Logo

Fudeks, Beograd

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Re: Fudeks, Beograd

Postod PEX » Pet Sep 25, 2015 1:00 pm

Masina je od celika, cena joj je velika :)
Image
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Sponzor

Postod branik » Pet Sep 25, 2015 9:22 pm

Za prinovu sve cestitke, a cestitke i za tu polovinu dozvole.
Image
Mada, nije lose za pocetak sesti u nesto slabije. Lako je posle kormilariti vrhunskim. Tesko je obrnuto.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Fipi 494 » Ned Sep 27, 2015 11:51 pm

Hteo da bude sjajno iznenadjenje za mog prijatelja, ali je slika nazalost kakva jeste :oops: :cry:
Image

Sa jedne od poslednjih voznji, 5.septembar ujtru po povratku iz Skoplja(jedini bus u tih 15ak minuta koji je prosao a da nije vozio migrante) :mrgreen:
Image
Image
Prodajom ovih buseva Fudeks ostaje samo na Setrama 400 i 500, ali ja mislim da je ovo jedan od buseva koji je digao Fudeks na noge dok nisu dosle prve 431 :D

Ovaj put me nisu navatali da fotkam :mrgreen:
Image

A ni ovaj :mrgreen:
Image
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Sep 28, 2015 2:11 pm

PEX je napisao:E moji momci, ako da Bog uskoro cu vas pozdraviti iz neke Setre 400. :P Ima ko da vozi Marbusa i Sprintere.. Ovako mladim, ambicioznim, zaljubljenim u ovaj posao, zeljnim dokazivanja i uspeha treba dati da voze dobre autobuse, i da sa njima grade uspesnu karijeru u firmi, jer na mladjima svet ostaje! :)
Eto i Setru gb 15 (s 515 hd) voze mladi momci, sto je apsolutno ispravno.

Brate bez uvrede ali zar ti stvarno mislis da je neki gazda lud da ti da bus od 150-200 000 e da vozis po belom svetu a da pri tome nemas dana iskustva na autobusu.Mislim ja ti zelim svaku srecu,samo to sto ti ucis u auto skoli nema nikakve ma ni priblizne veze sa onim sto ces proci i doziveti na drumu.Ej ja evo ovo mi je 4 godina na busu,pa se ne usudjem sam da veslam tolikom,radio sam sad preko leta nesto to po Srbiji i nesto malo preko i opet nije mi sve jedno..neznam necu da se osetis uvredjenim ali mislim da mnogo letis i da sa tim gazdom nesto nije uredu ako ti tek tako da bus da isteras.U svakom slucaju srecno ti bilo. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod PEX » Pon Sep 28, 2015 5:53 pm

Baki, samo se ti opusti i brini svoje brige. 8)
PEX
Profesionalni vozač

Postod gospodin dzo » Pon Sep 28, 2015 6:30 pm

A zasto da ne?
I meni je moj gazda prosle godine kupio ganc novog Iveca (25 000e) kada sam poceo da radim.Prvi radni dan mi je bio da ga oteram na tehnicki i registraciju...
Rekao je: Za novog radnika, novo vozilo i svaka mu cast! :D
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Velemajstor » Pon Sep 28, 2015 6:45 pm

Lakše je voziti Autobus po Auto-putu sa dve-tri trake nego voziti po Ibarskoj i kroz kanjon Morače i drugim klisurama. Teže je voziti po Beogradu gradski prevoz nego odveslati do Beča Auto-putem. Na kraju krajeva sve je u treningu(vožnji),što više vremena provedeš za volanom i što više kilometara prođeš ti ćeš biti sve sigurniji u sebe.Normalno da u početku treba da krene kao ispomoć (pomoćni vozač),da ga ubacuju u vatru prvo po Auto-putu,pa onda i po manje kategorisanim putevima(Magistralni,regionalni,lokalni putevi,itd...),da bi stekao osećaj za visinu(odnosi se na Dekera prvenstveno),širinu i dužinu(odnosi se na troosovince), prilikom preticanja,mimoilaženja i obavljanja ostalih radnji u saobraćaju.Ako bi slušao savete za vožnju nekog starijeg vozača koji ima pređene milione kilometara sa Autobusima,onda bi i on(prihvatajući savete i instrukcije u toku vožnje) savladao nesigurnost i stekao rutinu za obavljanje posla na mestu vozača autobusa.
Kod mene su došli sada mladi momci koji nisu vozili ništa veće od bicikla ali malo njih se trudi i interesuje da pita šta, kako i gde i posledice toga su malo-malo pa lupaju i oštećuju autobuse,sve zbog neznanja i zbog toga što je teže voziti gradski prevoz(kreni stani),nego voziti po otvorenom(Auto-put), bez semafora i stajališta kao što je slučaj u gradu i prigradskim naseljima,pogotovo što njih i ne zanima da savladaju tehnike vožnje i ostale stvari što se tiču saobraćaja i vožnje. Nestašica je vozača,tako da su gazde primorane da uzimaju i manje iskusne vozače da bi mogli da obavljaju polaske. Eno u BečejPrevozu po ulici hvataju vozače da im dođu kod njih da voze autobuse. Iskustvo im nije bitno. Prema tome sa srećom i što više pređenih kilometara bez ikakvih problema u saobraćaju.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod PEX » Pon Sep 28, 2015 7:59 pm

+1 za vecinu stvari. Godinama unazad sam ucio, zapazao, raspitivao se i proveo desetine hiljada kilometara sa pravim profesionalcima, i majstorima svog zanata (kakvi su vecina Fudeksovih vozaca, pravi AS-ovi), bas po tim evropskim putevima. Iz svega toga sam izasao prilicno edukovan i upoznat u celokupan posao. Voznja kao voznja, kroz par tura se covek srodi, opusti i navikne na autobus kao da se rodio sa njim. Uostalom ne bih bio ni prvi ni poslednji koji je svoje prve korake poceo u Fudeksu.
Gradski prevoz me ne zanima, imam mnogo vece ambicije od toga. Ukoliko bih bio osudjen na neki kombi (nebitno da li u Fudeksu ili negde drugo) samo bih se zahvalio. Iza mene stoji moja skola, i moja diploma, tako da od volana ne zavisim, uz malo truda mogu da imam dobar posao u struci, ali srce je duboko naklonjeno autobusima i putu..tako da nadam se, da cu uskoro poceti sa zivim svoje decacke snove.
Hvala Velemajstore.
PEX
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Pon Sep 28, 2015 9:18 pm

Ljudi u firmama sa medjunarodnim linijama se ne dolazi lako do posla, PEXove kolege su mi pricali a imam i jedan svez primer. Ujak moj sa 5 godina iskustva u Banbusu je otisao u jednu firmu u Beogradu koja ima samo turisticke autobuse, gde se na kraju ispostavilo da moras barem cistacicu autobusa da poznajes kako bi dobio da vozis bus i to ne nesto specijalno Scania Irizar ili Berkhof(bili su ta dva busa bez vozaca). Fudeks je naspram te firme institucija, ali opet PEX je dugo vremena proveo u ovim autobusima(ne branim ga, pricao mi je) i sa njim je situcaija mnogo drugacija u odnosu da se javi neko ko nema nikoga ovde da radi.
Polazim od sebe, spas ce mi jedino biti sestrina drugarica, cija tetka radi(la) u ovoj firmi pa da me uglavi, kako bi mogao povremeno da skoknem do svojih kumova i dela rodbine u Parizu i zaduzim Tourlinera troosovinca :mrgreen:
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Postod Davidovic » Pon Sep 28, 2015 9:41 pm

Ako je neko vrhunski vozac,znajte da je rodjen sa tim talentom. Vrhunski vozac autobusa se moze uporediti sa vrhunskim sportistom sto znaci da je trening najbitniji a sve ostalo je praksa u vidu desetina pa i stotina hiljada predjenih kilometara!! Ponasanje za volanom,komunikacija sa putnicima,motorika vozaca,sluh prema motoru,osecaj prilikom saltanja,okretanja volana,pritiskanja noznih komandi,sama dinamika voznje predstavljaju finese koje razlikuju vrhunskog vozaca kao umetnika u voznji od "kocijasa" ili "rabadzije" koji sve zivo polomi i pokvari. Pex,drzi se matorog i samo napred! :wink: PS Vozac autobusa moze biti svako ali vrhunski profesionalac da bude svako to nikako :D
Davidovic
Član

Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:45 pm

Postod Nele Nibus » Pon Sep 28, 2015 10:04 pm

Ajde Srki braticu kad zaduzis neku limuzinu zdravlje Boze da nas provozas neku blizu turu, ce budemo ispitna komisija ne znam samo kog ce postavimo kao glavnog ispitivaca, kuj je najiskusniji iz druzine :)
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod miham » Uto Sep 29, 2015 7:16 am

Ako ti lezi voznja mozes odmah zaduziti setru 500,nema nikakve veze..a covjek moze da vidi u 10km zna li neko dobro da vozi autobus ili ne..ja sam posle nedelju dana od dobijanje vozacke otisao sa 55 putnika do Beograda..i to vozio iz Budve do na Borovu glavu..Potpuno opusteno..
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod civijas » Uto Sep 29, 2015 8:40 pm

Cestitke za 417GT-HD i sa srecom PEX pa da zaduzis neku azdaju.;-)
civijas
Član

Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 3:46 am

Postod PEX » Sre Sep 30, 2015 6:54 pm

Hvala brate.
PEX
Profesionalni vozač

Postod Fipi 494 » Sre Sep 30, 2015 6:58 pm

Jutros Pariz malo kasnioo, svega 15ak minuta, nista strasno, Espergarda i po sat vremena bez problema kasni, a ljudi im dolaze na peron vec u 6 sa namerom da ce da porane :mrgreen:
Image
Image
Ova fotka je malo losija, ali je sa namerom ovde. Vozac se mucio bio 2-3 minuta kako bi isparkirao bus jer vuce prikolicu, krenuo je lepo u rikverc i ispravio prikolicu, ali se smrdljivom Kolasincu u 10:45 zurilo , i onda su opet nastale muke ali je opet bilo brzo sredjeno ;)
Image
Bio sam pozdravljen od strane par putnika sa prvih sedista koji su mahali i pokazivali da gledaju u mene, nazalost aparat je los :roll:
Image
Image
Zatim jedna sa dedom
Image
Prochain arrêt Paris :lol:
Image
U subotu ako bude sve kako treba, ispracam Bec u 8, Pariz u 10:30, i u 15:30 Skoplje i Kladovo ako ne budem najuren opet :mrgreen:
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine