Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod profa_chb » Pet Nov 09, 2012 8:53 pm

ove su zeznute, moraš 3 šrafa da odvrneš da bi ih skinuo 8)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod boyan92 » Sub Nov 10, 2012 4:40 pm

Odlicne su ratkapne , najvise me nerviraju one kao "petokrake" vidi se cela felna :roll:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod stralis3 » Sub Nov 10, 2012 6:18 pm

arandjelovic je napisao:Koliko kostaju ovakve ratkapne i da li mogu da se stave na Bravu, svidjaju mi se pa sam mislio da ih kupim.

4 originalne ratkapne 14 kostaju 9500 dinara u FIAT-ovim ovlascenim prodavnicama,konkretno kod nas u Zrenjaninu,sto je previse-previse je...
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod stralis3 » Sub Nov 10, 2012 6:23 pm

Mickey je napisao:fin je puntic.. mnogo mi se vise svidja od onih originalnih sa pocetka ovog veka, pogotovo presvlake i cini mi se da je kvalitetnije uradjen enterijer
a kolko moze da ponese? da ga nisi preopteretio msm da ne podleti :mrgreen:

Kada kazes-sa pocetka ovog veka,na sta konkretno mislis? Na mk2 ili mk2b?
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod profa_chb » Sub Nov 10, 2012 6:41 pm

@arandjelovic 950 dinara su ratkapne za Classic-a u AP Sport-u, garant, kupovao sam danas... danas sam bio te sreće da se prednjim desnim nasučem na ivičnjak i razvalim ratkapnu :twisted: u AP-u nisu originalne ratkapne, al' mogu da prođu... malo mi je sad neobično, svetlija je od ovih ostalih, ali to je zbog starosti...

joj, bože, neko opere kola, pa mu se ptica "iznuždi", a neko opere kola pa ostruže ivičnjak...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod stralis3 » Sub Nov 10, 2012 6:43 pm

Evo moga zabara! Toliko sam pisao o njemu! Fiat Punto mk2 2002. godiste! Kupio sam ga prosle godine u martu sa 132 000 km,uradio mu veliki/mali servis,promenio dotrajale manzetne homokinetickog zgloba,pred zimu kupio 4x Wintere,novi akumulator 55Ah,remontovao anlaser! Kupio sam nove presvlake sivene po zelji i izrazio sam zelju da mu nasiju plavi FIAT-ov znak na prednjim lumbalnim naslonima! Na prolece sam ga ponovio novim ratkapnama! Promenio sam mu dihtung ventil dekle,to im je inace boljka! Zamenjen je zadnji lonac! Kao i svaki polovnjak zahteva odrzavanje,a ja sam mog doveo u optimalno stanje i vec duze vreme nemam nikakvih ulaganja u njega!
Auto je fenomenalno ocuvan,mnogi ga u cudu gledaju misleci da sam kupio novog preko subvencije... Inace,ciljao sam na ovaj model posto je mnogo lepsi prednji kraj od Mk2b sa buljavim farovima! FIRE motor od 1.2 litra je na visini zadatka,startan,stedljiv i medju motorima svoje kubikaze primer! Menjac je i dalje krut,ne raskliman,ne seta gde mu volja,kao recimo kod njegovog konkurenta Pezoa 206 i nekih drugih modela! Plin necu da ugradjujem jer malo trosi,a onaj jutarnji miris bezolovnog iz auspuha za mene nema cenu! Imam mnogo iskustva sa ovim kolima jer i u firmi vozim ekvivalntnu Zastavu 10 i prezadovoljan sam! Inace,zabara bih u nekoj blizoj perspektivi mogao pocastiti xenonima! A nasledice ga,pa zna se... :wink:

Operacija pranja...

Image

..po gotovom poslu..

Image

...a kad padne noc

Image
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod profa_chb » Sub Nov 10, 2012 7:00 pm

svaka čast, prelep je :) daj neku fotku enterijera :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod stralis3 » Sub Nov 10, 2012 7:06 pm

A evo i drugog clana voznog parka Djenica... Kod nas se inace oduvek voze Golfovi,dve dvojke,trojka,a sad na red dosla i cetvorka,jedini ja izrod,kad sam zaradio malo love,uvezao Puntica! U pitanju je Golf 4 sa benzinskim 1.6 16V motorom! Ima 105 konja,odlikuje ga tih i miran rad,malo veca potrosnja,ali mnogi kazu da je dugovecan i da mlati po 500 000 bez otvaranja! Na satu je imao 105 000 predjenih kad je menjan za proslu Golf trojku! Ima Highline opremu,Climatronic,podizace (vozacki smo menjali skoro,stara boljka VW-a),el retrovizore,naslon za ruke! Doteran je sa 4 nove zimske Yokohame 195/65/R 15! Uradili smo mu mali/veliki servis pre hiljadu kilometera (to na svakom autu preventivno radimo i pored prica-URADJEN VELIKI SERVIS PRE MESEC DANA)! Evo i slika...

Image

Image

Image

u drustvu zabara

Image
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod stralis3 » Sub Nov 10, 2012 7:09 pm

profa_chb je napisao:svaka čast, prelep je :) daj neku fotku enterijera :wink:

Sutra popodne cu da okinem par slika iznutra pa cu da postavim...Inace,hvala na pohvalama,mnogo volim taj auto (kao i sve Puntice) i nije mi zao da izvadim novcanik za njega! :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod stralis3 » Ned Nov 11, 2012 5:30 pm

Evo i par slicica enterijera mog zabara...dakle,u pitanju je SX nivo opreme sto podrazumeva branike u boji karoserije,bocnu lajsnu na vratima,klima uredjaj,el. podizace,centralnu bravu,obrtomer,2x vazdusna jastuka,city-servo...dakle,optimalan nivo opremljenosti!

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Mickey » Sub Nov 17, 2012 4:17 pm

mislio sam na ovaj kao tvoj putno... on je spolja lep, al mi je unutra (narocito ako ima belu plastiku na celom prednjem panelu) skroz bzvz... kad su krenuli da ih rade u kragujevcu dobili su potpuno nove materijale unutra, a i crna boja je jedini izbor, tako da mi je to mnogo lepsa kombinacija u odnosu na plavu sa belom plastikom
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod stralis3 » Sub Nov 17, 2012 7:01 pm

Stvar ukusa sto se estetike tice...ali sto se tice tvrdoce,uklopljenosti i kvaliteta,ovi novi su losije odradjeni! Recimo,Punto mk2 u nivou HLX je prelepo izveden i baca u vodu predrasude o Fiatu,na njemu su upotrebljeni extra materijali,pogotovo presvlake...
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod arandjelovic » Sub Nov 17, 2012 8:24 pm

Tacno ali Punto sa HLX opremom i nije bas cest gost na nasim putevima kao ni Bravo/Brava, dok se Marea cesce srece sa tim nivoom opreme. Kod Brave me recimo te oznake bune ponekad, sto puta sam sreo ELX opremu, kao sto je moja, koja nema Air bag za suvozaca a ima alu felne, dok je kod mene obrnuto, imam oba vazdusna a nemam alu felne, ili ELX opremu bez maglenki ili retrovizora u boji vozila dok sam isto tako sto puta video SX opremu sa maglenkama i retrovizorima u boji vozila. E vec HLX oprema koja je bas retka kod nas je druga prica, ona je puna opreme a ima i alu felne kao kod modela Bravo HGT koje mi se izuzetno svidjaju. Takodje Marea je bas retka kod nas u limuzinskoj verziji dok je u verziji karavana mnoooogo cesca pojava.

Evo par slika mog auta
Image
Image
Image
Image
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod stralis3 » Sub Nov 17, 2012 8:53 pm

Bas tako...i mene buni taj ELX nivo kod Punta,recimo,nema suvozacki Air Bag,nema podizace,al zato ima podesavanje sedista i volana po visini,neki cak ni klimu nemaju... Inace,Brava ti je fenomenalno ocuvana,sto spolja,sto iznutra! Lepo je videti da ima tako lepo ocuvanih Brava! Danas sam menjao na Punticu zadnje pozicije (leva mi lipsala,a desna je radila slabije,pa me je jako iritiralo to sto mi pali upozorenje na instrument tabli,bila slabijeg napona),malo je teze raskaciti i zameniti...
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod arandjelovic » Sub Nov 17, 2012 9:42 pm

Hvala Milose, svidja mi se boja na tvom Puntu, inace pricao mi je momak koji vozi u firmi ovakvog Punta sa istim motorom da je strasno zadovoljan a najvise potrosnjom, cini mi se da su zahvalni za nase uslove. Golf takodje odlicno izgleda, pogotovo sa ovim ratkapnama od sestice :D jedino sto mi se ne svidja sto ima 3 vrata, to nikako ne volim. Brava jeste dobro ocuvana mada ima nekih sitnih ogrebotina sa strane koje je dobila zimus kad je bio onaj sneg veliki a koje se ne vide na ovim slikama mada nije nista toliko strasno a iza zadnjeg desnog tocka se vidi malo skinute farbe sa branika koje su mi dodatno osmirglale cetke u perionici. Rekoh ti i da su mi hauba i krov poceli da matiraju sto je inace boljka kod Bravo/Brava modela. U sustini sam zadovoljan, jedino sam pogresio sto nisam u startu ugradio plin i Bog da me vidi, sto bi se reklo... :D
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili