30 MAN gradskih autobusa za Talin

30 MAN gradskih autobusa za Talin

Glavni grad Estonije za pet godina imao pet narudžbina za gradske autobuse MAN Lion’s City u solo i zglobnoj varijanti.

Gradski prevoznik TLT (Tallinna Linnatranspordi) iz Talina obnavlja svoj vozni park autobusima MAN. Naručeno je ukupno 30 autobusa, od kojih je 20 solo niskoulaznih MAN Lion’s City LE i 10 zglobnih niskopodnih MAN Lion’s City GL. Novi autobusi će se isporučivati od aprila 2017. godine i pridružiti voznom parku od oko 450 autobusa. Od tog broja, 145 autobusa će biti marke MAN.

man_lions_city_tlt_tallinn1

Za MAN je ovo peta velika porudžbina od 2011. godine, kada je krenula prva. Za TLT je odlučujući faktor za kupovinu bila niska potrošnja goriva, visok kvalitet i pouzdanost vozila, ali i mala buka pri radu.
Solo autobusi MAN Lion’s City LE imaju nizak ulaz kod prvih i drugih vrata, što olakšava ulaz i izlaz putnicima, a mesta ima za ukupno 84 putnika. Ove autobuse od 12 metara pokreće Euro 6 dizel motor snage 290 KS (213 kW).

man_lions_city_tlt_tallinn2a

Zglobni autobusi MAN Lion’s City GL na raspolaganju imaju 320 KS (235 kW). Mesta u ovom autobusu dužine 18,75 m ima za 157 putnika, a za ulaz i izlaz je namenjeno 4 vrata. Dvostruka stakla i paket grejanja namenjen nordijskom tržištu obezbeđuje dobar putnički komfor. Za lakši ulaz i izlaz služe još i kneeling funkcija, kao i rampa za invalidska ili dečija kolica. Spoljašnji LED i unutrašnji TFT displeji od 29 inča pružaju putnicima informacije o liniji i trenutnoj lokaciji. Za bezbednost putnika i vozača se brinu sigurnosne kamere, kao i LED osvetljenje u vozilu, oko vrata i na spoljašnjem osvetljenju autobusa.
(Foto MAN Truck & Bus)

Pročitajte kako je Talin uveo besplatni javni prevoz za sve svoje sugrađane.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica