Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod branik » Sre Jul 16, 2014 6:41 pm

Od kraja januara imam vartu. Za sada je OK, videcemo kako ce se ponasati kasnije. Jos ni jednom auto nije signalizirao pad napona iako je ostajao na poziciji i po sat.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod arandjelovic » Pon Jul 21, 2014 6:39 pm

Rekoh ja fabricka ugradnja :D

Image
Image
Image
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod branik » Pon Jul 21, 2014 7:34 pm

He, ali je Dzonson kontrols!
Kao i kod mene što je bio Motokraft.
branik
Profesionalni vozač

Postod arandjelovic » Pon Jul 21, 2014 7:35 pm

Sto, jel on ide u Mercedes?
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod branik » Pon Jul 21, 2014 10:00 pm

Pa očito, jer ima i jedan i drugi logo.
branik
Profesionalni vozač

Postod roadcrasher » Uto Jul 22, 2014 5:43 pm

Johnson controls je posebna firma, i baterije su im jako dobre (osim onih najjeftinijih), do je motokraft fordova grana za elektroniku ili sve djelove, nisam siguran, (nesto kao ACDelco za General Motors - Cevrolet, Cadilac, Opel itd.) Nije ni cudo sto traje 11 godina.
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod branik » Uto Jul 22, 2014 7:21 pm

Većina delova u fordovima ima oznaku Motokraft.
Džonsom od prošle godine ima fabriku kod nas, u KG. Za Fijat rade enterijere i sedišta.
branik
Profesionalni vozač

Postod roadcrasher » Uto Jul 22, 2014 10:38 pm

Branik, ima jedna smjesna stvar u US, Johnson Controls pravi djelove za Toyotu, isto tako unutrasnjost i elektroniku i to se proizvodi u US, dok GM pravi sve te djelove u meksiku ili kini, na kraju ispane da je Toyota vise americki proizvod nego GM :)
roadcrasher
Član

Pridružio se: Sre Jan 22, 2014 7:05 am

Postod branik » Uto Jul 22, 2014 10:51 pm

30% enterijera i sedišta ugrađenih širom sveta proizvode oni. Automobil je odavno prestao da bude nacionalni proizvod.
Šta reći za za Hjundai ili Kiju ako se neki njihovi modeli (i30 / Sid) proizvode u Češkoj /Slovačkoj od komponenti koje stižu iz celog sveta, a konstruisani su u Nemačkoj? Koliko tu, osim imena, ima Koreje?
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Ned Jul 27, 2014 6:10 pm

Odavno razmisljam, ali sad cu izgleda morati. Auto mi je poslao poruku u kojoj pise: "Doslo vreme da se rastajemo!" U mojoj garazi morace da bude promena.
Krenuo sam juce na more sa planom da se prespava u Prijepolju, u tazbini. Nekoliko km pre PP, fijesta dize temperaturu. Dok sam stao i podigao haubu, pocela je da izbacuje vodu. Nikakav vidljiv uzrok nije postojao (jednaka t creva, remenje, ventilator...). Bilo mi je sumnjivo kako voda izlazi, pa skinem cep, pokusam da ga produvam onako vrelog, kucam ga... Nekako se lagano dovucem do PP i tamo jedan majstor kaze da je probio dihtung glave jer duva u bocu. I to mi je sumnjivo, jer ne duva uvek, nego neposredno pred paljenje ventilatora pocinje, a ni creva nisu pod pritiskom. Odem kod drugog, i on kategoricki potvrdi da nije dihtung. I on sumnja u cep. Zamenimo ga (na forda moze od opela), i posle nekog vremena opet izbaci vodu pre nego sto se ukljuci ventilator. Tu covek primeti da se na ekspanzionoj boci, na mestu gde pocinje grlic sa navojem za cep pojavljuju mehurici. Pukla!
Sve se zavrsilo kod plasticara koji je obisao okolo i zalio ceo grlic. Umesto 150e, dao sam 200 dinara ''ruke radi''. Kacen je na dijagnostiku, prvu brzinu pali na 98, drugu na 105. Sve ok. Dosuo sam 2l antifriza i presao tridesetak km uybrdo, vrlo ostro. Nema nikakvih problema. Sutra, ako Bog da, nastavljam putovanje.
Sistem za hladjenje bi trebalo da je, pri radnoj temeperaturi, pod pritiskom od 2bar i ta rupica, manja nego od igle, nije dozvoljavala stvaranje radnog pritiska. Kad termostat otvori i vrela voda dodje u bocu, nastajao je urnebes. Prosto neverovatno!
branik
Profesionalni vozač

Postod miham » Ned Jul 27, 2014 10:41 pm

a vala je i meni moj ljubimac sto se kaze na vrh glave.. :) od ljetos mi se cuje lijevi homokineticki zglob na senika i ja sam lijen da to promijenim..tj. vadim se da je skupa popravka jer ne mogu da kupim zglob posebno,nego ide u kompletu sa poluosovinom i to me kosta 100e,plus ruke,jer nemam alata kod sebe da to zamijenim..a skoro su pocele i stope motora ili menjaca da mi se cuju,pa i to moram malo da zategnem,jer sam sa njim presao 35h km bez nekog sad veceg ulaganja,servis,kocnice,druklezaj..i sto kaze kolega branik,da se rastajemo..a danas sam vidio interesantan oglas

http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/265987

Sjutra zovem covjeka da ga pitam za njega..ovaj branik mogu ja da skrpim,kupim 2 fara,registracija,servis..za nekih 2100-2200e mogu imati novije auto,dizela,da me opet sluzi par godina..a racunam da mog senika mogu prodati za ovih 1200e,registrovanog godinu..
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Kassbohrer » Ned Jul 27, 2014 11:58 pm

Ako je stanje i blizu ovako kao što piše u oglasu ovo je stvarno povoljna ponuda. Jedino me brine što je napisao da može u dijelove da ide, da nisu već nešto čerupali s njega :?
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod miham » Pon Jul 28, 2014 8:12 am

Pa i mene to brine,jer ko bi skinuo farove sa havarisanog vozila,osim ako ih nije prodao.. :roll: vidjecu danas,kad ga budem zvao..
miham
Mehaničar

Postod miham » Pon Jul 28, 2014 11:02 am

Jos gora varijanta..auto sa taxi-a..zvao sam ga,rece da je promijenio motor,ubacio drugi,ali ga nije zaveo u saobracajnu,ali ima sve regularne papire od njega,kao nova turbina i plivajuci zamajac..sofersajba pukla,dva fara,desni blatobran,branik..kao unutra je dosta pohaban,sjedista su dosta ocuvana..vidi se i po volanu da je sav oguljen..kao trebalo bi mu jedno farbanje komplet,ja ga pitam zasto jer na slici mi izgleda da je kao "u liniju" on kaze da je nedje jedan dio bio udaren,pa se to farbalo,pa izgleda ili su promasili nijansu farbe ili je lose ofarbano..to je narodski receno rupa bez dna.. :| :| nijesam mogao da ga vidim danas,kao zovi ti mene sjutra..tipujem da se moze uzeti lagano za 1000e,ali ko zna koliko bih morao jos da ulozim u njega da bih imao auto..i nije to golf 2 da mu samo izbacis stari i ubacis novi motor,tu ima senzora grdilo i elektronike,kompjutera,svasta nesto,jos ona digitalna tabla..preskociti u sirokom luku.. :)
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Pon Jul 28, 2014 12:28 pm

Mnogo je to. Može se to i uraditi sve, ali opet je pitanje kakvo ćeš auto na kraju dobiti...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili