Solarisi za Kanarska Ostrva

Solarisi za Kanarska Ostrva

Grad Las Plamas će nakon isporučenih zglobnih autobusa Urbino 18 uskoro biti bogatiji za 17 solo autobusa Urbino 12 specijalno opremljenih za tople klimatske uslove, ali i za lako uklanjanje grafita.

Kompanija Solaris Bus & Coach S.A. uskoro će implementirati ugovor potpisan sa prevoznikom Guaguas Municipales prema kojem će poljski proizvođač isporučiti 17 ekoloških gradskih autobusa Solaris Urbino 12 u prestonicu Kanarskih Ostrva. Prva vozila će biti uskoro isporučena, dok će celokupan ugovor vredan 3,9 miliona evra biti realizovan o kraja maja 2019. godine.

solaris_urbino18_guaguas_3

Autobusi za Guaguas Municipales su 12 metara dugački Solaris Urbino 12 koje pokreće ekološki motor od 220 kW koji ispunjava rigorozne Euro 6 standarde emisije. Ovi motori će biti usklađeni sa automatskim menjačem koji su napravljeni sa pogonskim programom i aktivnom kick-down funkcijom koja postiže dostizanje optimalne brzine motora u svim uslovima i obezbeđuje maksimalnu dinamiku za određene brzine motora. Ovakvo rešenje olakšaće prelazak brojnih brda na ostrvu, dok se obezbeđuje ekonomičan način vožnje.

Vozila iz Bolehova nude prostor za 103 putnika od kojih 26 može da sedi. Imajući u vidu potrebe starijih osoba i putnika sa ograničenom pokretljivošću, proizvođač je napravio 12 sedišta dostupnih sa niskog poda. Poljski proizvođač je takođe obezbedio predviđene prostore za siguran smeštaj invalidskih kolica. Njigov siguran i udoban ulazak u autobus biče omogućen uz pomoć električne rampe instalirane na drugim vratima. Moderni Solaris Urbino 12 autobusi za španskog prevoznika biče jedinstveni zbog svog sveobuhvatnog sistema za informisanje putnika, koji je prilagođen putnicima sa oštećenim vidom, na prmer sa tasterom na Brajevoj azbuci.

solaris_urbino18_guaguas_2

Najsavremenija vozila za Las Palmas takođe će imati i napredan sistem nadzora koji će se koristiti za nadgledanje putničkog odeljka i za podršku vozaču. Dve od ovh kamera će pružati pogled na bokove autobusa, čime će se dopuniti pogled sa retrovizora. Ovi Solaris Urbino autobusi naručeni za Kanarska Ostrva takođe će biti opremljeni sa kamerom za prednji pogled koja registrje šta se dešava ispred vozila i zadnjom kamerom koja olakšava manevrisanje. Još jedno rešenje za znatno povećanje bezbednosti putnika je sistem za gašenje požara. Slično iz bezbednosnih razloga, vozila će biti opremljena pneumatskim sirenom, karakterističnom za špansko i italijansko tržište, i koje stvaraju mnogo glasniji ton od tradicionalnih auto-sirena.

Zbog vremenskih uslova u Las Palmasu, efikasni sistem klimatizacije celokupnog enterijera je neophodan za poručene Solaris Urbino 12 autobuse. Štaviše, specijalne vazdušne zavese se postavljene na svim vratima, da bi se sprečio ulazak toplote dok putnici ulaze ili izlaze na autobuskim stanicama. Zbog upotrebe autobusa u toploj, južnoj klimi, prevoznik je odustao od ugradnje sistema za grejanje. Umesto toga, autobusi su dobili dodatni sloj termo izolacije koju Solaris obično nudi skandinavskim kupcima. Ona se između ostalog sastoji od dodatne izolacije bočnih strana, lukova točkova i poda autobusa. Za dodatno poboljšanje udobnosti putnika, autobusi će takođe posedovati dvostruke USB utičnice, koje će omogućiti punjenje mobilnih uređaja.

solaris_urbino18_guaguas_1

Spoljašnji sloj laka na karoseriji će omogućavati uklanjanje grafita sa najčešće korišćenim hemikalijama. U unutrašnjosti vozila proizvođač će takođe koristiti premaz protiv grafita, zapravo na sedištima. Na zahtev kupca, proizvođač iz Bolehova neće postaviti staklo na zadnjem delu vozila, što je uobičajen slučaj. Umesto toga koristiće se neproziran materijal iste boje kao karoserija, što omogućava upotrebu eksterijera vozila za reklame.

Kompanija Solaris Bus & Coach S.A. sarađuje sa Guaguas Municipales od 2016. godine kada je 9 zglobnih Urbino 18 autobusa isporučeno Kanarskim Ostrvima. Do sada je blizu 200 autobusa sa Solarisovim logom napravljeno za španske kupce.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica