[quote="markotar"]Ja bih samo dodao, a ima neposredne veze sa temom, da reciklaža zapravo i nije tako skupa kao što na prvi pogled izgleda. Naprotiv, neuporedivo je jeftinije reciklirati npr. stari papir, metal ili staklo nego to proizvoditi od nule! Na stranu čak i ekologija, sve se vrti oko ekonomije!! Razvijene zemlje nisu počele da recikliraju zato što su brinule da će im zemlja biti puna đubreta, počele su zato što su znale da će na tome da uštede i zarade (surovi kapitalizam, šta da se radi)!!
A što se održavanja starih autobusa tiče, opet da zanemarimo ekologiju i gledamo sa ekonomske strane - neuporedivo je jeftinije redovno održavati stari autobus nego svakih 6-7 godina kupovati potpuno nov samo zato što se stari raspao jer je bio zapušten što od vozača, što od majstora, što od putnika (čast izuzetcima)! Mene duša boli kad vidim da novi i od poreza skupo plaćeni autobusi (a za mene je autobus nov i kad ima 5-6 godina starosti jer znam da bi uz dobro održavanje izgurao 15+) propadaju i idu u rashod!!
I posle se mi pravimo pametni! Neko bi nam se grohotom smejao!

[/quote]
U pravu si potpuno. I mene duša boli kad vidim relativno mlada vozila u rashodu.