VIDEO: Prva ekološka linija u Srbiji

VIDEO: Prva ekološka linija u Srbiji

Beč, Pariz, Sevilja, Geteborg i – Beograd! Prvog septembra 2016. godine puštena je u saobraćaj linija EKO1 u Beogradu, čime se srpska prestonica upisala na listu gradova sa ekološki čistim prevozom.

Linija EKO1 saobraća od novobeogradskog naselja Belvil do Vukovog spomenika u samom srcu grada. Trasa je i više nego idealna za ovaj tip vozila, s obzirom da ovaj autobus uglavnom saobraća širokim ulicama i bulevarima, a usput ne savladava velike terenske prepreke. Linija EKO1 ima poluobrt od 42 minuta, a interval između četiri autobusa na liniji iznosi 21 minut.

ekobus2ekobus1

Za potrebe ekološke linije kupljeno je pet niskopodnih autobusa Higer KLQ6125GEV koji su koštali oko 450 hiljada evra i imaju rok trajanja od dvanaest godina. Zbog promocije ove linije i ekološki čistog prevoza, bešumni autobusi nose posebnu kolor šemu sa ekološkim motivima, a prvi utisak Beograđana je veoma pozitivan. Autobusi imaju 27 sedišta i 63 mesta za stajanje, poseduju rampu za hendikepirane osobe i displej Novatronic, srpske proizvodnje.

ekobus3

Autobusi se pune na dva načina: putem priključka u garaži tokom noći i brzim putem pomoću pantografa, koji se podiže na punjače na oba terminusa. Brzo punjenje traje oko šest do sedam minuta, a autobus u jednom smeru potroši oko 60% baterije. U slučaju nepredviđenih okolnosti, servisno vozilo je uvek spremno da dopuni neki od autobusa na trasi.

Pogledajte i video reportažu koju smo pripremili za vas!

(Slobodan Kostić, Saša Conić)

 

Comments

  1. […] ovim projektom upisao u listu gradova sa prevozom bez izduvnih gasova, u kojoj se nalazi i srpski `. Kako vidimo kineske proizvođače kao pionire u proizvodnji električnih vozila možete pročitati […]

  2. […] Iako se može reći da je region uzdrman ovako velikom nabavkom autobusa bez izduvnih gasova, trenutno nije poznato mnogo detalja. Za sada se zna da će od ovih 50 planiranih vozila dvadeset biti zglobnih, a preostalih trideset će biti midi autobusi. Uz nabavku vozila, potrebna je i infrastruktura, pa je u najavi naveden samo “sistem brzog punjenja” pa je za očekivati nabavku vozila sa superkondenzatorima, nalik na Beograd. Ovaj sistem obezbediće brzo punjenje na okretnicama u samo nekoliko minuta, ali je domet vozila u ovom slučaju izuzetno mali jer tako autobusi mogu da pređu do dvadesetak kilometara. Nakon puštanja u rad, napravili smo video reportažu o beogradskim električnim autobusima koju možete videti ovde. […]

Descargar musica