Scania nosi boje Brazila

Scania nosi boje Brazila

U pripremi i organizaciji Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine u Brazilu, veliku ulogu su odigrali autobusi, kamioni i industrijski motori marke Scania.

Svetsko prvenstvo u fudbalu je u punom jeku! Brazil kao zemlja domaćin se za ovaj događaj pripremala nekoliko godina sa ambicioznim planovima da poboljša infrastrukturu zemlje i urbanu mobilnost. Od izgradnje novih stadiona i transportnih terminala, do obezbeđenja električne energije tokom utakmica, Scania kamioni, autobusi i industrijski motori pomažu da sve bude kako treba tokom trajanja ovog međunarodnog događaja.

scania_brazil1

Prethodnih sedam godina, izgrađeno je osam stadiona, Marakana je potpuno rekonstruisana, a izgrađeno je još pet dodatnih arena. U organizaciju Svetskog prvenstva je uloženo ukupno oko 8,5 milijardi evra, a većina je potrošena na infrastrukturne projekte. Jedan od najvećih prioriteta je bio pristup stadionima.

scania_brazil3

scania_brazil4

Oko arene Mineirao u gradu Belo Horizonte je izgrađeno 16 km BRT (Bus Rapid Transit) mreže na kojoj autobusi cirkulišu između aerodroma i stadiona. Velike investicije na poboljšanju prevoza su napravljene i u gradovima Kuritiba, Kuiaba, Resife, Rio de Žaneiro i Sao Paulo.

Za ovu priliku je urađena modifikacija dvanaest brazilskih aerodroma za prihvat očekivanog porasta putnika od skoro 10%.

scania_brazil2

Scania kamioni su bili angažovani u betoniranju stadiona, dok je za transport fudbalskih timova i FIFA zvaničnika tokom prvenstva zadužen prevoznik StyleBus sa svojim Scania autobusima.

(Foto: Scania)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica