danilo je napisao:Je li jel možda neko zna čemu služi prekidač u trolejbusima Kontrola struje, havarija to verovatno služi kada dođe do havarije da vozač pritisne, jel tako
Onda pitanje koje sam postavio i u temi o tramvajima, voltmetar pokazuje napon manji od 300 V, a napon u mreži je 600 V, znači voltmetar ne pokazuje napon u mreži, a koji napon onda pokazuje, da nije možda na motorima
Idemo dalje na komandnoj tabli ima 2 amperetra, jedan je za jačinu struje za pokretanje trolejbusa (kako bi rekao, na vozovima se to kažer za vuču), i za električno kočenje, a za šta je drugi, možda za jačinu struje grejanja
Idemo dalje, kako je izvedena promena napona, mislim transformacija napona sa 600 V iz mreže na odgovarajući napon na motorima, jel preko birača napona, preko tiristorskog ispravljača ili nešto treće
I poslednje, za sada, video sam pored komandnih tabli neke kao kutije vezane za osobinu struje, npr. napon u mreži i ima lampice:napon manji od, napon veći od i druge, e sad šta koji od tih drugih lampica znači
![]()
![]()
Hvala unapred, bio bih vam veoma zahvalan kad bi ste mi ovo razjasnili, jer već dužwe vreme tražim odgovor na ova pitanja![]()
Pozdrav
![]()
![]()

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost