SPHEROS KLIME ZA OLIMPIJSKE AUTOBUSE

Spheros oprema sistemima za klimatizaciju 850 autobusa za Soči.

GOLAZ SpherosNemački proizvođač klimatizacionih sistema Spheros je potpisao ugovor vredan oko 5,5 miliona evra kojim je predviđeno da sistemima za grejanje i klimatizaciju opremi ukupno 850 autobusa marke GOLAZ i MAZ namenjenih Zimskim oplimpijskim igrama u Sočiju. Pripreme za ovaj veliki poduhvat su počele još 2011. godine kada su ruska GAZ Grupa i beloruska MAZ Grupa proglašene zvaničnim dobavljačima autobusa za Zimske olimpijske igre 2014. godine. Olimpijski san se na taj način ostvario i proizvođaču klima uređaja za autobuse, Spherosu. U poslednjih nekoliko meseci je Spheros, pored grejača i vodenih pumpi, instalirao sisteme klimatizacije u 400 autobusa GOLAZ i 450 autobusa MAZ.

Zavisno od tipa autobusa, instalirane su krovne jedinice Aerosphere Tropical 350, REVO 350 i REVO 250. Ovo je prvi put da se ovi modeli ugrađuju na autobuse za rusko tržište. Klima uređaji su proizvedeni u Spheros fabrici u Turskoj i isporučene su fabrikama autobusa u Golizinu pored Moskve i fabrici u Minsku. Grejači (Thermo E) i vodene pumpe (Aquavent 5000S) su proizvedeni u Spheros fabrikama u Nojbrandenburgu i Lvivu.

Spheros takođe garantuje efektivan rad tokom trajanja Zimskih olimpijskih igara: 14 servisera će biti na usluzi sve vreme trajanja igara u Sočiju. Nakon zatvaranja igara, autobusi će biti premešteni u Moskvu gde će nastaviti rad u preduzeću Mostransavto na regionalnim linijama u zoni Moskve.

Foto: Spheros

Descargar musica