ZA BELO HORIZONTE 132 VOLVO AUTOBUSA

ZA BELO HORIZONTE 132 VOLVO AUTOBUSA

Volvo će za potrebe BRT sistema u brazilskom gradu Belo Horizonte isporučiti 89 zglobnih i 43 solo autobusa sa karoserijom Marcopolo.

Volvo Buses će isporučiti 132 autobusa za potrebe novog BRT sistema (Bus Rapid Transit) u brazilskom gradu Belo Horizonte. Narudžbina se sastoji od 89 zglobnih i 43 solo autobusa, a šasije Volvo karosira brazilski Marcopolo. Ova narudžbina potvrđuje vodeću poziciju Volvoa u BRT segmentu. U Latinskoj Americi je Volvo do sada isporučivao autobuse za potrebe BRT sistema u gradovima Kuritiba, Bogota, Gvatemala Siti, Meksiko Siti, Santjago de Čile i San Salvador. Autobusi za Belo Horizonte će raditi na prve dve linije BRT sistema pod nazivom „Move“.

volvo_b340m_belo_horizonte

Zglobni autobusi Volvo B340M imaju kapacitet od 140 putnika, što je za 15% više od kapaciteta ostalih modela zglobnih autobusa u tom gradu. Volvo autobusi su opremljeni automatskim menjačima, disk kočnicama i sistemom EBS, elektronskom kontrolom kočenja koja doprinosi većoj efikasnosti kočenja i boljoj stabilnosti vozila.

Solo autobusi su tipa Volvo B270F i razvijeni su specijalno za ovu porudžbinu. Izrađeni su od posebnog čelika, imaju motor ugrađen napred, vazdušno ogibljenje, retarder i imaju dve osovine. Pored toga, međuosovinsko rastojanje im je 6.300 mm, čime je omogućena ukupna dužina karoserije od 13,2 m, pa samim tim i veći kapacitet putnika.

Svi autobusi su opremljeni inteligentnom kontrolom ubrzanja koju je razvio Volvo, čime se postiže još veća ušteda u potrošnji goriva. Ovom funkcijom je obezbeđeno da se koristi samo neophodna snaga pri pokretanju i dodavanju gasa, a sve na osnovu trenutne mase vozila. Volvo zglobni autobusi su prikladni brdovitom terenu kakav ima Belo Horizonte, a to zahvaljujući centralnoj poziciji motora i dugim vremenom neprekidnog rada, ali i zahvaljujući jednostavnim, ali robusnim sistemom okretnice zgloba.

Foto: Volvo Buses

Descargar musica