Logo

Niš-ekspres, Niš (3)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod toma » Sre Dec 08, 2010 6:32 pm

Ovo su sve novosti za mene, do sad nisam znao za to. Obicno kad nas salju na tehnicki pregled, proveravaju kocioni sistem,upravljac, tezinu vozila sa prtljagom, gume i naravno taho-trake. Ostalo do sad nisu trazili. Za kuku je bitno da ima atest, i naravno ne mozes da vozis stotku vec 70 km/h sa prikolicom. Enterijer autobusa niko nije gledao do sad.
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 6:37 pm

toma je napisao:Ovo su sve novosti za mene, do sad nisam znao za to. Obicno kad nas salju na tehnicki pregled, proveravaju kocioni sistem,upravljac, tezinu vozila sa prtljagom, gume i naravno taho-trake. Ostalo do sad nisu trazili. Za kuku je bitno da ima atest, i naravno ne mozes da vozis stotku vec 70 km/h sa prikolicom. Enterijer autobusa niko nije gledao do sad.

Za Nis ekspres se izivljavaju jer su oni i Touring kako vec pisasmo milion puta u svadji. Pre niko nista nije gledao kad su vozili sa Touringom ali sad kaze gledaju im svaku sitnicu. Upravo zbog tepiha, srafa na balans stangli, kanti u busu i ako auspuh nije u crno ofarban oni kaznjavaju vozace sa po 1000 evra. Inace covek koji mi je to rekao je stariji radnik kao i moj ujak i ne verujem da bi me lagao.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 6:54 pm

Sashco je napisao:
Jovan je napisao:
Sashco je napisao:Znaci iživljavanje...A kod nas? Autobus stranih tablica može da stane gde hoće, da prima putnike gde hoće... Da mu gledaju tepih?!?!?! Svašta, taman posla, ne smeju ni na tehnički da ga pošalju. Naši se čuvaju za naše...
Ljudi nepravedni ste :!: Pa objasni mi kako mislis da iskljuci potpuno ispravan strani autobus, kad po Srbiji bez problema voze ATP Morava, Pancevo, Simplon i jos hiljadu prevoznika sa slicnim odrzavanjem???
Jovane, nigde nisam napisao da treba isključiti potpuno ispravan strani autobus, ne pozivam na revanšizam - pročitaj još jednom. Kažem da i njih treba kontrolisati detaljno kao što se naši autobusi kontrolišu po inostranstvu. Koji će naš saobraćajac da kontroliše da li je tepih u busu zalepljen ili ne? Razumem kad skinu tablice zbog nedostatka sertifikata, zbog ćelavih guma, zbog propale šasije, zbog emisije izduvnih gasova, ali što napisa Nenad KM - zbog tepiha i boje auspuha onda mislim stvarno...

Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.
Touring jednostavno koristi te neke "propuste" da ih prijavi, slazem se ja da to nije opasno, ali opet propisi su propisi... Ne mozes ti kriviti Njemaku/Austrijsku policiju sto postuje propise... Evo npr. mene ljetos uhvatio ovde u BiH u pola dana, suncano, nisam farove upalio, ja njemu govorim covjece izasao sam na put prije 50m, on meni ajde da vidis sta pise u zakonu...
Zasto Nis Expresu ne stave kese, ofarbaju auspuh, zalijepe tepih, valjda to nije skupo...

Dugo se vozim na medjunarodnim linijama i znam na sta je sve spremna konkurencija i ne cudi me da ih svaki put prijave. Razlika u tome kad su vozili sa Touringom je u tome sto tad nisu imali konkurenciju

Interesuje me da li neko zna kaznjavaju li Jedinstvo sa Neobusima?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 7:03 pm

Jovan je napisao:Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.
Touring jednostavno koristi te neke "propuste" da ih prijavi, slazem se ja da to nije opasno, ali opet propisi su propisi... Ne mozes ti kriviti Njemaku/Austrijsku policiju sto postuje propise... Evo npr. mene ljetos uhvatio ovde u BiH u pola dana, suncano, nisam farove upalio, ja njemu govorim covjece izasao sam na put prije 50m, on meni ajde da vidis sta pise u zakonu...
Zasto Nis Expresu ne stave kese, ofarbaju auspuh, zalijepe tepih, valjda to nije skupo...

Problem je sto ni jedan Touringov autobus nema tepih, a za kese Nis ekspres svi autobusi, skoro svi imaju kese, a kanta je samo kod vozaca i kod vozila gde vozaci tako hoce ali oni voze u Srbiji. Inace to sve sto si naveo za tepih im nije skupo ali nije bas sjajno zato sto se nakupi prasina pa to smrdi i zbog toga vozaci izbegavaju da uospste stavljaju zimi tepih u bus.
Poslednji put menjao Nele Nibus dana Sre Dec 08, 2010 7:14 pm, izmenjena samo jedanput
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod bogda78 » Sre Dec 08, 2010 7:14 pm

Ma i ranije smo imali problema,ali mnogo manje nego što ih sada maltretiraju...a ne samo kanta i tepih,ima tu još mnogo štošta,recimo svetla na galeriji-sva moraju da budu ispravna,pa datum sipanja antifriza,itd itd...
bogda78
Član

Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 10:44 am

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 7:16 pm

bogda78 je napisao:Ma i ranije smo imali problema,ali mnogo manje nego što ih sada maltretiraju...a ne samo kanta i tepih,ima tu još mnogo štošta,recimo svetla na galeriji-sva moraju da budu ispravna,pa datum sipanja antifriza,itd itd...

Ovo je par detalja koje mi je danas vozac sa kojim sam bio ispricao da ih zbog toga zezaju, jer je sve tehnicki ispravno kod vozila koja rade inostranstvo pa se izivljavaju.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 7:16 pm

Nenad_KM je napisao:
Jovan je napisao:Pazi, da budemo realni 99% nasih policaja bi jedva docekalo da moze naci neku gresku na stranom autobusu...Alek je objasnio kakvi su.

Problem je sto ni jedan Touringova autobus nema tepih, a iNis ekspres svi stavljaju kese kanta je samo kod vozaca i kod vozila gde vozaci tako hoce ali oni voze u Srbiji. Inace to sve sto si naveo za tepih im nije skupo ali nije bas sjajno zato sto se nakupi prasina pa to smrdi.

Pazi autobusi Touringovih partnera su sto se tice tih detalja sigurno prema propisima, jer se proizvode prema tim standardima, sad ako imaju neku drugu tehnicku neispravnost i Nis expres treba njih da prijavi.
Mislim da je Goran negdje napisao da su u Stuttgartu iskljucili Lastu zbog guma...
Inace slazem se ja s tobom da je to bezveze za kante, tepihe i sl. ali ako su takvi propisi, imaju pravo da ih kazne, ja ti opet kazem da to nije nikakva opasnost, ali propisi su propisi.
S druge strane ako ih kaznjavaju, a sve je u redu i prema propisima, nek idu na sud!
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod bogda78 » Sre Dec 08, 2010 7:18 pm

Ma svaki policajac ili inspektor može da nađe razlog da te kazni samo ako se namerači...pa zar nije tako?
bogda78
Član

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 7:20 pm

Jovan je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Problem je sto ni jedan Touringova autobus nema tepih, a iNis ekspres svi stavljaju kese kanta je samo kod vozaca i kod vozila gde vozaci tako hoce ali oni voze u Srbiji. Inace to sve sto si naveo za tepih im nije skupo ali nije bas sjajno zato sto se nakupi prasina pa to smrdi.

Pazi autobusi Touringovih partnera su sto se tice tih detalja sigurno prema propisima, jer se proizvode prema tim standardima, sad ako imaju neku drugu tehnicku neispravnost i Nis expres treba njih da prijavi.
Mislim da je Goran negdje napisao da su u Stuttgartu iskljucili Lastu zbog guma...
Inace slazem se ja s tobom da je to bezveze za kante, tepihe i sl. ali ako su takvi propisi, imaju pravo da ih kazne, ja ti opet kazem da to nije nikakva opasnost, ali propisi su propisi.
S druge strane ako ih kaznjavaju, a sve je u redu i prema propisima, nek idu na sud!

Vozac mi je u detalje ispricao i rekao je da je bila fora da bude 6 polazaka ka Nemackoj a da Touring radi 5 a Nis ekspres 1 sto je naravno neprihvatljivo. To je sve zbog cega se situacija zakuvala i onda posto Touring ima uticaja u Vladi resili su da Nis ekspres dan noc zezaju za svaku sitnicu. Ja sam isto mislio da je nesto tehnicki neispravno medjutim, u pitanju je izivljavanje.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod randjelovic66 » Sre Dec 08, 2010 7:31 pm

Mozda Turk. retrovizori nemogu za Nemacku,ali ovi mogu!
Image
Image
Korisnikov avatar
randjelovic66
Član

Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 4:27 pm

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 7:32 pm

randjelovic66 je napisao:Mozda Turk. retrovizori nemogu za Nemacku,ali ovi mogu!
Image

Pa to su njihovi retrovizori. Mogu i Setrovizori imaju nemacki Sertifikat.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod randjelovic66 » Sre Dec 08, 2010 7:33 pm

Nenad_KM je napisao:
Jovan je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Vozac mi je u detalje ispricao i rekao je da je bila fora da bude 6 polazaka ka Nemackoj a da Touring radi 5 a Nis ekspres 1 sto je naravno neprihvatljivo. To je sve zbog cega se situacija zakuvala i onda posto Touring ima uticaja u Vladi resili su da Nis ekspres dan noc zezaju za svaku sitnicu. Ja sam isto mislio da je nesto tehnicki neispravno medjutim, u pitanju je izivljavanje.

A i Touring nije redovno placao peronizaciju na AS Nis,jer je mislio da je to nerealno naplacivati,tako jednom njihov Starliner nisu hteli da puste u stanicu,i tada je svadja i pocela..
Image
Korisnikov avatar
randjelovic66
Član

Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 4:27 pm

Postod bogda78 » Sre Dec 08, 2010 7:42 pm

Da,prvi se napravio pametan Janković :?
bogda78
Član

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 7:43 pm

Budi realan i ti vozaci malo pretjeruju i brane svoju firmu. Pa nece valjda Angelu Merkel potezati radi linije Nis-Dortmund :D
Mislim da tu Touring i ne pravi probleme, vec kao sto je neko napisao Jankovc ili Lasta ili neko drugi, jednostavno prijavi ih, ovi ih zaustave i kazne...
Touring u svakom slucaju vozi svakodnevno za Srbiju, mislim subotom i vise puta. Tu problem njima pravi neko od nasih prevoznika, koji je kooperant za Nis.
Inace sam Touring kao kooperant ima polaske prema skoro svim zemljama u Evropi i ta linija njima i ne znaci toliko
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 7:46 pm

Jovan je napisao:Budi realan i ti vozaci malo pretjeruju i brane svoju firmu. Pa nece valjda Angelu Merkel potezati radi linije Nis-Dortmund :D
Mislim da tu Touring i ne pravi probleme, vec kao sto je neko napisao Jankovc ili Lasta ili neko drugi, jednostavno prijavi ih, ovi ih zaustave i kazne...
Touring u svakom slucaju vozi svakodnevno za Srbiju, mislim subotom i vise puta. Tu problem njima pravi neko od nasih prevoznika, koji je kooperant za Nis.
Inace sam Touring kao kooperant ima polaske prema skoro svim zemljama u Evropi i ta linija njima i ne znaci toliko

Kako mi rekose na papiru je Touring kooperant Nis ekspresu zbog regulative inace ne voze uopste zajedno vise. Objasnjavamo ti svo vreme ali ne vredi, ja odusatjem od te rabote.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije