arsenal je napisao:Motor je bio neobicno bucan, mjenjac je zapinjao, a sve zajedno je posebno "zavijalo" u trecem stepenu prenosa.
Мотор и мењач су Волво, могуће да им треба освежење након огромне километраже услед двадесетчетворочасовне експлоатације последње 4 године...
arsenal je napisao:Zavrsna obrada u unutrasnjosti je vrlo fuserajska, svugdje se vide ruzne glave od sarafa koje drze pojedine elemente unutrasnjih obloga stranica i galerija, a dosta ih je bilo vec i poispadalo.
Ово ти уважавам, пренео сам шефу развоја, он се извињава, нарочито због глава вијака, то је реално могуће решити.
arsenal je napisao:Prazna sjedista su se nenormalno mnogo tresla kad god bi bus presao preko neke neravnine na putu, ma kako mala ona bila.... Posebno me nervira ovaj prvi po redu stub prozora iza prednjih vrata za putnike, mislim da je vrlo nezgrapno i neestetski rijesen, odnosno da je postavljen preblizu vratima. Dizajn tog prvog prozora mi se ne svidja ni kod "universa" zbog onog malog "podrumskog prozorceta" ispod njega. Ponekad se stvarno pitam sto dizajneri u "Neobusu" ne pokazu malo vise "agresivnosti" prema inzenjerima koji ocito zele da primijene tehnoloski lakse ostvariva, ali estetski mnogo losija rijesen ja poput ovih prozora.
Око овога ће бити борбе. Претходник ти је већ објаснио да је материјална ситуација ограничавајући фактор у дизајну и технологији.
arsenal je napisao:"Kavim" sa frankenstajn farovima!
Ову тврдњу не прихватам, а и сами возачи из Кавима су ми рекли да им се дизајн предње стене допада више од старог...