Stari dizaleš protiv novog električnog autobusa Ebusco

Stari dizaleš protiv novog električnog autobusa Ebusco

Kakva su iskustva u vožnji starim Den Oudstenom na šasiji DAF iz 1984. godine, a kakva novim električnim autobusom Ebusco 2.2 iz 2020. godine?

Između njih je 37 godina razlike, ali čime se bolje putuje: novim Ebusco 2.2 iz prevoznika Qbuzz ili starim “Den Oudsten-DAF” kojim upravlja prevoznik GADO? Vozač autobusa Jan Huizinga i strastveni putnik Yvonne de Noord pokušavaju da daju odgovor. Oni se voze sa oba autobusa.

37 godina star Den Oudsten na šasiji DAF

37 godina star Den Oudsten na šasiji DAF

Yvonne de Noord, holandski pisac i strastveni putnik

Yvonne de Noord, holandski pisac i strastveni putnik

„Već na pragu sam poletela u vazduh“
Dok autobus ide, Yvonne stavlja avoj šal i rukavice. Hladnoća budi sećanja. „Kao dete često sam putovala autobusom. Stavljala bih noge na grajalicu ispod sedišta, tamo gde je izlazio topao vazduh. Moj brat i ja smo voleli da sedimo na zadnjim sedištima i kada bi došlo do ubrzanja leteli bismo u vazduh – hop!“

Enterijer starog Den Oudstena

Enterijer starog Den Oudstena

„Na mnogo stvari moram da obratim panju odjednom“
Kakve zaključke o autobusu ima Jan? Približava se raskrsnici pa zato usporava. Jedna od stvari koje mu smetaju je smanjena vidljivost. „Imam samo dva retrovizora na ovom autobusu pa zato ne vidim dobro ostatak saobraćaja dobro. Pored toga upravljač je prilično težak i moram da obratim pažnju na previše stvari odjednom. Pored toga nisam više naviknut na ovakve teške izduvne gasove dizela“, dodaje kroz smeh.

Jan Huizinga za volanom starog Den Oudstena

Jan Huizinga za volanom starog Den Oudstena

„Tu si“
U muzeju autobusa u Hoogezandu, direktor Bart Bekkering predaje vozaču autobusa Janu ključeve skoro najstarijeg autobusa prevoznika GADO. Poklonjen mu je tahograf, okrugao papir na kojem se beleži vreme putovanja i brzina autobusa. „U ovom autobusu iz 1982. godine sve se radili ručno, na primer unošenje tačnog odredišta. Zatim se okreće ručica iznad vetrobranskog stakla. Srećom, vozili smo se uglavnom istim putanjama, ali sa nekom drugom niste imali mnogo sreće, morali ste češće da se okrećete“.

Novi električni autobus Ebusco 2.2 proizveden ove godine

Novi električni autobus Ebusco 2.2 proizveden ove godine

100% električan

100% električan

Električni pogon
Jan mora da se navikne na električni pogon. „Samo sam ubrzao i odmah krenuo. U nekim situacijama je lepo kad možete odmah da vozite. Ovaj autobus je stabilniji na putu i radi skoro nečujno. Srećom, ovi autobusi su opremljeni tramvajskim zvonom kako bi upozorili pešake i bicikliste“.

U Holandiji putnici prevoz plaćaju "OV" čip karticom ili bankovnom karticom

U Holandiji putnici prevoz plaćaju „OV“ čip karticom ili bankovnom karticom

Vozačka kabina
Jan se divi vozačkoj kabini i zadovoljan je onim što vidi. „Prostrano je i mogu lako da upravljam stolicom. Komandna tabla takođe deluje luksuzno. U potpunosti se razlikuje od starog GADO autobusa. Lepo je što su kartice, markice i kutije za novac sada prošlost. Putnici sada mogu da plate uz pomoć pina ili „OV“ čip kartice“.

Rampa za osobe sa otežanim kretanjem

Rampa za osobe sa otežanim kretanjem

Niski pod
Putnici sa poteškoćama takođe su uzeti u obzir tokom razvoja novog električnog autobusa. Yvonne: „Postoje posebna mesta za putnike sa invalidskim kolicima i za one koji imaju poteškoće tokom kretanja ili imaju oslabljen vid. U vidu nekog trika, vozač može da spusti autobus. Na taj način putnici mogu da pređu preko rampe za invalidska kolica.

Izvor: BUS magazine OV bureau Groningen-Drenthe, Ebusco

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica