Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod ОСТОЈА » Sre Sep 30, 2009 8:45 am

Већ сам одговорио Савићу на ПМ, али да кажем да су та два аутобуса на Волво шасији, а да је надградња била Необус, тако да било који половни аутобус може у том смислу постати Необус колико су и ова два, ако га ми индустријски рекаросирамо, тј. изградимо за њега потпуно нову каросерију остављајући само оригиналну шасију и агрегате. Тако је урађено са Руматрансом, мислим да има слика о томе на овом форуму.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Sponzor

Postod cone » Sre Sep 30, 2009 9:08 am

Da, ima na prethodnim stranicama ove teme, baš smo nedavno diskutovali o tome. U principu, ukoliko su šasija i njeni agregati u dobrom stanju (bilo koji da je proizvođač), karosiranje se se može odraditi dosta brzo. Za male pare se može dobiti praktično nov autobus.
:)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod zeka » Pon Okt 12, 2009 9:18 am

Image
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod cone » Pon Okt 12, 2009 9:37 am

Ako se dobro sećam, ovaj je urađen na DAF-u, krajem 90-tih...
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod zeka » Pon Okt 12, 2009 11:10 am

Изгледа да јесте-предња осовина је Даф.
Остало нисам загледао јер возач и није био задовољан што га сликам.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod negas » Čet Okt 15, 2009 4:03 pm

NEOBUS_PR je napisao:
negas je napisao: Unutra sem instrument table sve je ok! Ja bih stavio onu prvu instrument tablu, sa novim displejevima kao kod ove i to bi bilo skromno-a dobro!

Koју стару таблу би ти ставио?

Soryy, tek sad videh! Stavio bih onu shto je na adekvatu za Ribarsku banju-te su se ubacivale josh od 96-te ima ih u neobus-Tam masinama u ATP vojvodini, dobra je, i sa novim displejevima bila bi ok-to nije vrh, ali je skromno-a dobro!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Čet Okt 15, 2009 4:05 pm

cone je napisao:Da, ima na prethodnim stranicama ove teme, baš smo nedavno diskutovali o tome. U principu, ukoliko su šasija i njeni agregati u dobrom stanju (bilo koji da je proizvođač), karosiranje se se može odraditi dosta brzo. Za male pare se može dobiti praktično nov autobus.
:)

Tako su iz Jedinstva vranje, neobus medjugradski 406 -mislim da je ta oznaka, poslali u tursku, i na neobus shasiji napravljena karoserij -kopija turizma! Ima dosta takvih primera...
negas

Postod ОСТОЈА » Pon Okt 19, 2009 8:15 am

Старе табле су и мени безвезе, али она нова која је ишла на туристичким возилима на београдском сајму 2008. ми је супер, и волео бих да нека њена модификација иде у сва наша возила.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod cone » Sre Okt 21, 2009 9:20 am

Nakon prototipova kao što je bio onaj na Csepel šasiji za Kalugu, godinu dana kasnije je Autokaroserija predstavila svoj prvi serijki turistički autobus 26.120T koji je uradila na sopstvenoj šasiji. Ovaj autobus je imao TAM motor. Premijerno je predstavljen na Salonu automobila u Beogradu 1993. godine, a kupio ga je "7. juli" iz Šapca.

Image

Image

Image
Poslednji put menjao cone dana Sre Okt 21, 2009 9:25 am, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Sre Okt 21, 2009 9:22 am

Prednja stena i poklopac motora.

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Sre Okt 21, 2009 9:23 am

Enterijer i radno mesto vozača:

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod negas » Sre Okt 21, 2009 4:56 pm

Ne da mi se svidjaju ovi busevi...ti iz tih godina dakle 95-96 ovaj model-najvishe ih ima ATP VOJVODINA, a vi necete da odete tamo da kumite molite svaki dan da Vas puste u garazu i poslikate sve! I ASNegotin je imao dva komada, ali je FABRIKA vec promenila ime u NEOBUS kada su ih nabavili 96-te, ali je ostala plocica sa starom oznakom 26.120!

Oni su mnogo udobni, prostrani, a onaj TAM motor se u tako visokom busu nekeko lepo snshao uopshte nije bio bucan, vec samo prede onaj prelepi zvuk! A posebno mi se svidela instrument tabla, (nije ova sa ovih slika, pokazacu je u narednim postovimna).

Cone, molim te raspitaj se u Neobusu kod ljudi koji su radsili tada a i sada rade, pa znaju, dakle kad naletish na njih i pitaj, da li su to novi TAM motori ili neki zaostali iz kraja 80tih, pocetak 90-tih a koji nisu bili ugradjivani, jer mi je sumnjivo da ih je TAM tih godina radio i isporucio Neobusu, shto bi voleo da je tako!

Takodje pitanje za tebe, za konkretno ovaj bus koji si postavio, da li si siguran da je otishao u 7 JULI! Jeste ima jedan kod njih koji mnogo podseca na njega, ali nema istu prednju stenu, odnosno deo ispod vetrobrana mu je ostao kao kod ovih standardnih, dakle ravan je...e sad moguce da su u medjuvremenu sve menjali, cak ni motor mu nije TAM sada koliko se secam vec mercedes...po zvuku, ako sam dobro cuo..jednom sam ga video kako mu se prednji deo klime podigao, i onako kao poklopac motora njishe se na gore, verovatno im je negde uspu i ispao...odrzxavanje im je bilo nula...

E sad, imam na VHS kaseti ovakav neobus, skoro kao nov, iz ASNegotina, pa cu gledati da to prebacim na cd, pa da ga postavim, bash lepi snimci, ali riknuo mi video, pa ni ja nisam skoro gledao, a ima josh drugih snimaka iz tih godina a ticu se neobusa, na primer ispruka jedinstvu iz vranja, shto je bilo na tv-u, pa sajam i slicno...to ce biti super kad postavim, ali vazno da je u vhs kasetama, valjda nece riknuti!
Poslednji put menjao negas dana Sre Okt 21, 2009 5:00 pm, izmenjena samo jedanput
negas

Postod arsenal » Sre Okt 21, 2009 4:58 pm

Cone, jel` ovakav bus svoijevremeno prodat i "Autosaobracaju" Herceg Novi ? Sjecam se jednom da su ovamo u sred te krize 1993 ioi 1994 na TV-u izvjestavali o "velikoj" obnovi flote "Autosaobracaja" sa tri busa iz "Autokaroserije" i to jednim gradskim na MB sasiji (vrlo slican TAM-u 260A116M), jednim midibusom i jednim turistickim busom a u kadru je bio bas ovako ofarbani tada novi model 260.120T.....
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod Sloba » Sre Okt 21, 2009 8:08 pm

Pa taj na Mercedesovoj šasiji, gradski je model 24.120 G i on vozi u gradskom saobraćaju u Herceg Novom. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod kovacnuno » Sre Okt 21, 2009 9:06 pm

Evo jedan kraci Neobus
Image
Korisnikov avatar
kovacnuno
Član

Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:09 pm

PrethodniSledeća