Logo

Misteriozna lokacija ;)

Reportaže članova sa putovanja.

Misteriozna lokacija ;)

Postod nscode » Pon Sep 22, 2014 5:31 pm

Malo sam se vozao. Čik neka neko pogodi gde sam :)

Image

Biće uskoro i kompletan album + video!
nscode
Član

Pridružio se: Čet Jun 26, 2014 10:30 am

Misteriozna lokacija ;)

Sponzor

Re: Misteriozna lokacija ;)

Postod profa_chb » Pon Sep 22, 2014 5:43 pm

Negde u Nemačkoj? Berlin? :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod dusanman » Pon Sep 22, 2014 7:38 pm

Liči ti na terminus Freudstr ? :mrgreen:
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod Sloba » Pon Sep 22, 2014 8:32 pm

Vidi se ko igra Omsi a ko ne :D

Freudstrasse sigurno :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod profa_chb » Uto Sep 23, 2014 9:08 am

Freudstrasse-Godkaferweg? :D Nisam skontao taj detalj, pošto mi je nepoznat grafit na objektu na slici :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod nscode » Uto Sep 23, 2014 9:59 am

Odgovori očekivano tačni! :)

Evo i celog albuma. Public je, pa bi trebalo da svi mogu da vide, čak i ako nemaju FB nalog.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... bb4fc0a957

A evo i videa

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6RBxvOyQp7s[/youtube]
nscode
Član

Postod nscode » Uto Sep 23, 2014 10:42 am

A evo i mojih iskustava nakon tri nedelje boravka u Berlinu. Od javnog prevoza na raspolaganju su S-bahn, U-bahn, tramvaj (u istočnom delu, zapad je malo zaostao pa ga nema) i svima nam dobro poznati omnibus. Ako želite do najudaljenijih delova i predgrađa, tu je i RE, tj. regionalni voz (2 sprata, 160 km/h, utičnice za struju, avionski toalet i tako to). Prevoz je pre svega jako dobro osmišljen i organizovan. Do bilo kog dela možete stići njime. Nekad ćete promeniti par prevoza ili par vrsta prevoza, ali stićićete. Ali - krenite na vreme! Ne samo što je sasvim uobičaeno da put traje po sat vremena, već su i kašnjenja sasvim uobičaena stvar. Berlin je manje-više jedna raskopina, radovi na pojedinim mestima traju mesecima, pa i prevoz pati. Naročito za S-bahn je karakteristično da malo-malo pa neki voz bude otkazan, trasa promenjena i slično. Naravno, obavestiće vas, naći alternativu i na kraju hoćete stići na odredište, ali ako ste u manjku sa znanjem nemačkog ponekad je iskustvo frustrirajuće. Ako planirate duže putovanje vozom, planirajte opušteno kašnjenje od pola sata do 45 minuta u polasku. Razlog tome je što je DB dobio priličnu konkurenciju u vidu još jednog prevoznika železnicom, kao i redovne autobuske linije (koštaju reda 30e za Berlin-Hamburg) koje su nekada bile zakonom zabranjene, tako da se DB prilično koprca.

Što se tiče čistoće u prevozu, vozovi su dosta često išarani što spolja što iznutra. I u vozovima i u tramvaju uobičaeno je naći prazne pivske flaše, koje se ponekad kotrljaju tamo-amo dok se ne nađe neko civilizovan (ja) da ih uzme i izbaci napolje na stanici jer Berlinci prilično ne haje za to. Ni ulice nisu neko savršenstvo čistoće. Opušaka ima na svakom koraku, a nisu retki ni poklončići kućnih ljubimaca (šta više, jenom su komšije isti ostavili po sred stepeništa u zgradi). Najčistiji su autobusi (naravno hehe).

Gužvi u prevozu ima uglavnom samo u špicu. U autobusima se mahom sedi. Kvalitet vožnje je na zavidnom nivou, vozi se mirno, pažljivo i strogo po propisima. Autobusi obično ne idu brže od 40. Jedino me je iznenadilo da je ono skretanje levo kod Riemerwega, na kom ja uvek milim dasa opušteno propičio sa 35 :D. To je svetla strana vozača. Tamna je njihovo psihičko zdravlje. Usluga i kontakt sa putnicima su perfektni. Vozači se zaista neretko javljaju kada ulazite u bus, nije omsi to izmislio. Aliii... ljudi moji. U toku vožnje, većina tih ljudi vodi prilično žučne rasprave sami sa sobom. :shock: Razgovaraju (tiho, da ne ometaju putnike), mlataraju rukama, a sve sa svojim odrazom u retrovizoru. I ne, nije handsfree, na njega svakako ne bi pomislili u toku vožnje. Nikada to njihovo nije uticalo na vožnju, ali ume biti prilično zastrašujuće ponekad, naročito ta činjenica da je raširena pojava. Šta je uzrok ili objašnjenje - ne bih znao. Sada već pokušavam da ignorišem, kao ostali ljudi :D

Eto.. to je neki kratak izveštaj sa proputovanja. Ako se setim još nečega dodaću, a i vi pitajte ako vas nešto interesuje, ovde sam još nedelju dana. :)
nscode
Član

Postod Sloba » Uto Sep 23, 2014 10:50 am

Neočekivano, bar meni, da nije sve pod konac! :shock:

Pretpostavljam da si se vozio celom 137 ili M37 :D

A to za vozače, verovatno im se prikaže crno dete :D

Ako imaš vremena, mogao bi da odeš do terminusa Zoo(logischer Garten), znam da je huge što se tiče autobusa :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod nscode » Uto Sep 23, 2014 12:22 pm

Znam da je mnogima neočekivano, zato sam i preneo utiske. Ne iz bilo kakve mržnje ili nečeg sličnog, već zbog nas samih. Ponekad smo toliko zapečeni u lošem pogledu na sebe da imamo neke nerealne utiske o ostatku sveta i onda se lako odlučimo da odustanemo od svega, a zapravo nam je ponekad potrebno jako malo. Nekad i malo mnogo više, al opet i do toga se stiže malim koracima.

Naravno, prošao sam celu 137, osim što je maalčice izmenjena danas. Tamo kad skrene desno kod benzinske pumpe (naravno, skreće iz srednje trake, kako meni to nikada nije palo na pamet :D) pa na kraju one ulice gde može da se ide samo levo i desno - danas ide desno. I ide samo do Riemerwega, ne i do one okretnice kasnije. Naravno, tamo sam prošetao peške i uhvatio M37, tako da sam njime u povratku prošao i onim delom trase pored kula i plave garaže :) (da, ako ste se pitali šta je ta niska zgrada - garaža je :D)

Prošao sam i celu trasu 100, koja je ko poručena za razgledanje turističkih znamenitosti, a završava se baš kod Zoologische garten :)

Eh, da ono što sam zaboravio da spomenem je da sam nedelju dana ranije išao i do aerodroma/muzeja Gatow, do kog se ide takođe kroz Špandau. I vidim ja poznat mi put nešto... kad ono - bokte, pa ja sam kod garaže! :D Šta da vam kažem kad smo u povratku prošli i kroz onu učičicu gde se baš ulazi u garažu, videh onu rampu i sve! :D
nscode
Član

Postod gibanica » Pet Okt 10, 2014 12:02 pm

neverovatno, omsi live :D

ne treba da vas cudi nehigijena. to gde si ti bio je realno pri****ina u berlinu, periferija..kao kad bi isao u zaklopacu a sticao utisak o beogradskom gsp. (dobro ne bas zaklopaca :) )

isti utisak sam ja stekao kad sam isao na kagraan u bec. ipak su to delovi koji nisu predvidjeni za turiste, tako da je to svuda isto..ne treba da vas cudi..

ali ovo kad sam video, setim se editora odma .

http://prntscr.com/4urdb5
gibanica
Član

Pridružio se: Uto Apr 30, 2013 8:00 pm

Povratak na Reportaže sa putovanja