Američki hibridni Gillig

Američki hibridni Gillig

Prevoznik ACC Transit iz američke savezne drževe Džordžija uvodi nove električne hibride. Među mnogim pogodnostima za putnike, novi autobusi nude i prevoz bicikala na prednjoj haubi autobusa.

Hibridni autobusi koriste nikl-metal-hibridne baterije, hibridni sistem pogona i zadovoljavaju najnovije standarde čistog vazduha koje izdaje Federalna agencija za za zaštitu životne sredine. Dvanaest novih hibridno-električnih autobusa sa niskom emisijom su prvi hibridni autobusi u voznim parku ACC Transit. Kupljeni kombinacijom od lokalnih, državnih i federalnih sredstava u vrednosti od 8,4 miliona dolara, novi autobusi zameniće 12 starijih koji su prekoračili radni vek i imaju povećane troškove rada i održavanja.

gillig_acc_transit3

gillig_acc_transit4

Autobusi Gillig dužine 12 metara predstavljaju nov niskopodni model teške kategorije sa novim dizajnom, novom šemom boja i novim brendiranjem napravljenim u Livermoru, Kaliforniji. Poseduju 37 sedišta od kojih je 6 dizajnirano kao proiritetno za stare osobe i osobe sa invaliditetom. Ostatak prostora dostupan je za stajanje u kojem može da se smesti 24 putnika.

gillig_acc_transit1

Autobusi imaju ukpno 96% manju emisiju smoga formiranog od azotnih oksida i 90% manje zagađujućih čestica u poređenju sa autobusima iz 2004. godine koje će zameniti. Povrh svega, očekuje se da će smanjiti emisiju gasova sa efektom staklene bašte za 15%.

Autobusi imaju i drugu ekološku komponentu. Kao i kod svih autobusa u ACC Transitu, opremljeni su za nošenje 3 bicikla na prednjoj haubi. U unutrašnjosti autobusa koristi se ekonomično LED osvetljenje.

gillig_acc_transit2

Autobusi takođe sadrže unutrašnje i spoljašnje sigurnosne kamere, automatizovane brojače putnika i novi Automated Vehicle Locating sistem koji omogućava putnicima da prate kretanje autobusa putem MyStop aplikacije ili web stranice prevoznika i primaju obaveštenja putem e-mail pošte ili tekstualnih poruka.

Foto www.athensclarkecounty.com

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica