Logo

Pogon "Karaburma" 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Karaburma" 2

Postod danilo » Sre Sep 26, 2012 9:48 am

A, juče posle ne pamtim koliko (ustvari pamtim posle oko pola godine) vozila je stara Karaburmina Mečka, iz nemačke donacije, i auto sa GB 702 (Mercedes Benz O405N), na 10/26 (uzeti sa rezervom, ali mislim da je ipak bio na 10/26, a da je 9/26 u tom krugu ispao, mislim posle je i ovaj 10/26 ispao).

Spolja gledano ovaj auto izgleda pa skoro besprekorno i nema se šta zameriti. Znači prav je ko strela, nije izlomljen nigde, pa ni iznad II vrata, nije mu legao zadnji kraj. Oplata, kao što gore rekoh, odlična, nema korozije, nije čak ni onako pošteno izubijan, znači stvarno odlično po ovim navedenim kriterijumima. A, ono što je meni možda i najbitnije je to to da iako je niskopodni auto, veoma je mek u vožnji, odlično j eizamortizovan i preko rupa i kolotraga samo pliva ko Stara Raba, za razliku od N serije, gde razbije i putnicima kamen u bubregu, a i sebi rasturi šasiju.

Kad aje reč o vožnji, pa Ulica Maksima Gorkog mu je bila repeveliki zalogaj. Prva brzina, "kick down", i opet teško izvuče, sa dosta muke, iako je veoma tih, barem napred, ali slabo je tu izvlačio. Menjač je "Voithov" i šalta sasvim mirno i tiho, bukvalno besprekorno, mada kada prebacuje iz I u II brzinu na kratko se čuje neko zujanje i struganje. Retarder nožni je ispravan, fino hvata.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je neispravan, dok su ispravni obrtomer i sta, a radi i drugi, mali obrtomer.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatorima je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru je na leru tu negde oko 2 bara, a posle pri većem broju obrtaja ide preko 5 bara. Temperaturu je prvno držao na 90ak stepeni C, a posle je počeo da nabije, da nabija i na kraju ostade u kvaru u Ulici Peke Pavlovića, već je temperatura bila oko stotke. Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na 18/65 juče u toku dopune saobraćao je auto sa GB 754 (IK-112N; 2008. godište), pa ono i nije tako loša auto, nije mnogo rastrešen, ne lupa, ne trese, a i uz Brankovu izvuče dosta dobro, nema doziranja "kick down-a", lepo ide, povozit je. Isto i mirno prešaltava, menjač je "ZFov". Kočenje veoma dobro, rade i ručni i nožni retarder, stanična kočnica isto ispravna.
Posle vidim isključen, a uveče na 18/65 je soabraćao auto sa GB 921.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vozio me je juče i auto sa GB 951 i to prvi put posle montaže novog diferencijala i konačnom puštanja u saobraćaj posle onog dugog rashoda. Bio je na njegovom (sad da li je će i ostati njegov) 11/65 i to uveče. Drži upaljenje lampice "Check engine" i centralnu, usput na kratko s vremena na vreme upali zumer, ali u vožnji se ne primećuju nikakvi problemi. Normalna je i temperatura na oko 85 stepeni C, kao i pritisak ulja u motoru, od 2,5 do oko 6 bara.
Vozačevo sedište, ona pneumatika, mnogo nešto šišti, stalno menja visinu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Sre Sep 26, 2012 11:27 am

Ajde da napišem nešto i on Japanezeru, autu sa GB 877 (MAN SG 313; 2003. godište), juče (ustvari ja znam za uveče zasigurno) je saobraćao na 24/16, a inače ima svoje redovno zaduženje na 11/23, međutim njega i auto sa GB 874 (redovan na 13/23) veoma često viđam na raznim polascima na liniji 16.

Pa ono kada je spoljni izgled vozila, karoserija, oplata u pitanju tu nemam šta mnogo da kažem, a da bude nešto spektakularno... Svojstveno za maltene sve Japanezere oplata je na celom vozilu u veoma dobrom, pa i odličnom stanju, što znači da nema nekih većih, ali ni manjih, oštećenja, nema tragova korozije, visina je stalna i dobro iznivelisana na svim jastucima, odnosno na svim osovinama, prikolica je veoma prava, a udobnost u vožnji na zavidnom nivou. Eto kod njega trap (barem prednji) može da se pohvali jer se u vožnji ne primećuju neki problemi, ne lupa, ne trese, mek je u vožnji, odlinčo je izamortizovan, tih... stvarno uživanje.

Kada govorimo i vožnji, odnosno ponašanju u vožnji, tu je isto dosta dobar, mislim fino vuče, dosta dobro ide, ne mora da se stiska, da se dodaje "kick down", mada mene nije vozio ni na jednom usponu. Mirno prihvata gas, a mirno i prešaltava, zaista je i tu sve u redu. Kočenje veom dobro, ne nabada, ne škripi, koliko sam primetio ravnomerno hvata, a ispravan je i nožni, a i ručni retarder.

Brzinomer je ispravan, kao i sat koji je usput i tačan. Obrtomer nije, verovatno da je isključen kao i na većini Japanaca.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan. Pritisak motornog ulja na leru na leru najpre drži na oko 2,5 bara, posle šiba preko 5, možda ide i do oko 6 bara. Temperaturu vode za hlađnje u motoru u toku ove, nr tako duge, vožnje držao je na ravno 85 stepeni C. A, vazduha druka, li druka ko i svi Japanci i održava stalan pritisak na ravno 10 bara.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Sre Sep 26, 2012 11:53 am

Jel ga vozio jedan sedi cika sa naocarima ?
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Sre Sep 26, 2012 12:21 pm

Jeste, da, da jeste baš sad razmišljam. Jel se znate...? :) :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Azzoni94 » Sre Sep 26, 2012 2:59 pm

Jel 754 redovan na 65 vidjam ga vec 3 dana tu?
Image
Azzoni94
Član

Pridružio se: Čet Okt 27, 2011 7:20 pm

Postod Maki187 » Sre Sep 26, 2012 4:06 pm

Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Sep 26, 2012 5:50 pm

A ti si taj koj ga je slikao. Sedeo sam u pekari kad sam video da neko slika bus ali nisam mario. :o
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod danilo » Sre Sep 26, 2012 6:03 pm

Azzoni94 je napisao:Jel 754 redovan na 65 vidjam ga vec 3 dana tu?

Nije, ali radio je 18/65 i na 22/65, a redovan je na 21/26 :wink: :) :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Sre Sep 26, 2012 7:41 pm

danilo je napisao:Jeste, da, da jeste baš sad razmišljam. Jel se znate...? :) :D

Ne poznajem ga licno , znam ga iz prica , Spira se zove , redovan na 860 . :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod Maki187 » Sre Sep 26, 2012 7:50 pm

Nikola Pejasinovic je napisao:A ti si taj koj ga je slikao. Sedeo sam u pekari kad sam video da neko slika bus ali nisam mario. :o

haha :D
ma mob mi je ubagovan, kupio sam ga polovnog, krene da slika izadje iz kamere pa udje i tek onda pocne, pa ***CENZURISANO*** stalno :D

Malopre sam opet morao do karaburme, i vec 2 puta sam video gb 1093, al prazna mi baterija pa nisam mogao da slikam :(

Inace danas gb 990 zamalo da pokupi taksistu koj je naglo zakocio nesto pre pesackog i kreno da pravi polukruzno, to je odma iznad ove stanice, kod cuvenog semafora gde zeleno za pesake traje svega 5-7 sekundi

A kad sam se vracao kuci, zab sam gb, u 94-ci preko puta bloka 44 (u pravcu ka bloku 45), neka budala je se parkirala sa desne strane kod komercijalne banke, i negledajuci u retrovizor, samo je izleteo ispred busa, ima srece sto je vozac reagovao na vreme pa ga obiso, inace mu nebi ostlao mnogo toga od auta :)
Maki187
Član

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Sep 26, 2012 8:15 pm

Ja sedim i vidim slika. Ja kazem ortaku vidi ovog jadnika kako slika (bez uvrede nisam znao da si ti) XD
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod Maki187 » Sre Sep 26, 2012 9:41 pm

I da si znao da sam, svejedno :oops: , ja sam se poneo malo glupo, jer se glupo osecam dok slikam, posto mi je u glavi to, sta li drugi ljude misle, upravo to sto si rekao, sta li ovaj jadnik radi :oops:
Zapeo sam da bas njega slikam jer se retko kad vidja tako stariji bus, meni je idalje zelja da se provozam ponovo busom sa onim vratima kao kod tramvaja :D
Maki187
Član

Postod Daree » Sre Sep 26, 2012 9:49 pm

Ne treba da te bude blam sam cepaj sa slikama ali izbegavaj pocetne stanice ako bas hoces na pocetnoj tu je potrebna neka taktika da naidjes na vozaca koji je dobre volje i zamoliti ga da uslikas bus ali ja bas i neznam to da primenim tako da izbegavam pocetne stanice koliko mogu .Uvek ce se naci ljudi kojima je neobicno kada neko slika a isti ti ljudi smatraju da je normalno sarati i unistavati bus to im je normalno :roll:
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Maki187 » Sre Sep 26, 2012 10:10 pm

Nisam jos bio na pocetnoj mada sma razmisljao, tu na 5 minuta mi je, ovde u 45-tom je okretnica, al nzm, uvek ima neog ko me cudno gleda sto slikam.
A ima raznih...

Jao, danas me iznervirala jedna zena u 95-tici, vozac naglo prikocio, valjda je neko izleteo, ne znam, nisam video bio sam pozadi, a ona se tad nalazila na sred zgloba u busu, msm sredina, pa ju je malo jace povuklo, i onda ona nastavlja vamo ka meni, i prica nekom kao ovaj nije normalan, a onda je uzela i sela u drugo sediste pre motora, tj iza mene, i sere kako je vozac ukljucio grejanje, a klima radi, pa sam joj objasnio da se taj deo greje zbog motora i da vozac nema nikakve veze sa tim, da je taj deo uvek vreo, i ona kaze a stvarno, nisam to znala, i premesti se par sedista ispred, i od tad je cutala, nije se zalila :D

Stvarno me zivciraju takvi ljudi, samo nesto seru o vozacima, a ne kapiraj uda su zapraov oni pogresili a ne vozac -.-
Maki187
Član

Postod Petar 535 » Sre Sep 26, 2012 10:19 pm

Sto ne stavis ovo u temu -Price iz GSP-a- ? slikaj slobodno na okretnicama , ne moze ti niko nista ....
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu