DAIMLER PRAVI 150 AUTOBUSA ZA NAJVEĆEG NEMAČKOG PREVOZNIKA

Deutsche Bahn AG naručio gradske i međugradske autobuse marke Mercedes-Benz i Setra. Vozila će biti isporučena tokom 2013. godine.

Daimler je dobio veliku narudžbinu za preko 150 autobusa od menadžmenta nemačkih železnica – Deutche Bahn (DB). Autobusi gradskog i međugradskog tipa, marke Mercedes-Benz i Setra, će početi postepeno da se isporučuju 2013. godine. DB je, inače, najveći autobuski prevoznik u Nemačkoj. Ekonomični i ekološki autobusi za DB Regio Bus su opremljeni BlueTec SCR dizel tehnologijom i zadovoljavaju EEV standarde emisija, što je strože nego Euro 5. Daimler će sva vozila proizvesti u okviru svoje fleksibilne proizvodne mreže EvoBus fabrika u Manhajmu i Novom Ulmu.

Po ovom velikom novom ugovoru, Daimler će isporučivati različita vozila iz svog proizvodnog programa gradskih i međugradskih autobusa Mercedes-Benz i Setra. Većina vozila su prve i druge generacije niskopodnih vozila sa dvoja ili troja vrata i dužinom od 12 i 18 metara. Zahvaljujući niskopodnom dizajnu, stariji i hendikepirani putnici će lako moći da ulaze i izlaze iz vozila ili koriste rampu za invalide. Svako vozilo ima četiri rezervisana sedišta za starije ili hendikepirane putnike.

DB Regio Bus upravlja poslovima regionalnog i gradskog prevoza Deutsche Bahna, što obuhvata mrežu od ukupno 22 autobuska prevoznika i više od 70 različitih transportnih firmi i udruženja širom Nemačke. DB Regio Bus dnevno preveze oko dva miliona putnika.

Izvor: Daimler, DB

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica