U Africi obučavaju vozačice autobusa

U Africi obučavaju vozačice autobusa

Inicijativa da se regrutuje i obuči više ženskih vozača autobusa u Akri, glavnom gradu Gane, sada je na pola puta. Nakon nedavno završenog treninga, žene su sada na putu da postanu kvalifikovani vozači autobusa.

Cilj projekta „Women Moving The City“ je da se izjednači neravnoteža između polova u transportnoj industriji. U međuvremenu, ženama je omogućen slobodan pristup obuci i poboljšani uslovi za stvaranje karijere. Žene još nisu kvalifikovane kao vozači autobusa, ali nakon šest nedelja teorije i samo osam nedelja vožnje, njihove veštine su impresivne. Ali one nisu obične žene.

ghana-female-bus-driver1

Program je međunarodno priznat. Švedski premijer Stefan Löfven spominje projekat kao uspešan primer bilateralnih veza između Afričke unije i Evropske unije. Predsednik Gane, Nana Akofu-Addo, podržao je projekat, a pre nekoliko meseci nemački predsednik Frank-Walter Steinmeier zajedno sa Brigitte Zypries, nemačkim ministrom ekonomije i energetike, posetio je autobuske pripravnike.

ghana-female-bus-driver2

Esenam Nyador, nacionalno poznata kao Miss Taxi Ghana zbog svoje pionirske uloge žene vozača, deluje u ulozi javnog ambasadora u programu obuke. Zapazila je da polaznici koji nemaju prethodne veštine, sada „okupljaju tehničku ekspertizu za kretanje, rukovanje i inteligentno manevrisanje trobojnih gradskih autobusa. Entuzijazam među pripravnicama je sve veći dok nastavljaju da usavršavaju svoje profesionalne zanatske veštine.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica