Solaris će češkoj Ostravi isporučiti 105 gasnih autobusa

Solaris će češkoj Ostravi isporučiti 105 gasnih autobusa

Poljski Solaris Bus & Coach i gradski prevoznik iz češkog grada Ostrava su potpisali ugovor vredan 25 miliona evra o isporuci 105 autobusa tipa Solaris Urbino CNG.

Nakon što je pobedio na tenderu, Solaris Bus & Coach je potpisao ugovor sa gradskim prevoznikom iz Ostrave o isporuci 105 autobusa. Ukupna vrednost ugovora dostiže 25 miliona evra. Prema uslovima ugovora, 90 solo autobusa Urbino 12 CNG i 15 zglobnih autobusa Urbino 18 CNG će biti isporučeno u ovaj češki grad do kraja ove godine. Sve autobuse pokreću motori na komprimovani prirodni gas.

solaris_urbino_12_ostrava

Novi Solarisi se kupuju u okviru velikog projekta obnove voznog parka Ostrave. Odluka o kupovini autobusa na gas je dokaz da se grad okreće novim tehnologijama. Pored investiranja u nova vozila, gradski prevoznik namerava da u skorije vreme izgradi dve gasne punionice.

solaris_trollino_18_ostrava

Građani Ostrave su već upoznati sa vozilima koje proizvodi Solaris. Ukupno 174 Solarisa saobraća ulicama ovog grada. Pored toga, veliki vozni park trolejbusa će dodatno biti uvećan za još 12 komada, koje Solaris proizvodi zajedno sa kompanijom Škoda Electric.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica