SCANIA EURO 6 U MARIBORU

SCANIA EURO 6 U MARIBORU

Scania Slovenija je mariborskom prevozniku Marprom d.o.o. isporučila prvi Euro 6 gradski autobus Scania Citywide LE.

Slovenački ogranak švedske fabrike Scania je ovih dana u Maribor isporučio 4 nova low-entry gradska autobusa Scania Citywide LE. Mariborski gradski prevoznik Marprom d.o.o. je sada u svoj vozni park uvrstio tri nova autobusa sa 9-litarskim EEV motorima, dok je četvrti sa 9-litarskim Euro 6 motorom. Pored četiri nova autobusa Marprom d.o.o. u svom voznom parku već ima tri autobusa marke Scania.

scania_citywide_le_maribor1

Novi autobusi tipa Citywide LE su dugački 12 metara i pogodni su za korišćenje u gradskom i u prigradskom saobraćaju. Autobusi su u prednjem delu niskopodni i prilagođeni su za korišćenje licima u invalidskim kolicima, kao i za roditelje sa dečijim kolicima. Karoserija je kompletno sačinjena od aluminijuma, te je čvrsta i otporna na koroziju. Radno mesto vozača je u potpunosti izrađeno u skladu sa standardima nemačke asocijacije prevoznika – VDV (Verband Deutscher Verkehrsunternehmen).

(Foto: Scania Slovenija)

scania_citywide_le_maribor2 scania_citywide_le_maribor7 scania_citywide_le_maribor3 scania_citywide_le_maribor4 scania_citywide_le_maribor5 scania_citywide_le_maribor6

Descargar musica