Sa "BAS"-a sam krenuo u ponedeljak, 28.09. u 13.30, redovnom linijom do Istanbula "Ozlem"-om iz NP.Kako je bilo 7 putnika(moja drugarica, ja i gospodja koja se udala za Sirijca koji je zavrsio medicinu u BG, i njeno cetvoro dece), do Pojata smo isli "Kanisovim" "Irizarom".
Bus je bio pun, ljudi su stajali(ja sam naravno ustupio mesto jednoj devojci), a klima mu je jako lose radila.
Kod "Evrope" nas je "pokupila", pretpostavljate-"legendarna 0303"
Od "Evrope" smo krenuli oko 15.30, u busu je bilo 24 putnika, od kojih je 22"bizmismena"(bila je i jedna gosponja, Turkinja, koja se upoznala sa nasim covekom u Nemackoj, sad zive u KV, a ona je isla sa sinom u posetu roditeljima u Ankari), a u NI su nam se pridruzile jos 3 starije gospodje.Na granizcni prelaz Gradina smo stigli oko 18.40, i tu sacekali "smenu straze"
Inace, bus je bio odlican, klima je dobro radila, a galerija "utegnuta"
Posle prelaska granice, pravili smo pauzu u BG, odakle su sledece fotografije:
"Alpar" za Ohrid
"Yadran" za Strugu
Drugi "Alpar" iz Peci(inace je jos jedan prosao pored nas, tako da je moj saputnik primetio da "idu kao gradski"
Ali je meni ipak bio najdrazi nas, koji nas je dovezao na Bajazit u 4.30, po nasem vremenu(lokalno vreme je +1, tako da cu se i ja sad "prebaciti")