Jeste da nema veze sa autobusima ali ima sa voznjom.Dok sam radio u bivsoj firmi radili smo jednu akciju intervencija po Srbiji.Uglavnom su bili sitni kvarovi i redovno odrzavanje POS terminala u DISovim radnjama po 3-4 lokacije po gradu.Radilo se svaki dan od jutra do sumraka.Pa je meni tako zapala ruta Beograd-Pozarevac-V.Gradiste-Golubac-D.Milanovac-Kladovo-Negotin-Zajecar-Knjazevac-Nis-Leskovac-Vranje pa nazad za Beograd.Gotovo svakodnevna ruta od 1000km.Ali dobro se placalo pa se i radilo niko se nije bunio.Da ne duzim jedan dan negde kod Kladova zaustavi me Republicka saobracajna policija,oni se obradovali kad su videli da sluzbeni auto,taman da mi uzmu neki dinar ali nije im se posrecilo.Prvo mi je sve pregledao od signalizacije do rucne kocnice i dosao do putnog naloga.E tu je bilo zanimljivost kad je krenuo da cita kilometrazu.Tip se zacudio za malo manje od mesec dana oko 15 000 km.Prosto nije mogao da veruje,i jos pitao jel sam vozim ili imam kolegu.Ja mu kazem "kao sto vidite sam sam nema nikog".Policijac me zbunjeno gleda i neveruje,pa ode kod kolege da mu pokaze..Kaze ovaj lud,i sto je najbolje od svega toga vozio sam Yuga 1.1 VAN kao sto kolega Krle vozi.Od toga dana kako god naidjem u taj kraj,nikad me vise nije zaustavio,samo podigne palicu da me pozdravi i to je to.
Kad se setim ceo dan na putu,dodjem kuci da se istusiram,presvucem odspavam 3-4 sata i opet na drum.Secam se da sam jednom mesecno obavezno isao na redovan servis.Ljudi u Zastavi nisu mogli da se nacude za kilometrazu.Ali eto tako je bilo...Ali bese dobro,solidna plata,dnevnice...ihhh svaki dan novi grad,novi ljudi,nikad ti ne dosadi..
Za godinu i 9-10 meseci koliko sam radio kod njih iza sebe sam sam ostavio oko 270 000 km..