Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod negas » Pet Okt 23, 2009 2:21 pm

cone je napisao:Najverovatnije da su sa lagera. To u Neobusu ne može niko da ti potvrdi, jer je mali broj ljudi koji tamo rade još od perioda TAM-a. Uglavnom su to majstori koji će vam rado ispričati razne dogodovštine, ali ne raspolažu informacijama koje ti tražiš.

Uostalom, motori su napravljeni u TAM-u i bili su novi. Koliko su stajali na lageru, nije sad toliko ni bitno. :wink:

Što se sedišta tiče, bila su nova. Ima na lageru tog štofa koliko hoćeš. :D

Ma ok, nije meni vazno da li su na legeru, ili ne, nemam primedbu na njih, nego bih voleo da ih rade i dan danas ali od tog sna nema nishta...

Secam se 96-te sa novim TAM makinama nisam mogao da verujem...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Pet Okt 23, 2009 11:02 pm

Ovog dosada nismo imali na forumu,Neobus u vlasništvu firme Inter-Kop: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Aleks_BGD » Pet Okt 23, 2009 11:17 pm

Stefan Bgd je napisao:Ovog dosada nismo imali na forumu,Neobus u vlasništvu firme Inter-Kop: :)

Vidjam ga kod mene na Medaku.Raspada se.....
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Okt 23, 2009 11:25 pm

Pa znaš kako,star je to bus,shodno održavanju,ovako spolja gledano i ne izgleda loše,e sad... :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod PEX » Pon Okt 26, 2009 8:28 pm

Jat Airways
Image
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod arsenal » Pon Okt 26, 2009 10:52 pm

Par puta sam se vozio od Surcina do terminala Slavija i nazad sa jednim od ovih buseva i mogu reci da sam se prilicno razocarao. Motor je bio neobicno bucan, mjenjac je zapinjao, a sve zajedno je posebno "zavijalo" u trecem stepenu prenosa. Zavrsna obrada u unutrasnjosti je vrlo fuserajska, svugdje se vide ruzne glave od sarafa koje drze pojedine elemente unutrasnjih obloga stranica i galerija, a dosta ih je bilo vec i poispadalo. Prazna sjedista su se nenormalno mnogo tresla kad god bi bus presao preko neke neravnine na putu, ma kako mala ona bila.... Posebno me nervira ovaj prvi po redu stub prozora iza prednjih vrata za putnike, mislim da je vrlo nezgrapno i neestetski rijesen, odnosno da je postavljen preblizu vratima. Dizajn tog prvog prozora mi se ne svidja ni kod "universa" zbog onog malog "podrumskog prozorceta" ispod njega. Ponekad se stvarno pitam sto dizajneri u "Neobusu" ne pokazu malo vise "agresivnosti" prema inzenjerima koji ocito zele da primijene tehnoloski lakse ostvariva, ali estetski mnogo losija rijesen ja poput ovih prozora.
Ovaj model koji koristi JAT ima i nezgrapno dizajniranu prednju stijenu, kod "universa" je taj dio mnogo, mnogo ljepsi, ali kod "starog" a ne ovog najnovijeg modela radjenog za "Kavim" sa frankenstajn farovima!
Novosadjani, nadam se da sve ovo niste shvatili kao malicioznost, vec kao zaista dobronamjernu kritiku nekog ko stvarno voli buseve i zeli da "Neobus" pravi dobre SOPSTVENE proizvode (dakle ne licencnu bovu lexio), a koji ce se kupovati ne samo na eks-YU, vec i mnogo sirim prostorima! :wink:
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod cone » Sre Okt 28, 2009 10:56 am

Sve to u Neobusu znaju (a dobro je i da imaju "feedback" od vozača i putnika), međutim skromne finansijske mogućnosti ne dozvoljavaju neki veliki napredak u smislu tehnologije i dizajna koja od te tehnologije zavisi. Što se tiče VDL Lexia (Bova više ne postoji), Neobus ih ne radi licencno, već se sada Lexio radi ISKLJUČIVO u Neobusu.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod arsenal » Čet Okt 29, 2009 12:01 am

OK Cone, ali ja sam potencirao cinjenicu da je lexio TUDJI a ne originalni Neobusov model, a ja bih vise volio da iz NS fabrike izlaze originalni u NS dizajnirani i konstruisani busevi. Naravno, uz popravku onih losih detalja o kojima sam pisao u prethodnom postu... :wink:
BTW, je`l stigao kakav "feedback" od Arapa u vezi onih nedavno isporucenih buseva za "Magrabija", kako su se pokazali ?
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod ОСТОЈА » Čet Okt 29, 2009 9:12 am

arsenal je napisao:Motor je bio neobicno bucan, mjenjac je zapinjao, a sve zajedno je posebno "zavijalo" u trecem stepenu prenosa.

Мотор и мењач су Волво, могуће да им треба освежење након огромне километраже услед двадесетчетворочасовне експлоатације последње 4 године...

arsenal je napisao:Zavrsna obrada u unutrasnjosti je vrlo fuserajska, svugdje se vide ruzne glave od sarafa koje drze pojedine elemente unutrasnjih obloga stranica i galerija, a dosta ih je bilo vec i poispadalo.

Ово ти уважавам, пренео сам шефу развоја, он се извињава, нарочито због глава вијака, то је реално могуће решити.

arsenal je napisao:Prazna sjedista su se nenormalno mnogo tresla kad god bi bus presao preko neke neravnine na putu, ma kako mala ona bila.... Posebno me nervira ovaj prvi po redu stub prozora iza prednjih vrata za putnike, mislim da je vrlo nezgrapno i neestetski rijesen, odnosno da je postavljen preblizu vratima. Dizajn tog prvog prozora mi se ne svidja ni kod "universa" zbog onog malog "podrumskog prozorceta" ispod njega. Ponekad se stvarno pitam sto dizajneri u "Neobusu" ne pokazu malo vise "agresivnosti" prema inzenjerima koji ocito zele da primijene tehnoloski lakse ostvariva, ali estetski mnogo losija rijesen ja poput ovih prozora.

Око овога ће бити борбе. Претходник ти је већ објаснио да је материјална ситуација ограничавајући фактор у дизајну и технологији.

arsenal je napisao:"Kavim" sa frankenstajn farovima!

Ову тврдњу не прихватам, а и сами возачи из Кавима су ми рекли да им се дизајн предње стене допада више од старог...
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod s215hdh » Čet Okt 29, 2009 9:25 am

Ovo oko farova je cisto stvar ukusa, nema potreba za dubioznom raspravom :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod joza » Pet Okt 30, 2009 12:29 am

Potpuno se slažem sa Duletom. Nekom se svidja , nekom ne. Evo u objašnjenjima vidimo da neke stvari nisu samo problem fabrike Neobus. Nego smo mi kao narod takvi, sve generalizujemo. Znači kritikujemo sve naše a nećemo da priznamo da je to posle sveka odličan napredak u jednoj domaćoj fabrici. Naravno, ovo i nije klasa autobusa koja se uporedjuje sa Setrom ili Neoplanom. Ovo je po meni radni autobus za nezahtevne linije i ta terminologija postoji i na zapadu a i kod nas. I šta je još bitno ovo je autobus 3 puta jeftiniji od onih sa kojima ih uporedjujemo. Znači mesta za napredak uvek ima, ali ja se slažem da Neobus malo po malo napreduje i to je dobro.
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Iosis » Pet Okt 30, 2009 10:12 am

Najvažnije je da napreduje, a ne kao Zastava što je radila 30 godina Yugo.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Nibus-ja » Pet Okt 30, 2009 11:39 am

Iosis je napisao:Najvažnije je da napreduje, a ne kao Zastava što je radila 30 godina Yugo.

ma sto se raspravljate kad sve lici jedno na drugo, mi smo sa autoindustrijom slabi da se nesto znacajno razvijamo,zato treba da postujemo to sto imamo i da pokusamo da napravimo nesto bolje i modernije jer neko nema ni toliko :? :cry:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod ОСТОЈА » Pet Nov 06, 2009 10:52 am

Јел неког занимају слике са сајма у Кортријку од прошле неђеље?
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod PEX » Pet Nov 06, 2009 11:26 am

NEOBUS_PR je napisao:Јел неког занимају слике са сајма у Кортријку од прошле неђеље?

Naravno ! ;)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki