Logo

Niš-ekspres, Niš (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod negas » Uto Sep 09, 2008 2:00 pm

Sashco je napisao:Da malo paznje posvetim i novim busevima, evo jedne prinove u familiji Nibus 300, primecuje se da model dalje razvijaju i da sve bolje i bolje izgleda. Nis ekspres i Nibus za ovo treba pohvaliti!
Image

Nema se sta zameriti! Ova karoserija je vrhunska! Nis-ekspres je ipak Nis-ekspres! Bus centar 1 u Evropi!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod Sloba » Uto Sep 09, 2008 8:53 pm

100% je BG-Niš, sećam se da sam bio u velikoj normali(nije čudo, niš ekspres je to! :lol: )
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Mickey » Uto Sep 09, 2008 10:27 pm

ne znam dal ste do sad videli niskopodni "made in nish",ja sam danas jedva ulovio ovog.
Image

Image

Molim te da ubuduće stavljaš sliku jednu ispod druge a ne jednu pored druge

Lav
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Sashco » Sre Sep 10, 2008 4:12 pm

Mickey je napisao:ne znam dal ste do sad videli niskopodni "made in nish",ja sam danas jedva ulovio ovog.
Image

Image

Mickey majstore pa ti si ulovio cak tri nibusa u jednom kadru!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Nibus-ja » Sre Sep 10, 2008 4:17 pm

Sashco je napisao:
Mickey je napisao:ne znam dal ste do sad videli niskopodni "made in nish",ja sam danas jedva ulovio ovog.
Image

Image

I to 3 razlicita NIBUSA. :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Mickey » Sre Sep 10, 2008 10:07 pm

Nibus-ja je napisao:
Sashco je napisao:
Image

Image

I to 3 razlicita NIBUSA. :wink:

e drage kolege,treba imati znanja za tako nesto :D
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Marko » Sre Sep 10, 2008 10:32 pm

Image
Evo Bata Nidze za Nibusa
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod sasa-74 » Čet Sep 11, 2008 4:21 pm

momci ajd sad malo kad citirate ne citirajte i slike nego samo tekst !! zabole me prst rotirajuci tockic na misu a ono sve iste slike po tri puta :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Kassbohrer » Čet Sep 11, 2008 5:25 pm

Da li je moguće negdje saznati konkretne tehničke podatke o Nibus autobusima (konkrentno Nibus 400). Na kojoj šasiji je napravljen, oslanjanje, motor, mjenjač, retarder itd. i to ne samo šturo po imenu proizvođača (recimo MAN motor) nego i tačno ime komponente (npr. D-2866 LOH)?
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Milanche » Čet Sep 11, 2008 6:31 pm

Kassbohrer je napisao:Da li je moguće negdje saznati konkretne tehničke podatke o Nibus autobusima (konkrentno Nibus 400). Na kojoj šasiji je napravljen, oslanjanje, motor, mjenjač, retarder itd. i to ne samo šturo po imenu proizvođača (recimo MAN motor) nego i tačno ime komponente (npr. D-2866 LOH)?

Kriju to majstori "nibusovci" kao zmija noge-bar ja imam tu informaciju!
Milanche
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am

Postod CKD-KT4 » Čet Sep 11, 2008 6:49 pm

profa_chb je napisao:te trooooooooosovince bacajte odmah u vodu! kad bi niš ekspres bio pametan pa samo da pravi običan nibus 400 sa 2 osovine i NORMALNIM RAZMAKOM IZMEĐU SEDIŠTA...a ne ovi troosovinci profiterski, sav sam se izlomio od beograda do subotice, morao sam da obaram sedište, a kolena da podignem na sedište ispred sebe skoro do samog vrha :roll:

Potpisujem! Evo ovde sam o tome pisao:
http://www.autobusi-forum.info/forum/vi ... 9718#29718
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod Kassbohrer » Pet Sep 12, 2008 2:31 am

Milanche je napisao:
Kassbohrer je napisao:Da li je moguće negdje saznati konkretne tehničke podatke o Nibus autobusima (konkrentno Nibus 400). Na kojoj šasiji je napravljen, oslanjanje, motor, mjenjač, retarder itd. i to ne samo šturo po imenu proizvođača (recimo MAN motor) nego i tačno ime komponente (npr. D-2866 LOH)?

Ako kriju, onda to nije ni zbog čega dobrog. Vjerovatno su pitanju dobro našminkani derivati sanosa S315, čim je jedini podatak koji se može saznati EURO3. Znači vjerovatno neki malo moderniji motor a za ostatak ne pitaj. Da nije tako vjerovatno ne bi krili od čega su sastavili autobus.
Kassbohrer
Član

Postod negas » Pet Sep 12, 2008 2:00 pm

Kassbohrer je napisao:
Milanche je napisao:

Ako kriju, onda to nije ni zbog čega dobrog. Vjerovatno su pitanju dobro našminkani derivati sanosa S315, čim je jedini podatak koji se može saznati EURO3. Znači vjerovatno neki malo moderniji motor a za ostatak ne pitaj. Da nije tako vjerovatno ne bi krili od čega su sastavili autobus.

Ma ne, ne krije se nista imam kuci bas ceo prospekt, sve do detalja pise, a i mislim da ga je vec neko postavljao, ako ne Sashco cinimi se da imas prospekt, u PDF formatu, za seriju 400 pa "okaci" kad mozes!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Sashco » Sub Sep 13, 2008 5:21 pm

Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Kassbohrer » Ned Sep 14, 2008 12:45 am

U prospektu se nalazi otprilike ono što sam pretpostavljao. MAN D2866 LOH28 je motor daleko od cvijeta mladosti, zatim elektromagnetni retarder, RABA A470 osovine, FAP prateća osovina, daleko je to dragi ljubitelji Nibusa od aktuelnih tokova u Evropi.
Još jedan detalj me zainteresovao, a to je klima uređaj. Da li Nibus proizvodi klima uređaje ili ovo znači da je klima ''prekalemljena'' sa nekog drugog busa.
Kassbohrer
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije