Logo

Reparirani autobusi

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod miham » Ned Feb 27, 2011 6:04 pm

Evo jos jedne poznate.. :)
Neki tvrde da je Sanos,neki MAN Sr
Image
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Sponzor

Postod PEX » Ned Feb 27, 2011 6:30 pm

fimatotravel je napisao:
PEX je napisao:
fimatotravel je napisao:Image

Uploaded with [URL=http://imageshack.us Aleksova slika :wink:

Ovo bi trebalo da je orginal Starliner, tj siguran sam da jeste ;)
Već duže vreme stoji parkiran u Batajnici, u jednom dvoristu u drustvu sa 216 HDS.
Rađen je u Bursi a oterao ga je Peđa iz Šapca(Delfin Travel) :wink:

http://autobusi.net/forum/viewtopic.php ... ght=#92451
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod PEX » Ned Feb 27, 2011 6:35 pm

fimatotravel je napisao:ImageOvaj neoplan je 82 god. a urađen je kod istog majstora(sinan iz burse) gde su rađeni maxibus(ex delfin) i nenex (ex ni travel)
:wink: Nesviđa mi se samo vozačev prozor :evil: kao na klozetu

Image
Ako vec kazes da su oba radjena kod istog majstora, onda bi trebali da tu u rangu, a ovj i delfinov su nebo i zemlja. Na Nacionalovom se baš vidi da je "šminkan" tako su mogli i da ga "srede" u MAT-u. Dok delfinov ima sve orginalno, pocev od instrument table pa na dalje. Mada ako su ga stvarno ovako sredili, svaka čast!
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod fimatotravel » Ned Feb 27, 2011 7:01 pm

Kolko para tolko muzike.Opšte je poznato da turci vole da isfuširaju kad vlasnik vozila nije na licu mesta.Glupo je diskutovati da li su Turci u stanju da do perfekcije odrade autobus.Da je kod nationalovog neoplana vozačevo staklo uradjeno kao kod delfina,onda nebi bilo razlike.Sada ću nakačiti još jednog nationalovog neoplana(straliner) koji je takođe rađen kod istog čoveka u turskoj ali za malo manje para pa ćeš videti razliku.
fimatotravel
Član

Pridružio se: Sre Feb 02, 2011 9:53 pm

Postod fimatotravel » Ned Feb 27, 2011 7:26 pm

fimatotravel je napisao:Kolko para tolko muzike.Opšte je poznato da turci vole da isfuširaju kad vlasnik vozila nije na licu mesta.Glupo je diskutovati da li su Turci u stanju da do perfekcije odrade autobus.Da je kod nationalovog neoplana vozačevo staklo uradjeno kao kod delfina,onda nebi bilo razlike.Sada ću nakačiti još jednog nationalovog neoplana(straliner) koji je takođe rađen kod istog čoveka u turskoj ali za malo manje para pa ćeš videti razliku.
***CENZURISANO*** neće da mi otvori sliku :evil:
fimatotravel
Član

Postod The Dubster » Ned Feb 27, 2011 7:27 pm

fimatotravel je napisao:Slažem se sa tobom aleks da su turci doktori za reparaciju.Nego nije mi jasno,zar ovo nije original sanos715 koji je serijskoj proizvodnji?

Dobro meni kaže jedan vozač Prevoz putnika Zavidovići, kad je bio u Turskoj i pričao sa čovjekom kojim se ovim bavi. Rekao mu je "Ti meni dovuci bilo kakav bus, samo nek ima 4 točka i pokaži mi sliku kakav želiš da bude - i biće" :D
Korisnikov avatar
The Dubster
Član

Pridružio se: Ned Mar 21, 2010 5:33 pm

Postod FR1GTS » Ned Feb 27, 2011 7:48 pm

fimatotravel je napisao:Kolko para tolko muzike.Opšte je poznato da turci vole da isfuširaju kad vlasnik vozila nije na licu mesta.Glupo je diskutovati da li su Turci u stanju da do perfekcije odrade autobus.Da je kod nationalovog neoplana vozačevo staklo uradjeno kao kod delfina,onda nebi bilo razlike.Sada ću nakačiti još jednog nationalovog neoplana(straliner) koji je takođe rađen kod istog čoveka u turskoj ali za malo manje para pa ćeš videti razliku.
verujem da je to ovaj,godiste negde izmedju 80-85.

Image

i ovaj skyliner koji je negde slicno godiste.

Image
FR1GTS
Član

Pridružio se: Uto Jun 15, 2010 11:58 am

Postod Jovan » Ned Feb 27, 2011 8:03 pm

Jeste li 100% sigurni da je Maxijev radjen u Turskoj? Ima dosta detalja i u unutrasnjosti "originalnih"?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod fimatotravel » Ned Feb 27, 2011 8:14 pm

Jovan je napisao:Jeste li 100% sigurni da je Maxijev radjen u Turskoj? Ima dosta detalja i u unutrasnjosti "originalnih"?
Mislim da više nema svrhe da pričam na tu temu jer to vodi ka nekom nazovimo ubeđivanju.Ako znate da je original onda je original a ja imam svoje saznanje.Uostalom što se tiče unutrašnjosti:Sedišta,galerije,duvaljke,kontrolna tabla...itd to sve ima u turskoj da se kupi i pojedinačno,od kojeg god hoćeš modela.Ko je bio u Turskoj zna o čemu pričam.Vidim da ima mnogo boljih poznavaoca autobusa od mene pa neka vi momci konsultujte se međusobno a ja ću da posmatram sa strane i da učim šta je šta.
fimatotravel
Član

Postod Jovan » Ned Feb 27, 2011 8:18 pm

fimatotravel je napisao:
Jovan je napisao:Jeste li 100% sigurni da je Maxijev radjen u Turskoj? Ima dosta detalja i u unutrasnjosti "originalnih"?
Mislim da više nema svrhe da pričam na tu temu jer to vodi ka nekom nazovimo ubeđivanju.Ako znate da je original onda je original a ja imam svoje saznanje.Uostalom što se tiče unutrašnjosti:Sedišta,galerije,duvaljke,kontrolna tabla...itd to sve ima u turskoj da se kupi i pojedinačno,od kojeg god hoćeš modela.Ko je bio u Turskoj zna o čemu pričam.Vidim da ima mnogo boljih poznavaoca autobusa od mene pa neka vi momci konsultujte se međusobno a ja ću da posmatram sa strane i da učim šta je šta.

Nemoj pogresno shvatiti vjerujem ja tebi, ako kazes da si vidio papire :wink:
Ali nisam znao da rade ovako i detalje unutrasnjosti, npr na Simplonovom Travegu i 431DT, vidi se da unutrasnjost nema veze sa Setrom i Mercedesom...da ne pricamo o detaljima sa vana
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod fimatotravel » Ned Feb 27, 2011 8:23 pm

Jovan je napisao:
fimatotravel je napisao:

Nemoj pogresno shvatiti vjerujem ja tebi, ako kazes da si vidio papire :wink:
Ali nisam znao da rade ovako i detalje unutrasnjosti, npr na Simplonovom Travegu i 431DT, vidi se da unutrasnjost nema veze sa Setrom i Mercedesom...da ne pricamo o detaljima sa vana
Nisam ja druže pogrešno shvatio ništa daleko od toga i nisu samo papiri merodavni ako si ga gledao,trebao si da mu otvoriš haubu i bunkere pa bi video i svhatio neke stvari.A to što Joca nije hteo da plati full verziju reparacije,to je već nešto drugo.
fimatotravel
Član

Postod miham » Ned Feb 27, 2011 8:23 pm

ma covjece,posjeti sajt www.buskar.net i vidi kako mali mravi rade zanat.. :) i enterijer i eksterijer..
miham
Mehaničar

Postod fimatotravel » Ned Feb 27, 2011 8:33 pm

miham je napisao:ma covjece,posjeti sajt www.buskar.net i vidi kako mali mravi rade zanat.. :) i enterijer i eksterijer..
ALa si ga potrefio svaka ti čast imaš pivo ma kakvi pivo imaš ručak od mene :wink: Daj još neki sajt
fimatotravel
Član

Postod miham » Ned Feb 27, 2011 8:46 pm

Eh sad,dje si ti vidio rucak bez piva majku mu.. :) a cujem se sa ovim likovima,slali su mi neke ponude za djelove i svasta nesto.. imas i ovaj..
http://www.esrefautomotive.com/ ,oni su specijalizovani za minibuseve,prave media od varia izmedju ostalog..nudio mi je za 12000e kompletan eksterijer sa svim staklima i kasama,blatobranima,sofersajbama,2 vrata sa mehanizmom,retrovizore,ma bukvalno citav eksterijer da na varia nakacim i imas media.. :)
miham
Mehaničar

Postod Jovan » Ned Feb 27, 2011 8:47 pm

fimatotravel je napisao:
miham je napisao:ma covjece,posjeti sajt www.buskar.net i vidi kako mali mravi rade zanat.. :) i enterijer i eksterijer..
ALa si ga potrefio svaka ti čast imaš pivo ma kakvi pivo imaš ručak od mene :wink: Daj još neki sajt

Nece sve slike da mi se otvore, ali ono sto sam vidio i ne lici bas na originale
Korisnikov avatar
Jovan
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno