njoj se mogu videti autobusi na trasi i njihovo očekivano vreme dolaska na određenu stanicu. Osim toga, putnicima je dostupan i planer putovanja sa detaljnim instrukcijama o presedanju i vremenima čekanja.

Iako se kaže da će se onaj ko poseti Rim često vraćati njemu, mi sada ostavljamo večni grad za sebe. Pratite nas, jer će naredni članak biti o vanevropskom gradu iz mnogo toplije sredine!
Slobodan Kostić – Urednik

Descargar musica