još jedan tjuning-stajling-budžing-smajling, kao i uvek, ništa kič, isključivo praktično. naime, u cilju snižavanja cene novog vozila (i rate-kamate), dosta toga nije uračunato u osnovnu opremu, pa se kupuje naknadno. tako, na primer, za ugradnju svetla u gepeku traaže 2000din

listajući po FIAT forumima na netu, što domaćim, što stranim, otkrijem da svaki punto ima nosač svetla u gepeku i sprovedenu instalaciju sa džekom, samo su malo sakrili žice ispod tapacirunga. zovem AP Sport, i kod njih je originalno čkiljavo svetlo sa jednom sijaličicom 2000din
odemo ćale i ja u U(k)radi sam, i za 450din nađemo baterijsku lampu sa 24 LEDovke, radi na 4,5V, zgodnog oblika, i kači se na magnet ili na kuku.
ćale, energetičar, je napravio regulator napona (12V -> 4,5V), a da ne bismo tražili odgovarajući konektor, postojeći smo odsekli i stavili luster klemu

da ne bismo pravili novo kućište i budžili raznorazne nosače, samo sam preko predviđenog nosača ušrafio lajsnu sa 2 samourezujuća šrafa, i zakačio na magnet

cela stvar je sela ko kec na 11 (da ne kažem ko nešto na nošu). lampa je bila drečavo crvena, pa sam je malo "zamazao" da se lepše uklopi, a kuku sam razmontirao, pa smo kroz tu rupu koja je ostala provukli žice (žice koje se vide na slikama su od zvučnika, ove "naše" se ne vide)

inače, svetlo se pali automatski kad se gepek otvori, ali smo ostavili postojeći prekidač na lampi, da može da se ugasi, da ne troši akumulator, npr ako radim nešto s otvorenim gepekom u po bela dana

u skorije vreme smo budžili i patos u gepeku, pošto je fabrički imao samo neku bezveznu ploču, koja je nešto jača od tapacirunga. u Uradi sam smo za džabe dobili tablu lesonita, ostao im neki višak, tako da nas je u celoj priči koštao samo lepak. prvo smo iscrtali oblik patosa na lesonitu, pa smo sekli ubodnom testerom i na kraju šmirglali ivice. stulki smo jedno 300g neoprenskog lepka, špahtlama smo ga nanosili i razmazivali. malo smo se samo zeznuli pri lepljenju, pa nam je cela stvar pobegla za 3mm. naravno, zalepili smo odozdole i gumu za đonove da cela ne bi treskala, lupala i grebala karoseriju.

to je to za sada, sledeći veći radovi tek na proleće