A, juče posle ne pamtim koliko (ustvari pamtim posle oko pola godine) vozila je stara Karaburmina Mečka, iz nemačke donacije, i auto sa GB 702 (Mercedes Benz O405N), na 10/26 (uzeti sa rezervom, ali mislim da je ipak bio na 10/26, a da je 9/26 u tom krugu ispao, mislim posle je i ovaj 10/26 ispao).
Spolja gledano ovaj auto izgleda pa skoro besprekorno i nema se šta zameriti. Znači prav je ko strela, nije izlomljen nigde, pa ni iznad II vrata, nije mu legao zadnji kraj. Oplata, kao što gore rekoh, odlična, nema korozije, nije čak ni onako pošteno izubijan, znači stvarno odlično po ovim navedenim kriterijumima. A, ono što je meni možda i najbitnije je to to da iako je niskopodni auto, veoma je mek u vožnji, odlično j eizamortizovan i preko rupa i kolotraga samo pliva ko Stara Raba, za razliku od N serije, gde razbije i putnicima kamen u bubregu, a i sebi rasturi šasiju.
Kad aje reč o vožnji, pa Ulica Maksima Gorkog mu je bila repeveliki zalogaj. Prva brzina, "kick down", i opet teško izvuče, sa dosta muke, iako je veoma tih, barem napred, ali slabo je tu izvlačio. Menjač je "Voithov" i šalta sasvim mirno i tiho, bukvalno besprekorno, mada kada prebacuje iz I u II brzinu na kratko se čuje neko zujanje i struganje. Retarder nožni je ispravan, fino hvata.
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je neispravan, dok su ispravni obrtomer i sta, a radi i drugi, mali obrtomer.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatorima je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru je na leru tu negde oko 2 bara, a posle pri većem broju obrtaja ide preko 5 bara. Temperaturu je prvno držao na 90ak stepeni C, a posle je počeo da nabije, da nabija i na kraju ostade u kvaru u Ulici Peke Pavlovića, već je temperatura bila oko stotke. Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na 18/65 juče u toku dopune saobraćao je auto sa GB 754 (IK-112N; 2008. godište), pa ono i nije tako loša auto, nije mnogo rastrešen, ne lupa, ne trese, a i uz Brankovu izvuče dosta dobro, nema doziranja "kick down-a", lepo ide, povozit je. Isto i mirno prešaltava, menjač je "ZFov". Kočenje veoma dobro, rade i ručni i nožni retarder, stanična kočnica isto ispravna.
Posle vidim isključen, a uveče na 18/65 je soabraćao auto sa GB 921.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vozio me je juče i auto sa GB 951 i to prvi put posle montaže novog diferencijala i konačnom puštanja u saobraćaj posle onog dugog rashoda. Bio je na njegovom (sad da li je će i ostati njegov) 11/65 i to uveče. Drži upaljenje lampice "Check engine" i centralnu, usput na kratko s vremena na vreme upali zumer, ali u vožnji se ne primećuju nikakvi problemi. Normalna je i temperatura na oko 85 stepeni C, kao i pritisak ulja u motoru, od 2,5 do oko 6 bara.
Vozačevo sedište, ona pneumatika, mnogo nešto šišti, stalno menja visinu.