Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod Aleks_BGD » Ned Sep 01, 2013 12:33 pm

Ti si jos i dobro prosao,nisi ti vido havariju kad klip probije blok motora i zavrsi u hladnjaku... :roll: :mrgreen:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod stralis3 » Ned Sep 01, 2013 2:20 pm

Boga mi Mihajlo,nimalo bezazleno... Pitanje za tebe i za sve koji smatraju da mogu da mi daju odgovor. Svedok sam da je kod mene u okruzenju par vozila tipa VW Golf/Polo sa cuvenim maleroznim 1.4 16V (75-101 KS) imalo slican problem,dakle mesanje vode i ulja! Kako se desi da rokne dihtung glave,na koji nacin ga mozemo preduprediti,sta uciniti da ne dodje do toga? Sta moze biti uzrocnik,pregrevanje,forsiranje...? Pisite drugari...
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod Kassbohrer » Ned Sep 01, 2013 2:38 pm

Moje lično mišljenje je da je taj 1.4 16V zajedno sa starijim 1.4 koji je ugrađivan u golfa 3 jedan od najgorih, ako ne i najgori folksvagenov motor, on se konstantno muči (pogotovo u Golfu) tako da ni kvarovi nisu nikakvo čudo. Što se tiče dihtunga glave tiče, kod volkswagena je najčešći slučaj pregrijavanje usled kvara na rashladnom sistemu.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod stralis3 » Ned Sep 01, 2013 2:55 pm

Za taj noviji sa 16 ventila znam da je lose prosao...ali zar nije,osim sistema ubrizgavanja (kod Golfa 3 monopoint,a kod recimo Pola multipoint) razlika i u bloku? Cuo sam da je kod trojke jak,gvozdeni blok,a kod Pola od neke alu legure? Pricam o varijanti sa 8 ventila i 60KS... Pricao mi covek u jednoj prodavnici auto delova...kaze covek da je razlika velika sto se radnog veka tice,u korist motora iz trojke!
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Kassbohrer » Ned Sep 01, 2013 3:13 pm

Tako je kod 1.4 8v je blok od sivog liva. Kod njega nije u pitanju nepouzdanost već snaga, to je prosto-naprosto mrtav konj... A i 1.4 16v je prilično mrtav i što ti kažeš malerozan.
Kassbohrer
Član

Postod stralis3 » Ned Sep 01, 2013 3:24 pm

Da je mrtav konj,slazem se...imali ga mi u trojci,prodali smo ga sa 500 hiljada,nije radjena intervencija na motoru...ali nije hteo da vuce nikako,prosto,slab za tu karaoseriju...
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Ned Sep 01, 2013 4:43 pm

@Aleks_BGD Upravu si, sva sreća da se to nije desilo u vožnji, mislim jeste ali da nide došlo do hidro urada u vožnji.
To je sirotinjski motor tj za nekog ko ne očekuje brzu vožnju od auta nego mu je bitnija potrošnja :D
Kod mene je jednostavno progoreo, zašto neznam ni sam, motor nije nikada pregrejao, mislim posle generalne, doduše to su sadašnji delovi nisu kao nekada ;)
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

Postod Kassbohrer » Ned Sep 01, 2013 5:08 pm

Vala da znaš. Čak i ovi dijelovi od renomiranih proizvođača nisu kao što su nekad bili a tek ovi lijevi...
Kassbohrer
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Ned Sep 01, 2013 7:47 pm

Sređeni vintili, hidropodizači, gumice, vođiće i španer su dobri tako da ću da uzmem dihtunge i kaiš

Image

Image

Image

Image

neko je obeležavao tako da ja nisam morao :)

Image

Image

Image

Image

račve sam ručno ravnjao, ostalo će da popuni silikon jer nisam mogao više da skidam

Image

Image
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Postod Kassbohrer » Ned Sep 01, 2013 7:58 pm

Auh ima ovdje dosta posla. Meni se davno Passat B3 pregrijao zbog problema sa hladnjakom i ventilatorom, ali ja sam prošao samo sa zamjenom dihtunga glave i dihtunga dekla. To mi se u putu desilo, i stajao sam i hladio ga bar jedno pet-šest puta i na kraju džaba, progorio dihtung, ali eto imao sam sreću bukvalno u zadnji čas da se dovučem kod majstora.
Kassbohrer
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Ned Sep 01, 2013 8:14 pm

Moj se nije pregrejao, uvek je držao radnu temperaturu i ispod nje (radna mislim na 90-91°C) i juče ujutru je izbacio svu vodu, i postigao radnu temperaturu za svega 10min tako da mislim da je bio načisto gotov još kada je bilo prvo paljenje
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Postod Kassbohrer » Ned Sep 01, 2013 8:35 pm

Vrlo verovatno. Volim ja da čačkam oko auta, ali na ovom sad što vozim nema nekih mogućnosti za čačkanje... pogotovo oko motora... A onog B3 sam u dušu znao, ključ 10, ključ 13, 10 litara vode i bočica UHK2 ulja i na kraj svijeta sa njim :D
Kassbohrer
Član

Postod branik » Ned Sep 01, 2013 8:44 pm

И сам сам. Мој претходни ауто није имао због чега да стане на путу. А ако се и поквари, онда је зрео за генералну. Урадиш и још 200000 км си миран. Једино се јежим на зимска паљења.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Sep 02, 2013 1:09 am

Mihajlo Stankovic je napisao:@Aleks_BGD Upravu si, sva sreća da se to nije desilo u vožnji, mislim jeste ali da nide došlo do hidro urada u vožnji.
To je sirotinjski motor tj za nekog ko ne očekuje brzu vožnju od auta nego mu je bitnija potrošnja :D
Kod mene je jednostavno progoreo, zašto neznam ni sam, motor nije nikada pregrejao, mislim posle generalne, doduše to su sadašnji delovi nisu kao nekada ;)

E pa vidis meni je to uradio pri brzini od 130kmh.Izlomio je sve sto je mogao da izlomi,stari motor sam mogao samo da odnesem u Smederevsku zelezaru na topljenje i nista vise.Ali opet majstor kaze da je uzrok,lose ulje sad dali je nesto drugo bem li ga a i nije ni bitno.Lepo sam iz Nemacke porucio novi motor Opelov GM 2.0,ocarinio,ugradio i teraj dalje.I da kuncnem u drvo evo 25 000km i za sad nema problema,lepo se ponasa.Cak sta vise ovaj novi manje i trosi za razliku od onog a 2.0 140KS.
Da ga ne ureknem bio sam sa njim i na odmoru za 10 dana pregazio 2000 km nikakav problem.Malo me nesto klima zezala,ali i to sam resio.Tako da je sve ok.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Kassbohrer » Pon Sep 02, 2013 2:06 am

Aleks tebi je izbio komad iz bloka ako se dobro sjećam... Meni je drugar skoro imao havariju na 1.9D (Golf 3) motoru odlomio se komad od glave motora i upao u cilindar, ali pošto je auto prešlo preko 700000 nije se puno nasekirao... a čak je i to uspio da sredi bez novog motora :)
Kassbohrer
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili