Logo

Turski proizvođači autobusa

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Turski proizvođači autobusa

Postod Nibus-ja » Uto Sep 30, 2014 6:14 pm

хвала Бане, на информацији :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod DraganNish » Uto Sep 30, 2014 8:48 pm

Sa tom Cobrom, ne znam tacno koji od GB iz Lekona su se hvalili da je terao 110km/h najvise. Liaza na 70-80 i gotov je :D .
Inace su te Cobre fenomenalne bile u Nisu, jedini je problem sto su ljudi stoka pa ne postuju tudju imovinu....
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod mix5201 » Uto Apr 21, 2015 9:11 pm

Jedna "Cobra" GM 290, od "Dumeka" koja godinama radi gradski prevoz u Beogradu:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
mix5201
Član

Pridružio se: Pon Sep 16, 2013 11:04 pm

Postod profa_chb » Uto Apr 21, 2015 9:16 pm

Mislim da je tu neko nešto muljao, vervoatno zbog homologacija, piše na VIN tablici da je model "GD272" :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Uto Apr 21, 2015 9:59 pm

DraganNish je napisao:Sa tom Cobrom, ne znam tacno koji od GB iz Lekona su se hvalili da je terao 110km/h najvise. Liaza na 70-80 i gotov je :D .
Inace su te Cobre fenomenalne bile u Nisu, jedini je problem sto su ljudi stoka pa ne postuju tudju imovinu....

Ne znam koji to Liaz ne može preko 80? Ja lično prisustvovao vožnji u Liazu od preko 120 na sat, doduše nije bio automatik u pitanju :D

Mix5201, odlične slike! :)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Pon Dec 07, 2015 1:56 pm

Nemojte se ponasati kao Mile rent a bubreg u "Nacionalnoj klasi". Maksimalna brzina gradskog busa je nebitan i vrlo relativan podatak. Najvise zavisi od finalnog prenosa i redukcije i eventualnog elektronskog ogranicenja. Gradsk imaju kratki prenos da bi relativno brzo dostizali tu svoju max brzinu u gradu i da bi uspone lakse savladavali. Za put, drugacija situacija. Bitno je napraviti prenos da na putnih 80-100 motor radi u podrucju visokog obrtnog momenta i zadovoljavajuce snage.

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Miki » Ned Mar 20, 2016 1:42 am

AKIA Ultra LF 12:
Image
Image
Image
Image
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod blokovi » Sre Mar 23, 2016 2:24 am

74.000E je cena jeftinije varijante koliko mi je rekao vozac LDMa, po meni je sasvim korektan autobus, ali slabasan motor ima, jedva se popne poluprazan uz Nikole Dobrovica, ovako je unutrasnjost interesantno zamisljena. Ne bi bilo lose videti sa kojom su opremom uzeli ostali privatnici... Koliko sam razumeo, Banbus je ovlasceni serviser i distributer Akia za Srbiju?
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Mickey » Sre Mar 23, 2016 12:22 pm

to je cena sa PDVom ili bez? cena je za nov autobus?
svakako se kod uvoznika mogu dobiti najtacnije informacije
vozac je vozac, zna sta mu gazda/kolega/neko kaze :mrgreen:
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod profa_chb » Sre Mar 23, 2016 4:16 pm

Meni je juče jedan od vozača iz Banbusa koji je bio tu na Sajmu rekao da je 100000€ do 110000€...

A iz jednog malo pouzdanijeg izvora sam čuo da je oko 130000€...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod blokovi » Sre Mar 23, 2016 4:44 pm

Profane, zavisi od opreme, motora, menjaca itd... LDM i Banbusove Akie koliko sam imao prilike da vidim, imaju neke razlike! Jer LDM je uzeo tu jeftiniju varijantu koju mi je rekao vozac na 71. Pa nisam valjda toliko lud, ali nema veze cak i da nije istina zaista su ok autobusi, obzirom da sa cenom kojom pruzaju voznju u njima nemam primedbi, treba im dati sansu u Beogradu. Ove sto ima LDM ponavljam, nemaju isti motor i menjac koje ima Banbus! Voleo bih da ih vidim sto vise u Beogradu, simpaticno izgledaju, samo im je instrument tabla siromasna... Kobra po meni od svih niskopodnih autobusa ima najbogatiju tablu, i lepo osmisljenu (kao na Konektu, sto je velika prednost) ;)
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod SGB » Sre Mar 23, 2016 5:21 pm

Зашто "давати шансу" страном, а не домаћем произвођачу? Ако ћемо се коцкати нетржишним понашањем и "давати шансе", онда сам ипак за то да већи део новца остане у земљи, да неко наш прими плату, купи домаће пиво, итд.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Sre Mar 23, 2016 5:46 pm

A kada bi mu domaći proizvođač isporučio vozila verovatno sa sledeći tender 2025 godine .
I pivare koje spominješ samo su dve u našem vlasništvu .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Sloba » Sre Mar 23, 2016 6:07 pm

Kad je već cena 74 hiljada evra, zašto onda masa i dalje vozi BMW X5, a ne Akiu? :mrgreen:

Šalu na stranu, ulazio sam u autobus na sajmu, i tačno se desilo ono što sam očekivao. Naš Draganče ga je hvalio na sva usta, govorivši kako je to najbolji niskopodni autobus i slično, međutim ispostavilo se da je moje mišljenje o ovom autobusu potvrđeno, i samo je potvrđeno koliko je sprska industrija daleko iznad ove. (iranske ili turske?)

Neću kačiti slike celog autobusa, da se ne bih ponavljao sa drugim posetiocima sajma. :)

U prilogu su slike i detalji uz istu. Da ne bude da hejtujem i da teram kontru, dopada mi se prostor za stajanje na ovom autobusu, a dizajn nije loš, iako je skroz iskopiran. :)

Pre slika, još samo reči bivšeg generalnog direktora Neobusa.
"Ko sve danas pravi autobus..."
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod branik » Sre Mar 23, 2016 7:16 pm

Sumnjam u cenu od 74 k. Svojevremeno je liaz kostao oko osamdeset i mislim da ispod toga ne moze, a da kljucne komponente koje se svakako kupuju od specijalizovanih proizvodjaca, ostanu kvalitetne.
Odnosno, mozda je i moguca, ali uz ozbiljno umanjanje cene na motoru manje zapremine, snage i E norme.
bez obzira da li je neki proizvodjac u domacem vlasnistvu ili ne, on radi ovde, ovde placa porez, ovde se primaju plate, placaju doprinosi na njih, ovde se te pare trose, opet na tu potrosnju placa porez, pa neko drugi ima platu, a drzava budzet i tako u krug. a za taj levantski autobus svakako je moralo da se plati deviznim novcem. A te devize ostvarili smo opet nekom prozvodnjom i njenim izvozom, pa makar to bile jabuke, maline i paradajz. Bez domace proizvodnje nema nicega jer nema deviznog novca za kupovinu bilo cega iz uvoza. Zato na njoj mora da se insistira!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski