Marko je napisao:Negas ko određuje o ceni stanične usluge ?
Član 31.
Privredno društvo koje upravlja autobuskom stanicom samostalno utvrđuje iznose cena svake vrste stanične usluge, poštujući odredbe ovih opštih uslova.
Pri donošenju odluka o visini cena za svaku vrstu stanične usluge privredno društvo koje upravlja autobuskom stanicom obavezno je da iskaže strukturu cene koštanja i strukturu prodajne cene svake vrste stanične usluge u skladu sa važećim propisima iz oblasti cena.
Jel ovo BAS pruža
Privredno društvo koje upravlja autobuskom stanicom obavezno obezbeđuje putnicima sledeće stanične usluge:
- prodaju voznih karata za registrovane redove vožnje - polaske i drugih prevoznih isprava na posebno organizovanim i označenim prodajnim mestima - šalterima;
- davanje obaveštenja u vezi prevoza prema registrovanim redovima vožnje putem panoa, razglasa, posebnom telefonskom linijom, na posebnom šalteru, korišćenjem terminala, interneta i video monitora (vreme polaska i dolaska, cena prevoza, naziv prevoznika, vreme putovanja, veze sa polascima na drugim linijama i dr.),
- isticanje na vidnom mestu izvoda iz reda vožnje, Opštih uslova prevoza i Opštih uslova poslovanja autobuskih stanica,
- korišćenje javnog sanitarnog čvora sa tekućom vodom,
- usluge garderobe.
Negase ti tvrdiš da su radnici na BAS- u lopovi ti olako iznosiš te tvrdnje .Da li lopov uplati državi PDV
Da li od prodate karte u autobusu država dobije svoj deo preko PDV-a ako imaju fiskalnu kasu verovatno da u ostdrugom slučaju ne ko je tu oštećen sada
Ako nekom prevozniku ne odgovaraju uslovi poslovanja niko ga netera da vozi sa BAS-a on vozi jel ima interes .
BAS je akcionarsko društvo što zači da odluke donose akcionari . Nije samo bas monopolista pa litas je na svojoj stanici ,takođe Niš ekspres .Pa zašto se buni dević stalo mu je do radnika oće čovek monopol u Novom sadu .
Međugradski prevoznici mogu da staju na
- Autokomanda
-Zemun (Glavna)
-Centar „Sava“
-Žarkovo (Trgovačka)
Pančevački most
Ali ne smeju da otvaraju prtljažni prostor mnogi to zloupotrebljavaju i prave gužve u gradskom saobraćaju .Mogao bi da tražiš pošto se dopisuje sa državnim organima ,da republička inspekcija ustupi nadležnost u beogradu njegovoj saobraćajnoj inspekciji pa oni neka kažnjavaju nesavesne prevoznike
Vidis Opsti uslovi poslovanja koje je propisala Komora. Tako je propisala i cene za peronizaciju autobusa pa im je palo na Ustavnom sudu! Oni su sebi dali za pravo da su zakonodavac, ej dobro poslusaj, zakonodavac !?!
Sve si gore naveo i to je ok, i to se placa kroz stanicnu uslugu, koja ne sme biti veca od 0.50centi, dakle danas max 60 dinara i to je mnogo, 30 dinara max.
Peronizacija putnika ne moze da se naplati. Ograde treba da se skinu, i plato autobuske stanice tj perona treba da budu slobodni. Kao u Stitgartu, Frankfurtu i td. Onaj ko kupi kartu za autobus, platice stanicnu uslugu, koja bi najbolje bila uracunata uz autbusku kartu. Ostali, oni koji ispracaju, ili slikaju asutobuse

mogu to da urade bez da ikome ista plate! Ovo je jedino i ispravno resenje. Sve ostalo je lopovluk, kao sto sam i napisao! Ti si izneo argumente za stanicnu uslugu a ne za peronizaciju putnika. Dalje, ovi francuzi ne treba da plate, jer je uslugu koriscenja stanice za njih platio prevoznik koji koristi stanicu! Platio peronizaciju autobusa. Oni dolaze sa povratnim kartama i ulaze u bus
bez da plate harač na ulazu perona.
Marko je napisao:To za različitu cenu stanične usluge su jednom objašnjavali ima veze sa dužinom relacije na koju se putuje
Postoje 4 kategorije od 0-50 km udaljenosti 51 -100 km , 101-200 i preko 200 km .
Naravno onaj koji putuje duže plaća veću kartu .
Jel to logika razuma? Zasto sam ja osudjen ako idem do Kladova za jednu cenu, a ti do Jagodine za drugu? Ja sam gradjanin drugog reda? Vidis i sam koje su to gluposti. Nelogicnost. To je uvela birokratija da bi uzimala pare, a ne da bi poboljsavala uslugu. U najmanju ruku je bezobrazno!
severac je napisao:WC mozes koristiti ako ga platis. Hocemo besplatan WC za nas sa kartom! Ni tu tekucu vodu ne mozes dobiti ako ne platis.
Tako je!