Setra TopClass 500 ušla u serijsku proizvodnju

Setra TopClass 500 ušla u serijsku proizvodnju

Turistički autobus premijum klase proširuje već bogatu ponudu fabrike autobusa iz Noj-Ulma.

Serijska proizvodnja najnovije generacije turističkih autobusa Setra je započela u EvoBus fabrici u Noje Ulmu sklapanjem prvog autobusa namenjenog kupcu, modela S 517 HDH. Ovaj elegantni troosovinski turistički autobus, koji nudi jedinstvenu kombinaciju luksuza i maksimuma funkcionalnosti, uskoro će postati glavna uzdanica na evropskim putevima. Setra TopClass 500 zamenjuje prethodnu generaciju serije TopClass 400, sa proizvedenih više od 7.400 jedinica od 2001. godine. Spratni model S 431 DT sa Euro 6 tehnologijom će i dalje biti sastavni deo trenutne palete proizvoda.

setra_s517hdh_neuulm2

Fabrika u Noj-Ulmu na svom spisku ima oko 3.600 stalno i povremeno zaposlenih koji rade u farbari, jedinici za izradu sedišta, zoni predmontaže, na finalnoj montaži i odeljenju završnog doterivanja. Prošle godine je više od 2.350 autobusa Mercedes-Benz i Setra izašlo sa traka ove fabrike. Zajedno sa pogonom u Manhajmu, fabrika u Noj-Ulmu služi kao kičma evropske proizvodnje Daimler autobusa koja obuhvata šest pogona u Nemačkoj, Francuskoj, Češkoj Republici, Španiji i Turskoj.

TopClass 500, predstavljena u jesen 2013. godine, je generacija turističkih autobusa u kojoj je naglašen dizajn, vrednost i bezbednost i u kojoj je ukombinovana vrhunska oprema sa izvanrednom ekonomičnošću. Zahvaljujući aerodinamičnom obliku, novi turistički autobusi prave mnogo manju buku i dostižu koeficijent aerodinamičnosti 0.33, što je uporedivo sa sportskim automobilom. To su najekonomičnija vozila u sektoru evropskih turističkih autobusa.

Foto: Daimler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica