Logo

Reklame na autobusima

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod cone » Uto Feb 24, 2009 9:58 am

Sloba je napisao:855 i 878 su ostali bez reklama
902 dobio reklamu Univerexport

I #904 je dobio istu Univerexport reklamu.
:)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Sponzor

Postod MARKO 89 » Uto Feb 24, 2009 2:58 pm

Zbog cega reklamni autobusi nemaju masku napred i pozadi--to kod nas nije slucaj :?: :!:
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod cone » Uto Feb 24, 2009 4:02 pm

Takva je politika firme. A, koliko znam, kod nas se po zakonu ne mogu stavljati reklame na prednji i zadnji deo vozila. Ne sećam se gde sam to pročitao...
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod MARKO 89 » Uto Feb 24, 2009 4:18 pm

cone je napisao:Takva je politika firme. A, koliko znam, kod nas se po zakonu ne mogu stavljati reklame na prednji i zadnji deo vozila. Ne sećam se gde sam to pročitao...

I ja sam cuo da je zabranjeno reklamiranje napred i pozadi ,ali to nije razlog da se ne stavi folija u istoj boji kao reklama !
Hvala na odgovoru :)
MARKO 89
Član

Postod Stefan Bgd » Uto Feb 24, 2009 4:23 pm

cone je napisao:Takva je politika firme. A, koliko znam, kod nas se po zakonu ne mogu stavljati reklame na prednji i zadnji deo vozila. Ne sećam se gde sam to pročitao...

Mi i naši zakoni,umesto da donesu neke pametne,oni donose neke nebuloze...Kod nas zabranjeno,a u svim susednim i ostalim inostranim državama dozvoljeno...?!?Malo nelogično,ali šta je tu je... :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod MARKO 89 » Uto Feb 24, 2009 4:44 pm

Stefan Bgd je napisao:

Mi i naši zakoni,umesto da donesu neke pametne,oni donose neke nebuloze...Kod nas zabranjeno,a u svim susednim i ostalim inostranim državama dozvoljeno...?!?Malo nelogično,ali šta je tu je... :roll:

Ali sad da se ispravim u KG-u saobraca jedan autobus g.br 120 s reklamom PEKARA VEGA,on ima reklamu i napred i pozadi,kao i sa strane naravno !
Ma kakvi zakoni,nema zakona ! :roll:
MARKO 89
Član

Postod milos265 » Uto Feb 24, 2009 6:31 pm

Ta odredba u zakonu je pametna i jako korisna po pitanju bezbednosti u saobracaju! Autobus je vozilo velikih gabarita i prevozi ljude i nije pokretni bilbord niti pokretni televizor! Reklama, u total designu recimo na zadnjoj strani vozila bi svojim oblikom i sarenilom mogla da smanji uocljivost svetlosne signalizacije ili da odvuce paznju vozaca koji ide iza, sto bi za posledicu moglo da ima njegovu kasnu reakciju u kriticnim situacijama.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod MARKO 89 » Uto Feb 24, 2009 6:39 pm

milos265 je napisao:Ta odredba u zakonu je pametna i jako korisna po pitanju bezbednosti u saobracaju! Autobus je vozilo velikih gabarita i prevozi ljude i nije pokretni bilbord niti pokretni televizor! Reklama, u total designu recimo na zadnjoj strani vozila bi svojim oblikom i sarenilom mogla da smanji uocljivost svetlosne signalizacije ili da odvuce paznju vozaca koji ide iza, sto bi za posledicu moglo da ima njegovu kasnu reakciju u kriticnim situacijama.

Potpuno si u pravu,ali onaj primer iz KG-a koji sam objavio jasno pokazuje da se zakonske odredbe uopste ne postuju.
Pozadi se nalazi reklama i prekriva staklo skroz-naskroz pa se zbog toga svetlosna signalizacija tesko uocava
:!:
MARKO 89
Član

Postod Verotronix » Uto Feb 24, 2009 7:18 pm

MARKO 89 je napisao:
milos265 je napisao:Ta odredba u zakonu je pametna i jako korisna po pitanju bezbednosti u saobracaju! Autobus je vozilo velikih gabarita i prevozi ljude i nije pokretni bilbord niti pokretni televizor! Reklama, u total designu recimo na zadnjoj strani vozila bi svojim oblikom i sarenilom mogla da smanji uocljivost svetlosne signalizacije ili da odvuce paznju vozaca koji ide iza, sto bi za posledicu moglo da ima njegovu kasnu reakciju u kriticnim situacijama.

Potpuno si u pravu,ali onaj primer iz KG-a koji sam objavio jasno pokazuje da se zakonske odredbe uopste ne postuju.
Pozadi se nalazi reklama i prekriva staklo skroz-naskroz pa se zbog toga svetlosna signalizacija tesko uocava
:!:

Marko skroz si u pravu onaj autobus PEKARA VEGA je kao neka kutija kolaca,samo ni otkuda poklopac :lol:
Verotronix

Postod cone » Čet Mar 19, 2009 10:20 am

Jel video neko Cittu #893? Ima neku novu total reklamu za neku avio agenciju?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Čet Mar 19, 2009 12:14 pm

Nemam pojma, ja sam video 879 sa Fornetti reklamom, ne znam da li je nova...
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod cone » Čet Mar 19, 2009 12:16 pm

Nije, o njoj smo odavno diskutovali. U svakom slučaju, lepo mu stoji ta reklama. :)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Čet Mar 19, 2009 12:17 pm

850 ostao bez reklame.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod cone » Čet Mar 19, 2009 12:18 pm

A, šta je imao taj?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Sloba » Čet Mar 19, 2009 12:20 pm

Jacobs valjda.... ili ona CMC agencija...

Korisnikov avatar
Sloba
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu