VDL Citea LLE za Ahen

VDL Citea LLE za Ahen

Nemački javni prevoznik ASEAG iz Ahena preuzeo 5 niskoulaznih autobusa Citea LLE.

Krajem decembra 2015. godine, VDL Bus & Coach je isporučio 5 niskoulaznih autobusa Citea LLE javnom prevozniku ASEAG (Aachner Straßenbahn und Energieversorgungs-AG). ASEAG je javno preduzeće odgovorno za gradski i prigradski prevoz putnika u nemačkom gradu Ahenu. Jedan od autobusa Citea LLE je u saobraćaju u Ahenu još od novembra 2014. godine, gde je bio u fazi testiranja. Za ovo vreme je Citea LLE pokazala da laka kontrukcija zaista doprinosi smanjenju potrošnje goriva, pa samim tim i manjoj emisiji izduvnih gasova.

vdl_citea_lle_aachen2vdl_citea_lle_aachen1

U centru pažnje VDL autobusa sa lakom konstrukcijom je smanjena potrošnja i, kao posledica toga, smanjeni nivoi štetnih emisija. Ipak, autobusi i dalje zadovoljavaju najstrože bezbednosne standarde. Ako uzmemo u obzir aktuelna pitanja troškova, izbor VDL-ovog koncepta lake konstrukcije je logičan korak za javne prevoznike koji za cilj imaju optimizaciju trokova prevoza i smanjenje štetnih emisija.

Sa tradicijom od preko 130 godina, ASEAG je odgovoran za javni prevoz putnika u i van Ahena na teritoriji površine oko 520 km2 i dnevno preveze preko 220 hiljada putnika.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.com

Descargar musica