Logo

Vozila na probi u GSP-u "Beograd"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Sloba » Ned Nov 15, 2009 6:54 pm

HESS
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod Gligi » Ned Nov 15, 2009 8:03 pm

NEOMAN :D
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod gvozden_BG » Ned Nov 15, 2009 10:32 pm

i ja ću za HESS ako moj glas išta znači i vredi !
gvozden_BG
Član

Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 11:56 am

Postod direktor » Ned Nov 15, 2009 10:36 pm

HESS naravno
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 12:18 am

Heheh, pa ako neko ovo čita (a nešto mi kaže da čita) mislim da bi morao da uvaži naš zahtev! :lol: :lol:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod miki222 » Pon Nov 16, 2009 12:36 am

e ja glasam za TROLZu :D :lol:
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 12:39 am

Sram te bilo kvariš nam zabavu! :P
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Pon Nov 16, 2009 1:37 am

svaki glas se ovde priznaje i vredi jer smo pokrenuli ovo glasanje,ako neko prati naš rad a već smo imali dokaz da nas prati Štampa mogu napraviti interesantni članak o HESS trolejbusima i odluci Beograđana da se u njima voze narednih 15 godina.
Nije smešno i sramotno što je MIKI glasao za TROLZU,šuška se da je Evropska banka spremna da odobri kredit za 250 000 Evra za jedan solo
trolejbus na autonomni pogon sa celokupnom opremom koja se traži,
Braća Rusi su uvek puni iznenađenja i spremni da prihvate izazov,možda
naprave modernu Trolzu za Beograd bar 50 000 Evra jeftinije. :D
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 1:40 am

Naravno da nije sramotno, ja sam se samo šalio, nadam se da mi Miki neće zameriti! :-)

Ali nekako ne bih voleo da vidim Ruse kao pobednike... Današnja Trolza nema šanse da naprave trolu koja može da bude kao npr. samo jedan HESS! Da budu jeftiniji svakako mogu ali nadam se da smo se složili da treba prekinuti sa praksom kupovine jeftinog već da treba pre svega da se gelda kvalitet, pa čak i ako je skuplje na duže staze se uvek isplati!
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Pon Nov 16, 2009 2:12 am

Rusi imaju jasne vizije i stručnjake a hvala bogu poslednjih godina i veliki
kapital koji ulažu u svoje projekte tako da lično smatram da nije ne moguće da recimo TROLZU 5265B vidimo na Beogradskim ulicama u ne očekivanoj formi.
Biće tu velika trka među svim proizvođačima naročito sada kada je Beograd u mogućnosti da kupi kvalitetna vozila a cifra od 83 komada nije
mala,opet ne bih žurio sa zaključcima ali mislim da će nas voziti ili ŠKODA
ili SOLARIS jer tu su već bile neke simpatije a opet komšije su nam i dugo
smo bili drugovi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 2:35 am

To je tačno Rusi imaju inženjere ali takođe imaju velikih problema sa kontrolom kvaliteta u proizvodnji u poslednje vreme kada su autobusi i trolejbusi u pitanju. Zijače pravljene do 1990-te su X puta kvalitetnije nego ove sadašnje, što se uostalom vidi i na našim ulicama! Nekako ne bih voleo da mi budemo ti na kojima će da eksperimentišu. Neka se lepo isprobaju u nekom ruskom gradu, pa kad razviju kvalitet onda možemo da govorimo o tome da ih i mi razmatramo. Lično bih danas imao više poverenja u Belkomunmaš nego u Trolzu, Belorusi su značajno odskočili u poslednje vreme! Pa i sama Moskva je kupila trole od njih, a ne od Trolze, to ipak nešto govori!!! Naravno i jedni i drugi su daleko iza Solarisa i Škode, a o HESSu, koji je po meni vrh, teško da možemo i da pričamo.

U svakom slučaju, mislim da su reference jako bitne kada su nova vozila u pitanju! Drugim rečima, treba kupovati vozila koja su se već dobro pokazala u eksploataciji u nekom drugom gradu, od proizvođača koji takoće ima neko ime. Ne treba kupovati anonimuse ili vozila koja ranije nisu vozila u nekom drugom gradu, ne bih nikako da nam se ponovi N serija! Ako su tramvaji kupljeni od CAF-a a ne od Končara, između ostalog, zato što je proizvođač većeg renomea ne vidim što se to ne bi primenjivalo i na trolejbuse i jednog dana nove autobuse.

Mi jesmo siromašni ali nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino! Novac nikako ne bi smeo da bude problem!!
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Pon Nov 16, 2009 2:42 am

onda govorimo o Škodi,imaju zvučno i poznato ime,proslavili su se izvozom modela 14 Tr za tržište SAD-a što govori da su ozbiljni,sama fabrika propisuje radni vek svojim vozilima 12 godina što se na drugim prospektima ne može videti,istina modeli 24TR i 25TR su izvrsni a oni su
ipak majstori za trolejbuse i njihovu infrastrukturu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 2:51 am

Ja bih, već rekoh ipak najradije video HESS ali Škoda je u svakom slučaju ime koje uliva poverenje, voze se širom Evrope. Ne bih imao ništa protiv da ih vidim kod nas. 24T je izuzetan trolejbus. 25T takođe, nadam se da će se predomisliti i kupiti bar 10-15 zglobnih u istoj turi!!

U svakom slučaju, 84 trolejbusa je OGROMAN posao za proizvođače istih, siguran sam da će se svi žustro boriti na tom tenderu!
markotar
Član

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 3:00 am

Uzgred, Belkomunmaš je upravo pre 2 nedelje dobio veliki posao za isporuku trolejbusa Petrogradu, dakle i u drugom ruskom gradu po važnosti je Trolza izgubila!!
markotar
Član

Postod miki222 » Pon Nov 16, 2009 9:43 am

markotar je napisao:Sram te bilo kvariš nam zabavu! :P

pa malo :D :D
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu