Busworld 2015: Četiri prestižne nagrade za Setru

Busworld 2015: Četiri prestižne nagrade za Setru

Na svetski poznatom sajmu autobusa Busworld, koji se održava svake neparne godine u Belgiji, zapažen je ostao i zajednički nastup grupe EvoBus koju čine Mercedes-Benz i Setra. 

Setra je veoma uspešno privukla pažnju na svoj program predstavivši četiri vrlo kvalitetna autobusa različitih dužina i nivoa opremljenosti. Kao i pre dve godine, Autobusi.NET ekskluzivno izveštava sa ovog sajma i predstavlja vam novitete iz sveta autobusa.

busworld2015_bannerNa sajmu, koji je trajao od 16. do 21. oktobra 2015. godine, Setra je predstavila četiri autobusa na štandu EvoBusa, dok su na prostoru ispred hale bila parkirana tri autobusa koja su bila dostupna za test vožnje. Na ovogodišnjem izdanju Busworlda, Setra je predstavila prelaz između dve generacije vozila gde je dominirala nova serija 500, ali su bila predstavljena i dva prigradska autobusa, kao i turistički dabldeker iz serije 400.

IMG_3168Iako ne pripada najnovijoj seriji autobusa, pažnju medija na ovom štandu svakako je pridobila Setra S431DT, prepoznatljiva širom Evrope kao vrlo kvalitetan, moderan i udoban autobus. Ovaj autobus na dva sprata poseduje najnovije sisteme za bezbednu, udobnu i ekološku vožnju. Dragulj iz ulmske fabrike autobusa može da prihvati do 93 putnika, a izloženi model je imao 74 sedišta uz dva mesta za osobe sa hendikepom, ispred srednjih vrata. Vozilo je opremljeno trinaestolitarskim Mercedesovim OM471 motorom koji ispunjava Euro VI normu izduvnih gasova, a uparen je sa Mercedesovim PowerShift automatskim menjačem, već viđenim u visokoturističkim autobusima iz ove fabrike.

IMG_3161

Drugi predstavljeni autobus iz serije 400 ove fabrike je Setra S415LE business. Ovaj niskoulazni prigradsko-međumesni autobus, koncipiran da dočara putovanje regionalnim vozom, opremljen je Mercedes-Benzovim osmolitarskim OM936 motorom, a za prenos je zadužen šestobrzinski automatski ZF EcoLife 6AP. Iako se smatra autobusom niže klase, obzirom da je namenjen kraćim relacijama, ovaj model po bezbednosti ne kaska ni malo za turističkim autobusima. Inače, u autobusu ima 45 udobnih Setra Transit sedišta i mesto za dva korisnika invalidskih, odnosno dečijih kolica. Iako Setra polako prelazi na seriju 500, biznis serija niskoulaznih autobusa će uskoro dobiti novog člana sa tri osovine o kom ćemo uskoro detaljnije pisati.

2015-10-15 10.04

Setrin štand su krasila i dva autobusa visoke klase iz serije 500. Reč je o midibusu Setra S511HD i troosovinskoj Setri S516HDH. Troosovinski visokoturistički autobus je na ovom sajmu pobrao sve pohvale, uključujući i tri nagrade evropskog žirija sa manifestacije European Coach & Bus Week. Naime, ovaj autobus je dobio veliku nagradu za najbolji visokoturistički autobus ove godine, uz dve nagrade za ekologiju i dizajn. Midibus obeležava šezdesetu godišnjicu proizvodnje kompaktnih autobusa u fabrici iz Neu Ulma. Model sa slike poseduje 30 vrlo udobnih sedišta, a u zadnjem delu je obezbeđen konferencijski raspored sedišta, pored velike kuhinje i velikog toaleta.

IMG_3599Kao svetsku premijeru, Setra je ispred hale izložila model S515MD, novi autobus srednje klase (ComfortClass) koji ne zaostaje dizajnom za braćom iz TopClass familije. Ovo savremeno vozilo je već nagrađeno kao „najzeleniji autobus 2015. godine“. Novi model predstavljen kupcima, obeležen je kao autobus koji ima najbolji odnos cene i kvaliteta u proizvodnoj gami nemačkog giganta. Kupcima se nudi izbor od dva Mercedes-Benzova motora, osmolitarskog OM936 i desetolitarskog OM470, dok je kupcima, takođe, dat izbor između Mercedesovog automatskog i manuelnog menjača. S515MD može da primi 51 osobu u standardnoj konfiguraciji. Kupcima se takođe daje izbor položaja drugih vrata a uskoro će biti predstavljena i duža, trinaestometarska, verzija ComfortClass MD autobusa sa oznakom S516MD.

(Foto Saša Conić, Autobusi.NET)

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:

Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica