Pjanovic je napisao:Dakle, ovo je tema mog diplomskog rada.
Uporedna analiza ova dva autobusa Ikarbusova sa aspekta:
- konstrukcijsko-tehnoloskih resenja
- opreme
- eksploatacije
- odrzavanja
Podatke o autobusima sam dobio u raznoranim prospektima od Ikarbusa i GSP-a.
Poredio sam ih po izgledu, dimenzijama, pogonskom agregatu, sistemu za ubrizgavanje, nosecoj konstrukciji, sistemu za oslanjanje i tu sam stao.
Sistem za oslanjanje im je prakticno skroz isti, kao i sistem za kocenje, pa sistem za upravljanje, oprema, sve je to veoma veoma slicno.
Problem je verovatno sto su mi dali malo stariji prospekt za IK-218 (2003. godina). Ja ovaj prospekt nisam ni koristio, za sve ovo sto sam do sad uradio, nasao sam na internetu, ali za ostatak uporedjivanja sam krenuo njega da koristim, a on 95% isti kao za IK-201.
Ja sam na njihovom sajtu nasao ovo:Od 21. do 24. novembra 2007. na Sajmu autobusa u Veroni „Ikarbus” je izložio gradski niskopodni zglobni autobus IK-218, koji je inoviran i redizajniran u saradnji sa partnerom iz Bolonje „Bredamenarinibusom”.
Razlike su poprilicne narocito u sistemu vesanja ventilima visine i sasvim drugacijim osovinama bez planetarnog prenosa Motor je susta suprotnost vertikalan i sa comn reil ubrizgavanjem sa glavom iz jednog dela bez zaptivaca itd itd Javi se na PP odrxavam i jedne i druge i bio sam na obuci za oba tipa i ovde i u inostranstvu *MANu*i mogu da ti organixujem Razgledanje u pogonu GSPa u zemunu
Dobio sam pp sutra ujtru cu da razgovaram sa sefom odrzavanja za ponedeljak oko 13h Gore si naveo da je euro3 motor comon rail gresis ima linisku bos pumpu elektronski upravljanu edc sistemom i nije wamco nego wabco i nemoze samo na desnu stranu da se nagne vec samo ceo da se spustiPjanovic je napisao:Poslao sam vam poruke, tebi profo za knjigu (ako ti odgovara sutra da se nadjemo u gradu), a tebi trosmenac za to razgledanje kako si napisao u GSP Zemun (ako bi mogao da organizujes to za ponedeljak il neki drugi dan).
Posto ne znam dal su vam stigle privatne poruke, evo vam moj mobilni, 063/841-8765, pa mi posaljite sms ili me cimnite, pa cu ja vas zvati.
trosmenac je napisao:Dobio sam pp sutra ujtru cu da razgovaram sa sefom odrzavanja za ponedeljak oko 13h Gore si naveo da je euro3 motor comon rail gresis ima linisku bos pumpu elektronski upravljanu edc sistemom i nije wamco nego wabco i nemoze samo na desnu stranu da se nagne vec samo ceo da se spustiPjanovic je napisao:Poslao sam vam poruke, tebi profo za knjigu (ako ti odgovara sutra da se nadjemo u gradu), a tebi trosmenac za to razgledanje kako si napisao u GSP Zemun (ako bi mogao da organizujes to za ponedeljak il neki drugi dan).
Posto ne znam dal su vam stigle privatne poruke, evo vam moj mobilni, 063/841-8765, pa mi posaljite sms ili me cimnite, pa cu ja vas zvati.
trosmenac je napisao:Dobio sam pp sutra ujtru cu da razgovaram sa sefom odrzavanja za ponedeljak oko 13h Gore si naveo da je euro3 motor comon rail gresis ima linisku bos pumpu elektronski upravljanu edc sistemom i nije wamco nego wabco i nemoze samo na desnu stranu da se nagne vec samo ceo da se spustiPjanovic je napisao:Poslao sam vam poruke, tebi profo za knjigu (ako ti odgovara sutra da se nadjemo u gradu), a tebi trosmenac za to razgledanje kako si napisao u GSP Zemun (ako bi mogao da organizujes to za ponedeljak il neki drugi dan).
Imas PPPjanovic je napisao:Sta moze generalno biti razlicito u nosecoj konstrukciji.
Obe su samonosece restkastog tipa sa kvadratnim celicnim profilima.
Sastavio sam spisak pitanja, sta god sam mogao smisliti vezano za ova dva vozila, pa se nadam da cu moci u ponedeljak da ih postavim trosmencu i njegovim kolegama u GSP Zemun.
Pjanovic je napisao:Sta moze generalno biti razlicito u nosecoj konstrukciji.
Sastavio sam spisak pitanja, sta god sam mogao smisliti vezano za ova dva vozila, pa se nadam da cu moci u ponedeljak da ih postavim trosmencu i njegovim kolegama u GSP Zemun.
Odradili smo ono sto ga je interessovalo mogli smo i vise ali je zakasnio pa smo morali da budemo brzi ostalo je da mu posaljem potrosnje goriva za ceo vo\zni parknegas je napisao:Pjanovic je napisao:Sta moze generalno biti razlicito u nosecoj konstrukciji.
Pa nacin gradnje pre svega, ovaj niskopodan ovaj ne...znas i sam...Jer ste odradli?
Povratak na Autobusi generalno
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju