Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod djole » Pet Jun 28, 2013 2:50 pm

stralis3 je napisao:Aaaaaaaa,sad znam na sta mislis...pa nisam nikada ni imao to,mada gledajuci sliku detaljno izgleda kao da je nekada bila tu. Na carini se svakakve stvari desavaju,mozda je i onda dobila noge. Ali Zastava 10 ni nema tu izolaciju...

Stavljaju izolaciju samo na dizelase, za benzince nema poente kad nije bucan ni kad je otvorena hauba :D. Po meni je mana zato sto ne stavljaju suspleh, kazu da je anlaser, mozda cak i alternator (zaboravio sam) na udaru zimi jer se cesto zapljuskuje sa donje strane
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod arandjelovic » Pet Jun 28, 2013 6:27 pm

Kassbohrer je napisao:@arandjelovic Ako je dizel peri slobodno, ja perem dva puta godišnje, ljeti i zimi. Ako je benzinac ipak se raspitaj malo...
@ Stefan Bgd Uz normalno održavanje nema potrebe da brineš do 400-500 hiljada, a što se tiče čipovanja budi oprezan, može da optereti turbinu i da dođe do problema sa istom, znam da ljudi vole snagu, ali 120 KS Stila sasvim lijepo nosi...

Nije dizel nego benzinac. Nisam mislio bas da zavlacim smrk duboko oko motora nego sam mislio da dobro operem one proreze ispod brisaca i sa strane oko koseva jer mi je napadalo malo lisca i zavuklo se izmedju. Svakako cu se raspitati.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod Kassbohrer » Pet Jun 28, 2013 6:40 pm

To možeš slobodno, ne znam kako to izgleda na fiatu ali samo pažljivo da ti ne ostanu ostatci lišća, hoće nekad da začepe vetilaciju pa posle magle stakla.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod stralis3 » Pet Jun 28, 2013 9:55 pm

Stefan Bgd je napisao:pa možda i padne neka zamena u vidu nove Crome ili Alfe 159. :)

Stefane,druze,ovom izjavom si se osvedocio kao pravi postovalac italijanske auto-industrije,svaka cast...i ja se nadam da cu u nekoj blizoj perspektivi moci da se uklopim i da sebi priustim jednog Grande Puntica,za sada samo vrebam. :D
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod NajkeMi70 » Čet Jul 04, 2013 2:44 pm

Audi A4 1.9 tdi 100 ks veoma dobar i startan auto i mali je potrosac 2002 je godiste:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Slike su od pre nekoliko godina.Kod nas je vec 5 godina,ako bog da sledece godine bi trebalo da padne neka A6 2008 god. :D
NajkeMi70
Član

Pridružio se: Pet Jun 10, 2011 9:01 pm

Postod Kassbohrer » Pet Jul 05, 2013 12:43 am

1.9 TDI 74 kW, extra motor... ovako sa strane djeluje mala snaga ali ko ga je vozio zna o kakvom je motoru riječ.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod NajkeMi70 » Pet Jul 05, 2013 12:29 pm

Vozio sam i sa 130 ks i 100 ks i bukvalno nema puno razlike.I jako je mali potrosac ispod 5 l trosi van grada euro dizela.
NajkeMi70
Član

Pridružio se: Pet Jun 10, 2011 9:01 pm

Postod PEX » Pet Jul 19, 2013 12:13 am

Evo posle duzeg vremena i mog ljubimca :)
Image
Image
Image
Image
Image
Zaista sam prezadovoljan sa njim, za 19 meseci druzenje prevalili smo 23.000km nigde me nije ostavio niti izneverio. Skoro sam mu uradio treci po redu mali servis, i uz sve filtere i ulje zamenjeni su mu i prednji diskovi. Planiram da mu ocistim turbinu i izduvnu granu, samo da nadjem adekvatnog coveka za to, i da stavim hrom lajsnu oko prozora i vrata sa strane da bude fabrikana, nikakvo budzenje. Toliko za sada.
I da, nije sto je moj ali boljeg A4 B5 uzivo nisam video/sreo..mada ja to cuvam i odrzavam ko da mi je sitno dete :mrgreen:
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod profa_chb » Pet Jul 19, 2013 10:06 am

Lep ti je ljubimac :)

A za prve dve slike... Volu to u tvom kraju, parkiraju kraj puta, pa malo vamo namo :mrgreen: Mal' ne izgibe jednom na starom putu, kad sam se vrćao iz NS, gazim stotku, mrkli mrak, i smo se ispred mene pojavi auto i tek ondak pali svetla :twisted: A unutri, dvoje, suprotnih polova :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pet Jul 19, 2013 11:46 am

A kako to stotka na starom putu?
Image
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Pet Jul 19, 2013 12:23 pm

Ili je bilo 120, ne sećam se :mrgreen: Nov put, sitni sati :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pet Jul 19, 2013 3:19 pm

Planiram da u svoju garazu uselim nesto slicno. http://www.polovniautomobili.com/putnic ... oldnew=all
Ovih crvenih karavana ima na nekoliko placeva. Svi su kupljeni ovde, imaju istu opremu i priblizne km. Zna li neko ciji su bili, jer je ocigledno da je neka flota zamenjena?
branik
Profesionalni vozač

Postod stralis3 » Pet Jul 19, 2013 9:31 pm

To mi nesto lici na Oportuniti bank... Ja sam recimo,usao u trag Bambi Grandicima,oni su rasprodali flotu. Znas kako,koliko je to lose sto su sluzbeni bili,toliko ima dobrih strana. Odrzavani su redovno,kod ovlascenog serivsera,imaju prave kilometre,sto je za razliku od 500 000 svih vozila koja dodju sa zapada dobra stvar. I vrlo moguce da je svaki model pojedincno duzio po jedan komercijalista,sto ne mroa da znaci da je raskrljan. Opet,valja pogledati i doneti sud. Samo bih bezao od nesretnog 1.6 HDI motora...
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod branik » Pet Jul 19, 2013 10:55 pm

1.8 je jako redak, a 2.0 (opet pezo) skup za odrzavanje. Ne zurim, mislim, a najradije bih uzeo 1.6 16v pa ugradio gas. Medjutim i oni su jako retki. U oglasima skoro da ih nema sa ''kupljen nov u Srbiji''.
branik
Profesionalni vozač

Postod stralis3 » Sub Jul 20, 2013 12:22 am

I kod mene to "Kupljen nov u Srbiji" ima odredjenu prednost...inace,od C segmenta vec dominiraju dizelasi,pa su redji benzinci. Ali 1.6 16V bi mu bio fina mera...
Korisnikov avatar
stralis3
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili