Električni Volvo autobusi za Norvežane

Električni Volvo autobusi za Norvežane

Javni prevoznik Brakar iz Dramena u Norveškoj naručio od Volvoa šest električnih autobusa tipa Volvo 7900 Electric.

Javni prevoznik Brakar iz Dramena, grada jugozapadno od Osla, naručio je šest potpuno električnih autobusa od kompanije Volvo Buses. Autobusi će biti isporučeni u januaru 2019. godine i voziće na liniji 51 između Dremena i Mjondalena, trasi dugačkoj oko 12 kilometara.

Volvo7900Electric_Brakar_Drammen

Novi zeleni električni autobusi Volvo 7900 Electric će uskoro krasiti norveški grad Dramen. Ilustracija: Brakar

Potpuno električni autobusi se prodaju kao kompletan paket „ključ u ruke“ na kojem Volvo vodi računa o održavanju vozila i baterija prema fiksnom mesečnom trošku.

Autobusi će se brzo puniti koristeći mogućnost punjenja u svakom trenutku kada se nađu na poslednjoj stanici. Stanice za punjenje već je isporučio Siemens. Zasnivaju se na zajedničkom interfejsu poznatom kao OppCharge, što znači da ih mogu koristiti i drugi elektrifikovani autobusi.

Siemens_pantorgraf_charging

Stanice za punjenje električnom energijom putem pantografa je isporučio Siemens. Foto: Siemens

Autobusi će imati pogon na obnovljivu energiju. Potrošnja energije za Volvo električne autobuse je oko 80% niža nego kod odgovarajućih dizel autobusa.

Potpuno električne autobuse firme Volvo prethodno su naručili gradovi poput Trondhajma (Norveška), Malmea (Švedska), Diferdanža (Luksemburg), Harogejta (UK) i Inovroclava (Poljska). Pored potpuno električnog modela Volvo 7900 Electric, asortiman električnih vozila firme Volvo Buses uključuje hibridne modele i i električne hibride (plug-in hibride). Kompanija je ukupno prodala više od 4.000 elektrifikovanih Volvo autobusa širom sveta.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica