Da, najbolji auto 830, a sada neki štrajkuju glađu što je do toga došlo.
Evo i obrazlozenja, pitao sam jednog od radnika AS-a da mi objasni, nisam mogao da izdrzim
...sto se tice 830,hipoteka je stavljena od strane petorice radnika jos 2010.god. na kontu tuzbe zbog neisplacenih dnevnica, dinarskih, deviznih i svih ostalih zarada u priodu od zadnje tri godine(2007/08/09/10) .To je bilo osiguranje da ce pootrazivanja tih radnika biti isplacena posto je u to vreme firma bila po recima direktora pred likvidacijom zbog loseg poslovanja .
Tri ipo godine pravna sluzba AS-a odugovlaci proces i ako zna da je zakon na strani radnika iz njima samo poznatih razloga, pa tako dolazi do ovog zadnjeg epiloga prodaje autobusa na javnoj licitaciji od strane suda po pitanju tuzbe i neizmirenih obaveza po pitanju zarada radnika a po presudi suda. Radnici koji su tuzili firmu su pre mesec dana, a i ranije upozorili rukovodstvo firme da ce doci do ove situacije (prodaje busa) ali oni nisu nasli ili nisu hteli pronaci resenje. Sindikati ne mogu osporiti resenje drzave tj.suda po ovom pitanju, mogu samo protestvovati zbog odluke suda koja je po zakonu. Na zalost zakon je takav kakav jeste, u ovom slucajau je presudio u korist radnika ,sto je i dobro na kontu svega, a odgovornost zbog nastale stete treba da snosi rukovodsvo firme kako sadasnje tako i bivse zajedno sa pravnom sluzbom AS-a koji nisu nasli nacin da do ovoga nedodje (da ti ne pisem ko je zasta kriv).
Sto se same licitacije tice,na njoj je ucestvovalo devet osoba,prevoznici (Feniks,Zoran Raisen,itd...)a tacno je da je i ucestvovao i bivsi kolega koji je i izlicitirao vozilo na 4.500.000
Po pitanju SNS-a(nisam ni u jednoj stranci, cisto da znas )da nije bilo Aleksadra Vucica prosle godine kada smo bili u strajku i blokadi firma bi bila u decembru likvidirana i ne bi vise postojala ....zahvaljujuci Vucicu i njegovim ljudima uspeli smo da se postanemo ponovo drzavno preduzece i da dobijemo socijalni program za 306 radnika koji su otisli iz firme kao teh.visak (Ministar Radulovic je bukvalno hteo da ugasi firmu).Tacno je da se obecane stvari po pitanju AS-a ne odvijaju po planu,ali niko nije znao da ce Ministar privrede podneti ostavku i tako sve firme u restrukturiranju ostaviti na cekanju do imenovanja novog Ministra..
Inace Drzava je u
pregovoru sa ARIVOM vec mesec dana,na zalost jos nemamo inforaciju dokle je to stiglo i na koji se nacin sve to odvija . Nisam ti odgovorio po pitanju A. stanice u Kg-u koja za sada ne radi....nema teh .mogucnosti za rad tj.da bi radila morali bi da odrzavamo i nase polaske a mi to trenutno ne mozemo....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moj predlog je da ostave drzavu tj da je ne cekaju, vec da traze dozvolu i da sami odu kod ARRIVE sa nekim iz drzave, i odu kod ARRIVe i bilo koga durgog i traze da se uspostavi saradnja. Jel drzava moze da bude i spora, sto i jeste na zalost. Treba mnogo brze raditi, zasto da sindikat čeka. Već danas pozovite ovog iz države koji pregovara, i pozovite one sa kojima on pregovara u ARRIVI i pregovarajte, dogovarajte. Ma ti iz drzave su verovatno ne azurni. Ja bih ovor esio za tri dana, oko pregovora, sem ako nema administrativnih prepreka.
ARRIVA, LASTA, Nis-ekspres, Kavim...