Novi Conecto debitovao u Češkoj

Novi Conecto debitovao u Češkoj

Septembra 2016. godine, u jeku priprema za hanoverski sajam, Mercedes-Benz je predstavio najnoviju generaciju niskobudžetnog gradskog autobusa. Nekoliko meseci kasnije, Conecto je debitovao i u Češkoj.

Novi Conecto, iako namenjen istočnom tržištu, našao se u upotrebi i u Češkoj, a prvi prevoznik kome je isporučen novi tip vozila jeste ICOM, među najvećim češkim prevoznicima koji gradski i prigradski prevoz obavlja širom države. Obojeni u belo, deset Mercedesa počelo je da prevozi putnike u gradu Trebiču, na jugoistoku Češke.

100% flote prevoznika ICOM čine Mercedesi. © Marek Juránek

100% flote prevoznika ICOM čine Mercedesi. © Marek Juránek, Československy Dopravak

ICOM Transport je pobedio na tenderu u Trebiču, i obavezao se da od 2017. do 2024. godine obavlja javni prevoz potpuno niskopodnim vozilima. Deset novih vozila je od EvoBusa preuzeo decembra prošle godine, a u planu je nabavka još jedanaest ovakvih autobusa tokom 2017. godine.

Prvih 10 autobusa se već nalazi u saobraćaju, a očekuje se isporuka još 11 ove godine. © Marek Juránek, Československy Dopravak

Prvih 10 autobusa se već nalazi u saobraćaju, a očekuje se isporuka još 11 ove godine. © Marek Juránek, Československy Dopravak

ICOM transport nije nepoznat srpskom tržištu. Redovnim obnavljanjem voznog parka, prosečna starost autobusa ovog prevoznika je oko tri godine, a u svom voznom parku ICOM poseduje isključivo Mercedes autobuse. Kako su nabavke novih vozila česte, isto tako se otpisuju i nešto starija vozila, pa se u Srbiji često mogu videti prigradski autobusi Conecto u originalnoj belo-plavoj kolor šemi. Novi Conecto je predstavljen novinarima u Varšavi, a iako se očekivalo zvanično predstavljanje na sajmu IAA u Hanoveru, ono je izostalo. Umesto toga, novi Conecto je predstavljen na lokalnim sajmovima u Poljskoj i Češkoj, a više o samom autobusu možete naći ovde.

Članak napisan u saradnji sa češkim časopisom Československy Dopravak.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica