Daimler promenio dilera za Setru u SAD i Kanadi

Daimler promenio dilera za Setru u SAD i Kanadi

Dosadašnji diler MCI prodao svega 282 Setre od 2012. godine na teritoriji SAD i Kanade.

Motor Coach Industries Inc. (MCI), američka filijala firme New Flyer Industries Inc., objavila je danas da je EvoBus GmBH (Daimler) prekinuo ugovor o zastupništvu za turističke autobuse Setra na teritoriji SAD i Kanade, efektinvo od 29. jun 2018. godine.

Setra TopClass S 417 ispred fudbalskog stadiona Superdome u Nju Orleansu. ©Daimler

Setra S 407 CC i Setra S 417 TC za tržište SAD i Kanade. ©Daimler

Od 2012. godine firma Motor Coach Industries je prodala samo 282 nova Setra autobusa.

Daimler je kompaniji MCI napomenuo da je njihova odluka bazirana na uverenju da zbog sopstvenog programa autobusa MCI nije posvetio dovoljno pažnje brendu Setra u Kanadi i SAD-u. Odluka dolazi u trenutku kada MCI proširuje sopstvenu liniju turističkih autobusa i servisnu mrežu. Pored novijih poteza, MCI je redizajnirao svoj najprodavaniji model J4500, nedavno je predstavio novi autobus dužine 10 metara, zatim niskoulazni međugradski autobus D45 CRT LE i najavio je planove da uvede u proizvodnju električni međugradski autobus na baterije do 2020. godine.

Niskoulazni međugradski autobus MCI D45 CRT LE, jedan od konkurenata Setri u Severnoj Americi. ©MCI

Prodaja novih turističkih autobusa Setra će se odmah prebaciti na Daimlerov novog zastupnika za Severnu Ameriku, dok će se postprodaja i servis Setrinih autobusa zadržati u MCI do sredine ove godine.
Novi zastupnik Damilerove Setre u SAD i Kanadi će biti REV Coach LLC. Posetioci nadolazećeg sajma “2018 UMA Motorcoach EXPO” u San Antoniu će već videti izloženu Setru na štandu kompanije REV.

Od 1. jula 2018. REV Coach biće odgovoan za usluge postprodaje za autobuse Setra. Strateški partneri su se složili da zajednički iztraže dalje mogućnosti na severnoameričkom tržištu u budućnosti.

One comment

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica