Tim povodom:
Glas javnosti
Nibus-ja je napisao:
Kaze novinar : AUTOSAOBRACAJA iz RASKE
Najavljen štrajk u Autoprevozu
Beta - Utorak, 22. decembar 2009. 16:27
EKO-ČAČAK-ŠTRAJK ČAČAK - Zaposleni u privatnom čačanskom saobraćajnom preduzeću Autoprevoz najavili su danas štrajk od 28. decembra zbog toga što vlasnik ne poštuje pojedinačan kolektivni ugovor i isplaćuje nižu zaradu od propisane tim ugovorom.
Predsednik Samostalnog sindikata u Autoprevozu i član Štrajkačkog odbora Branko Jaćimović rekao je agenciji Beta da vlasnik oko tri godine isplaćuje 48 dinara po satu, umesto 87 dinara koliko je propisana cena rada pojedinačnim kolektivnim ugovorom.
Dodao je da poslodavac isplaćuje svim radnicima topli obrok, prekovremeni i minuli rad i regres po ceni obračunatoj na minimalnoj ceni rada od 15.000 dinara, a ne na osnovu primanja radnika.
Prema Jaćimovićevim rečima, današnji pregovori sa poslodavcem nisu uspeli i Štrjakčki odbor nije prihvatio predlog vlasnika da poveća cenu rada za šest odsto, kao i da poveća isplatu toplog obroka sa 84 na 130 dinara i traži isplatu po odredbama kolektivnog ugovora.
Jaćimović ističe da će pregovori biti nastavljeni i da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, u ponedeljak, 28. decembra, svi zaposleni stupiti u štrajk sa obustavom rada.
U Autoprevozu, jedinoj saobraćajnoj firmi u Čačku koja se bavi gradskim i medjugradskim prevozom, zaposlen je ukupno 351 radnik, od kojih je 160 vozača autobusa čija je prosečna plata 22.000 dinara.
Autoprevoz je u aprilu 2007. godine na aukciji kupila izraelska firma Kavim iz Tel Aviva po početnoj ceni od 4,1 miliona evra.
petar je napisao:Pa losa je situacija u saobracaju skroz male plate gorivo preskupo nameti drzave redovni i sve veci a od nelojalne konkurencije drzava nema aparat da ih zaustavi...!
Nibus-ja je napisao:petar je napisao:Pa losa je situacija u saobracaju skroz male plate gorivo preskupo nameti drzave redovni i sve veci a od nelojalne konkurencije drzava nema aparat da ih zaustavi...!
ima i moze ali nece
shakal je napisao:eh da je samo kod njih problem plata, i u moravi ljudi voze za male pare, a tek u autotransportu, pogotovu onaj koji vozi lokal ako izgura 16000 najvise!

petar je napisao:boga mi ovi se nesale!
Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju