Logo

Gradski prevoz-Užice

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Gradski prevoz-Užice

Postod branik » Uto Dec 29, 2015 10:43 pm

Ik 103 je cisto gradski bus i kao takav potpuno odgovara linijama 1 i 2. Ima 3 vrata, sire prolaze, i sedista koia dobro podnose cestu izmenu putnika. Konekti sa svoja dvoja vrata odckojih su prva jeenokrilna, gubila bi mnogo vremena na nekoliko bitnih stajalista od Senjaka do Kostice. Mana im je iz ugla vozaca to sto su manuelci, a iz ugla putnika, visina poda. Tu su one dve setre sa LE konfiguracijom bez konkurencije. Konektima u gradu smetaju police za stvari, manjak rukohvata i generalno manja zapremina salona sto bi u letnjim danima u guzvi bilo nepodnosljivo. Ovakva raspodela i zaduzenja su prilicno dobri. A da li je u pogodbi uopste pominjana klima, bar za 1 i 2?

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod Kontrolor » Sre Dec 30, 2015 11:59 pm

U ugovoru jasno stoji da moraju imati i grejanje i klimu. Sta ce raditi, kako ce je roditi, nije na meni da mislim. Do leta imaju jos pola godine pa neka gledaju sta ce... Sto se tice raspodele, ok je to sve... Za novac koji im se placa oni su vise nego odlicni.
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor
Kontrolor gradskog prevoza

Pridružio se: Uto Dec 15, 2015 10:30 pm

Postod branik » Čet Dec 31, 2015 12:13 am

Pa onda će ova, iako vrlo dobra, vozila biti zamenjena nekim drugim, očigledno. Mada, bilo bi šteta ostati bez ovih jako dobro očuvanih.
Bojim se samo masovnije kupovine isluženih voyila iy beogradskog prevoya koja bi ispunjavala i starosni uslov i uslov klime.
Ovi konektići su došli iz Češke i radili su neki zatvoreni prevoz, koliko sam čuo.
Ovo je, inače, treće pojavljivanje ovog modela na užičkim ulicama: nakon privatizacije ''Rakete'' neplanirano su uzeli 5 komada u plavo-beloj šemi. Sada mislim da su negde u Pomoravlju.
Drugi put, dolaskom dva siva Zlatanova.
branik
Profesionalni vozač

Postod Kontrolor » Čet Dec 31, 2015 3:51 pm

Ovi Konekti jesu dobri ali za prigradski. Samo gradski deo Uzica zahteva nesto tipa IK, ali samo u bolje stanju...
Ako si prema nekome los, nista bolje od njega nemoj da ocekujes u odnosu sa tobom.
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod Zoki-AS035 » Sub Jan 02, 2016 1:15 am

branik je napisao:Pa onda će ova, iako vrlo dobra, vozila biti zamenjena nekim drugim, očigledno. Mada, bilo bi šteta ostati bez ovih jako dobro očuvanih.
Bojim se samo masovnije kupovine isluženih voyila iy beogradskog prevoya koja bi ispunjavala i starosni uslov i uslov klime.
Ovi konektići su došli iz Češke i radili su neki zatvoreni prevoz, koliko sam čuo.
Ovo je, inače, treće pojavljivanje ovog modela na užičkim ulicama: nakon privatizacije ''Rakete'' neplanirano su uzeli 5 komada u plavo-beloj šemi. Sada mislim da su negde u Pomoravlju.
Drugi put, dolaskom dva siva Zlatanova.

Jeste branik,u pravu si,sva pet belo-plava MB Conecta bili su Raketini iz Užica i od njih su kupljeni 2006.godine,ako se ne varam,ali tu oko te godine je sigurno,i to za saobraćajno preduzeće Zoran Reisen Jagodina,znači jeste Pomoravlje :wink:, i pre dve godine dva Conecta su prodata firmi Frenki iz Leskovca a sada pre nekih desetak dana Zoran Reisen,preostala tri je prodao firmi Vulović Transport Kragujevac, opet su tu blizu ali sada su u Šumadiji :D ,(ima ih u temi Gradski prevoz Kragujevac).
Zoki-AS035
Član

Pridružio se: Pon Okt 12, 2015 7:59 pm

Postod branik » Ned Jan 03, 2016 5:16 pm

11.jpg

12.jpg

9 ih je bilo u redu, ali se umešala jedna čačanska 404. Sa desne strane, iza ograde,oivičeni su jednim nibusom. 3-4 uglavnom stoje i glume rezervu.
Gume su stigle u poslednji čas jer danas neka vozila ne bi ne bi mogla maknu sa starim.
Održavanje je dobilo novi prostor - dva hangara u nekadašnjem krugu kasarne, ali bez kanalašto otežava rad. To je još bolna tačka.
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
branik
Profesionalni vozač

Postod Kontrolor » Ned Jan 03, 2016 11:07 pm

Ne znam zasto svima toliko paznje privlace parkirani IK, eto moze li mi ko napisati?
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod mix5201 » Ned Jan 03, 2016 11:47 pm

Pretpostavljam njihovo poreklo (odn. prethodni vlasnik, kod nekih primeraka i vlasnici). Od koga su i pod kojim uslovima eksploatacije su radili - dobri su. :|
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 11:04 pm

Postod branik » Ned Jan 03, 2016 11:59 pm

Zato sto su (uglavnom) parkirani na najistaknutijem mestu, zato sto nam malo daju utisak da ličimo na Bgd (makar po tim isluženim Luijevim krševima na kojima se još vide oznake tamošnjihih linija), zato što se po mnogo čemu razlikuju od ostalih, ...
branik
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Pon Jan 04, 2016 4:31 pm

I zato što su domaći! :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pon Jan 04, 2016 4:54 pm

I što im se (nekima od njih) na domaći način klate menjaći i trapovi, što se kočnice šteluju svakog dana pa zato stoje...
Izdržali su oni LUI, doteraće ih u red ovde.Samo je pitanje isplativosti.
branik
Profesionalni vozač

Postod Engineer.pro » Pon Jan 04, 2016 8:17 pm

Zna li neko otkad je st. usluga povecana sa 30 na 50 din?
Engineer.pro
Član

Pridružio se: Sre Jul 15, 2015 6:38 pm

Postod Kontrolor » Pon Jan 04, 2016 9:00 pm

Od nove godine, prati forum, okacio sam u temi AS Uzice.... :)

branik je napisao:I što im se (nekima od njih) na domaći način klate menjaći i trapovi, što se kočnice šteluju svakog dana pa zato stoje...
Izdržali su oni LUI, doteraće ih u red ovde.Samo je pitanje isplativosti.

Pa dobro... Sredili su ih znatno od kad su stigli, sad i lice na autobus kada udjes. Jos sedista da tapaciraju i grejanje da se poboljsa...
Korisnikov avatar
Kontrolor

Postod Engineer.pro » Pon Jan 04, 2016 11:47 pm

Nisu mogli ni dva meseca da izdrze, a vec su vratili staru cenu. Ne znam koja im je to fora.
Engineer.pro
Član

Pridružio se: Sre Jul 15, 2015 6:38 pm

Postod branik » Uto Jan 05, 2016 12:13 am

Fora je da je zakup stanice skup, a ulazi u kompenzaciuju za prevoz.
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu