Logo

Pogon "Dorćol" (06.04.2008. - 08.10.2012.)

Stare i zaključane teme

Postod Senke » Čet Maj 15, 2008 12:28 pm

Stefan Bgd je napisao:To GSP Remont ostvaruje svoje inovacije.Bas mi drago za te Bellkomunmase.
Evo ga gar.broj 53,GRAF&STIFT na liniji 40:
Image

Kako volim ovaj trolejbus, mada mi je graži gar. broj 59.
Da imam neke pare platio bi GSPu da i ostala 3 osposobi za saobraćaj i da im naprave posebnu garažu u pogonu i da ih najbolje održavaju.
Ma ja bih ih najradije otkupio.
Mnogo dobra i lepa vozila.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Sponzor

Postod WeljaBG » Čet Maj 15, 2008 11:10 pm

mnooogo lepa trola, obozavam ix! i 53 i 59! a sto nema bre ovix drugix, zivog ce me pojesti! obozavam ix, vrx su, bukvalno su kao "prva genaracija japanaca" odnosno 2 generacije unazad samo sto imaju motor izmedju 1 i 2 osovine a prikolica je skracena pa ima samo 1 staklo izmedju 3 i 4tix vrata ;)
dobre su mi skroz, ja bi ix sve sto imamo osposobio i stavio na 22l npr da ide cesce, ulepsale bi centar grada!

stefi, senke, a gde su mu prednje tablice? jel ix stvarno nema ili photoshopirana slichka?
WeljaBG

Postod avramovicsasa » Pet Maj 16, 2008 3:52 am

Po nasem zakonu trolejbusi kao specijalna vozila ne moraju da nose registarske oznake.
Recimo kada trolejbusi ucestvuju u saobracajnim nezgodama u rubrici
,,registarski broj,,upisuje se garazni broj.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Pet Maj 16, 2008 11:19 am

Da.Koliko ja znam,nase trole nikad nisu imale registraciju. :) :wink:
A ocigledno da ju je imao u Austriji,pa je ostao trag od nje... 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Pet Maj 16, 2008 1:35 pm

Juče sam išao trolejbusom, polse dugo vremena :wink: Idem ka stanici kod beograđanke kad ono idu tri trole, ja uđem u treću, najstariju Trolzu :!: :wink: Ljudi, ono je haos, raspada se, vuče super i od instrumenata joj jedino ne radi brzinomer ostalo sve OK i volmetar i ampermetri, ali kako izgleda, cirkus mada se amni jako dopala :!: :wink: 8) :D Video sam one lampice za poticije piše pozica 15, 17 i 18, čini mi se, ali nema ni jedne od lampica, sve su porazbijane :!: :lol: :lol: :lol: Već sam pitao, jako me interesuje šta znače one lampice na kutiji na kojpj piše kontrola izolovanosti trolejbusa, sad sam video i neke MINELOVE prekidače koji se razlikuju od drugih čemu oni služe :?: :!: :?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Pet Maj 23, 2008 7:14 pm

nakon popravke 53 je konstantno u saobracaju dok je 59 zbog čestih otkaza kompresora bio van stroja valjda je malo više očuvan.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Senke » Pet Maj 23, 2008 7:21 pm

Ja skoro svaki dan vidim 59, 2 puta sam ga video pokvarenog ali je redovan 29.
53 je redovna na 40, mada imam njegovu sliku sa 29 nikada ga nisam video na toj liniji.
Nisam znao da 59 često otkažuje kompresor, pošto kada se vozim sa njim ostavlja odličan utisak.
Senke
Član

Postod avramovicsasa » Pet Maj 23, 2008 7:27 pm

jeste na 59 je to mana,naši majstori su pokušali da mu nabudže sa Ruske trole ali ne paše,za sada je u radu videćemo dokle će.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Senke » Pet Maj 23, 2008 7:31 pm

Pa da li su ti majstori sa Dorćola normalni G&S i ZIU su nebo i zemlja, to bi bilo ko kada bih ja na Mercedes stavio deo sa Zastave 101.
Dobro je da su naručuili delove iz Austrije, ali je šteta što se ne naruče i delovi za ostale, bar za solo.
Nadam se da će radi bar još 5 godina.
Da su ovi iz GSPa bili pametni pa da su otkupili trole iz Innsbrucka danas bi smo imalo daleko bolji trolejbuski saobraćaj a i rešili bi smo se nekoliko ZIU krševa, možda bi smo čak imali i neke nove linije.
Senke
Član

Postod avramovicsasa » Pet Maj 23, 2008 7:39 pm

Ostali G&S za sada nisu za sečenje i koliko sam video nisu raščerupani to
daje izvesnu nadu da će i oni proraditi.
Da li znaš da za vreme sankcija Ruski kompresori su zamenjeni domaćim
čini mi se da ih je radila ,,Prva Petroletka,,i oni nisu baš odgovarajući,
bruje,krče a to što nemaju izolaciju to je strašno imaš utisak da će trola eksplodirati,kolika je razlika u odnosu na Ruski koji imaju bukvalno bešuman rad.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Senke » Pet Maj 23, 2008 7:45 pm

Ja izbegavam da se vozim sa ZIU jer me iritira onaj kl-kl zvuk posebno često se čuju kada na Slaviji kada je zastoj pa čase krni, čas stani.
Ti domaći kompresori su ZIU još više zeznuli. Šteta što ZIU više nema originarne zadnje svetlosne grupe.
Srebrna Strela je bila nekada omiljena trola beogradjana, kao što je meni danas G&S.
Senke
Član

Postod CKD-KT4 » Sub Maj 24, 2008 9:17 pm

avramovicsasa je napisao:Ostali G&S za sada nisu za sečenje i koliko sam video nisu raščerupani to
daje izvesnu nadu da će i oni proraditi.
Da li znaš da za vreme sankcija Ruski kompresori su zamenjeni domaćim
čini mi se da ih je radila ,,Prva Petroletka,,i oni nisu baš odgovarajući,
bruje,krče a to što nemaju izolaciju to je strašno imaš utisak da će trola eksplodirati,kolika je razlika u odnosu na Ruski koji imaju bukvalno bešuman rad.

Ne samo za vreme sankcija, i sada su u gotovo svim ruskim trolama (kao i u 'belkommunmašima' 201) takvi drndavi i bučni kompresori, jedino ako je neki preživeo u 'atinjanima' :roll: .
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod danilo » Sub Maj 24, 2008 10:22 pm

Nije tačno u Belkommunmaševim trolejbusima se uopšte ne čuje kompresor kad stoji, to mislim na ove novije, na ovim starijim se čuje onako podosta :!: :roll: :roll: :roll:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod CKD-KT4 » Sub Maj 24, 2008 10:25 pm

danilo je napisao:Nije tačno u Belkommunmaševim trolejbusima se uopšte ne čuje kompresor kad stoji, to mislim na ove novije, na ovim starijim se čuje onako podosta :!: :roll: :roll: :roll:

Ja sam napisao da se čuju na tipu 201, to je onaj stariji tip i u trole toga tipa su ugrađeni domaći komresori, ako ne veruješ, idi, pa se provozaj njima.
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod danilo » Sub Maj 24, 2008 10:34 pm

Izvini, nisam video da si napisao tip trole, da apsolutno si upravu da se na starijem tipu čuje kompresor i to žešće :!: :roll: :roll: :roll:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva