Dubai kupuje 316 autobusa

Dubai kupuje 316 autobusa

RTA, javni prevoznik Dubaija, izdvaja 100 miliona evra za kupovinu novih autobusa MAN, Volvo i Optare.

Upravni odbor Javnog preduzeća za puteve i saobraćaj (RTA) u Dubaiju, usvojio je ugovore za nabavku 316 autobusa. Ovi autobusi su u skladu sa evropskim standardima emisija sa autobusima Euro 5 i Euro 6. Ukupna vrednost ovih autobusa je 465 miliona dirhama (oko 102 miliona evra), a broj autobusa voznog parka RTA će se povećati na 2085 do 2019. godine. Svi autobusi imaju niskopodni ulaz koji olakšava ukrcavanje putnika sa invaliditetom, prvoklasnu uslugu za putnike javnog prevoza, luksuznu obradu enterijera i prostrana sedišta. Takođe mogu da se pohvale sedištima namenjanim za decu, bežičnim internetom, USB portovima za punjenje mobilnih telefona kao i smart konekcijom.

rta_volvo

Ugovor pokriva nabavku 143 luksuznih VOLVO putničkih autobusa sa luksuznom opremom po najvišim standardima. Ovi autobusi će biti raspoređeni u skladu sa proširenjem međugradskog autobuskog prevoza u Abu Dabiju i severnim gradovima. Međugradski VOLVO putnički autobusi su opremljeni sa Euro 6 energetski efikasnim motorima sa niskom emisijom ugljen-dioksida. Svaki autobus može da primi 55 putnika i poseduje automatizovani hidraulični lift za uslugu putnicima sa invaliditetom. Ovi autobusi takođe nude besplatan internet servis, USB portove za punjenje mobilnih telefona, podnožje za noge, i držač za čaše kako bi pružili dodatnu udobnost putnicima.

rta_man

Ugovor uključuje 79 dabl deker MAN autobusa koji će služiti urbanim područjima sa visokom gustinom putnika, pored autobusa srednje veličine OPTARE koji služe novim zajednicama u cilju proširivanja geografske pokrivenosti u Dubaiju i poboljšanja kvaliteta stanovanja. Dabl deker MAN autobusi mogu da prime 100 putnika i opremljeni su sa besplatnim internetom i USB portovima za punjenje mobilnih telefona. Autobusi su modernog dizajna i imaju dovoljno unutrašnje visine na oba nivoa, što olakšava kretanje putnika kroz unutrašnjost, i prilagođen dizajn koji služi ljudima sa invaliditetom.

rta_optare

Nabavka autobusa OPTARE srednje veličine je nova inicijativa koja označava debi ovog tipa autobusa u RTA voznom parku. Namenjeni su da pruže širu pokrivenost unutrašnjeg područja koja nisu lako dostupna velikim autobusima. Svaki autobus može da primi 33 putnika i opremljen je besplatnim internetom i USB portovima za punjenje mobilnih telefona kao i udobnim deluks sedištima.

RTA je bio pionir u zemljama Zaliva u upotrebi standardizovanog testa na putu (SORT) za poređenje potrošnje goriva između različitih autobusa. Predkvalifikacija dobavljača zasnovana je na standardima uključujući sposobnost proizvodnje, snabdevanja i održavanja autobusa prema odobrenim međunarodnim standardima kao i finansijske solventnosti lokalnih dilera. Uvođenje koncepta troškova nabavke kao kriterijuma za procenu i nabavku autobusa doprinosi unapređenju principa finansijske i ekološke održivosti autobusa i osiguranja operativne efikasnosti tokom čitavog veka autobusa.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica