Solaris Urbino na vodonik

Solaris Urbino na vodonik

Poljski Solaris Bus & Coach najavio je za 2019. godinu premijeru modela Solaris Urbino 12 hydrogen, autobusa na vodonik koji snagu dobija iz gorivne ćelije.

Model Solaris Urbino 12 hydrogen će u potpunosti biti bez emisije štetnih gasova. Potrebna energija za pogon autobusa dobijaće se od vodonika koji će u gorivnoj ćeliji biti pretvoren u električnu energiju. Zahvaljujući tehnologiji korišćenoj na hibridnim autobusima (svih električnih autobusa postojeće firme), ovi autobusi će biti u stanju da pokriju rekordne razdaljine sa jednim punjenjem goriva, preko 350 kilometara. Vozila će takođe biti opremljena jednom malom trakcionom baterijom kompanije Solaris od 29.2 kWh koja će podržavati gorivnu ćeliju kada je potreba za energijom najveća. Baterija će biti napunjena energijom dobijenom iz vodonika. Pored toga, biće moguće napuniti je pomoću „plug-in“ utičnice (kao što je to slučaj kod standardnih električnih autobusa). S druge strane, osovina sa integrisanim elektromotorima nominalne snage od po 60 kW za svaki motor, predstavljaće pogonsku jedinicu. Autobus od 12 metara će imati značajan putnički kapacitet, jer će moći da primi i do 80 putnika.

Solaris_Urbino_12_hydrogen

Nova generacija Solaris Urbino 12 hydrogen predstavlja nastavak i razvoj koncepta koji je prvi put ugledao svetlost dana 2014. godine, kada su dva zglobna električna autobusa (Solaris Urbino 18,75) napajana vodoničnim gorivnim ćelijama za potrebe proširenja autonomije kretanja, isporučena u Hamburg. Baterije su predstavljale osnovni pogonski izvor autobusa koji su predstavljeni pre četiri godine. Kod novog hibridnog autobusa, električna energija koja pokreće vozilo biće dobijena iz vodonika, dok će baterija imati samo funkciju podrške.

Ovo nije jedino savremeno rešenje koje je dostupno u novom vozilu. Dvanaestometarski Solaris Urbino hydrogen biće opremljen sa najsavremenijim gorivnim ćelijama najnovije generacije, snage 60 kW. Proizvođač takođe koristi najnovije tehnologije za skladištenje vodonika, postavljajući rezervoare vodonika izrađenih od kompozita na krov vozila. Zahvaljujući ovom koraku masa rezervoara će se smanjiti za 20% u poređenju sa prethodnim modelima. Da bi se optimalno smanjila potrošnja energije, vozilo će biti opremljeno udobnim klimatizovanim sistemom sa toplotnim pumpama za ugljen dioksid, koje će omogućiti upotrebu rasute toplote sa gorivne ćelije. Ovo je sasvim nova ideja koja garantuje izuzetnu efikasnost dok značajno poboljšava autonomiju vožnje autobusa.

Oba autobusa Solaris Urbino 18,75 opremljena gorivnim ćelijama isporučena u Hamburg 2014. godine i dalje pokrivaju redovnu liniju 109 na uobičajen način. Štaviše, poljski proizvođač autobusa je prošle godine isporučio prvi trolejbus sa gorivnim ćelijama za Rigu. Ove godine, ukupno 10 takvih vozila biće u pogonu u glavnom gradu Litvanije.

Descargar musica