Setra dabl-dekeri za nemačku železnicu

Setra dabl-dekeri za nemačku železnicu

Osam spratnih autobusa Setra S 431 DT za „Deutsche Bahn AG“ imaju izgled „Intercity“ vozova, a pokreću ih Euro 6 motori.

Setra S 431 DT Euro 6 Deutsche Bahn AGNemačke železnice „Deutsche Bahn AG“ (DB) su dobile prvi serijski proizveden autobus na sprat, Setru S 431 DT sa Euro 6 motorom. Ukupno osam novih vozila treba da proširi ponudu putovanja nemačkim putevima. Do danas, putnici železnicom su na liniji od Minhena do Frajburga morali da presedaju u Karlsrueu ili u Manhajmu. Sada je moguće preći ovu deonicu komfornim spratnim autobusima Setra S 431 DT – bez presedanja. Sedam takozvanih „IC autobusa“ saobraća četiri do šest puta dnevno između Minhena i Frajburga, sa jednim stajanjem u Ravensburgu. Osmi autobus će pojačati postojeću liniju od Minhena do Praga. Nove autobuse su u Noje Ulmu preuzeli prevoznici RVO i SBG, firme koje posluju u sastavu DB.

setra_s431dt_db3

Setra S 431 DT Euro 6 Deutsche Bahn AGNovi dable-dekeri su prilagođeni osobama sa otežanim kretanjem postavljanjem preklopne rampe za invalidska kolica kod proširenih drugih vrata. Setra S 431 DT može da primi 72 putnika na gornjem i donjem nivou. Na putovanju kroz Gornju Švapsku i Švarcvald, putnici imaju na raspolaganju piće i hranu iz prodajnih automata, dok im besplatni bežični internet omogućava da obavljaju posao ili surfuju do mile volje. Autobusi su opremljeni i utičnicama za struju za punjenje manjih elektronskih uređaja. Novi brojevi sedišta u Brajevoj azbuci su velika pomoć slepima i slabovidima za snalaženje u autobusu. Na donjem nivou putnicima stoji na raspolaganju ormar za prtljag i sedišta sa sigurnosnim pojasevima na tri tačke kačenja, pogodnim za kačenje dečijih sedišta.

setra_s431dt_db1

Setra S 431 DT Euro 6 Deutsche Bahn AGProšle jeseni je Setra predstavila dabl-deker S 431 DT opremljen ekološkim Euro 6 motorom “Blue Efficiency Power” generacije. Pored motora nove tehnologije, najnovija Setra može da se pohvali i sa 40 novih stavki u specifikaciji u odnosu na Euro 5 prethodnika. Tu spada i obnovljen kokpit sa novim multifunkcionalnim volanom, dve pristupne stepenice kao standard i 23 cm šira vrata prtljažnika.

S 431 DT može da se naruči i sa sistemom PPC (Predictive Powertrain Control). Ovaj proaktivni tempomat se kontinuirano oslanja na topografske podatke sa satelita i pomaže u uštedi goriva na taj način što utiče na pogon vozila.

Foto: Daimler

Descargar musica