toma je napisao:Ovo su sve novosti za mene, do sad nisam znao za to. Obicno kad nas salju na tehnicki pregled, proveravaju kocioni sistem,upravljac, tezinu vozila sa prtljagom, gume i naravno taho-trake. Ostalo do sad nisu trazili. Za kuku je bitno da ima atest, i naravno ne mozes da vozis stotku vec 70 km/h sa prikolicom. Enterijer autobusa niko nije gledao do sad.

Sashco je napisao:Jovane, nigde nisam napisao da treba isključiti potpuno ispravan strani autobus, ne pozivam na revanšizam - pročitaj još jednom. Kažem da i njih treba kontrolisati detaljno kao što se naši autobusi kontrolišu po inostranstvu. Koji će naš saobraćajac da kontroliše da li je tepih u busu zalepljen ili ne? Razumem kad skinu tablice zbog nedostatka sertifikata, zbog ćelavih guma, zbog propale šasije, zbog emisije izduvnih gasova, ali što napisa Nenad KM - zbog tepiha i boje auspuha onda mislim stvarno...Jovan je napisao:Ljudi nepravedni steSashco je napisao:Znaci iživljavanje...A kod nas? Autobus stranih tablica može da stane gde hoće, da prima putnike gde hoće... Da mu gledaju tepih?!?!?! Svašta, taman posla, ne smeju ni na tehnički da ga pošalju. Naši se čuvaju za naše...Pa objasni mi kako mislis da iskljuci potpuno ispravan strani autobus, kad po Srbiji bez problema voze ATP Morava, Pancevo, Simplon i jos hiljadu prevoznika sa slicnim odrzavanjem???
Jovan je napisao:Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.
Touring jednostavno koristi te neke "propuste" da ih prijavi, slazem se ja da to nije opasno, ali opet propisi su propisi... Ne mozes ti kriviti Njemaku/Austrijsku policiju sto postuje propise... Evo npr. mene ljetos uhvatio ovde u BiH u pola dana, suncano, nisam farove upalio, ja njemu govorim covjece izasao sam na put prije 50m, on meni ajde da vidis sta pise u zakonu...
Zasto Nis Expresu ne stave kese, ofarbaju auspuh, zalijepe tepih, valjda to nije skupo...

bogda78 je napisao:Ma i ranije smo imali problema,ali mnogo manje nego što ih sada maltretiraju...a ne samo kanta i tepih,ima tu još mnogo štošta,recimo svetla na galeriji-sva moraju da budu ispravna,pa datum sipanja antifriza,itd itd...

Nenad_KM je napisao:Jovan je napisao:Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.
Touring jednostavno koristi te neke "propuste" da ih prijavi, slazem se ja da to nije opasno, ali opet propisi su propisi... Ne mozes ti kriviti Njemaku/Austrijsku policiju sto postuje propise... Evo npr. mene ljetos uhvatio ovde u BiH u pola dana, suncano, nisam farove upalio, ja njemu govorim covjece izasao sam na put prije 50m, on meni ajde da vidis sta pise u zakonu...
Zasto Nis Expresu ne stave kese, ofarbaju auspuh, zalijepe tepih, valjda to nije skupo...
Problem je sto ni jedan Touringova autobus nema tepih, a iNis ekspres svi stavljaju kese kanta je samo kod vozaca i kod vozila gde vozaci tako hoce ali oni voze u Srbiji. Inace to sve sto si naveo za tepih im nije skupo ali nije bas sjajno zato sto se nakupi prasina pa to smrdi.
Jovan je napisao:Nenad_KM je napisao:Jovan je napisao:Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.
Problem je sto ni jedan Touringova autobus nema tepih, a iNis ekspres svi stavljaju kese kanta je samo kod vozaca i kod vozila gde vozaci tako hoce ali oni voze u Srbiji. Inace to sve sto si naveo za tepih im nije skupo ali nije bas sjajno zato sto se nakupi prasina pa to smrdi.
Pazi autobusi Touringovih partnera su sto se tice tih detalja sigurno prema propisima, jer se proizvode prema tim standardima, sad ako imaju neku drugu tehnicku neispravnost i Nis expres treba njih da prijavi.
Mislim da je Goran negdje napisao da su u Stuttgartu iskljucili Lastu zbog guma...
Inace slazem se ja s tobom da je to bezveze za kante, tepihe i sl. ali ako su takvi propisi, imaju pravo da ih kazne, ja ti opet kazem da to nije nikakva opasnost, ali propisi su propisi.
S druge strane ako ih kaznjavaju, a sve je u redu i prema propisima, nek idu na sud!

Nenad_KM je napisao:Jovan je napisao:Nenad_KM je napisao:Jovan je napisao:Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.
Pazi autobusi Touringovih partnera su sto se tice tih detalja sigurno prema propisima, jer se proizvode prema tim standardima, sad ako imaju neku drugu tehnicku neispravnost i Nis expres treba njih da prijavi.
Mislim da je Goran negdje napisao da su u Stuttgartu iskljucili Lastu zbog guma...
Inace slazem se ja s tobom da je to bezveze za kante, tepihe i sl. ali ako su takvi propisi, imaju pravo da ih kazne, ja ti opet kazem da to nije nikakva opasnost, ali propisi su propisi.
S druge strane ako ih kaznjavaju, a sve je u redu i prema propisima, nek idu na sud!
Vozac mi je u detalje ispricao i rekao je da je bila fora da bude 6 polazaka ka Nemackoj a da Touring radi 5 a Nis ekspres 1 sto je naravno neprihvatljivo. To je sve zbog cega se situacija zakuvala i onda posto Touring ima uticaja u Vladi resili su da Nis ekspres dan noc zezaju za svaku sitnicu. Ja sam isto mislio da je nesto tehnicki neispravno medjutim, u pitanju je izivljavanje.

Jovan je napisao:Budi realan i ti vozaci malo pretjeruju i brane svoju firmu. Pa nece valjda Angelu Merkel potezati radi linije Nis-Dortmund![]()
Mislim da tu Touring i ne pravi probleme, vec kao sto je neko napisao Jankovc ili Lasta ili neko drugi, jednostavno prijavi ih, ovi ih zaustave i kazne...
Touring u svakom slucaju vozi svakodnevno za Srbiju, mislim subotom i vise puta. Tu problem njima pravi neko od nasih prevoznika, koji je kooperant za Nis.
Inace sam Touring kao kooperant ima polaske prema skoro svim zemljama u Evropi i ta linija njima i ne znaci toliko

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju